MUP SEVERNE MAKEDONIJE OTKRIO: Još dva državljanina su umešana u napad u Beču!
Foto: Twitter/Printscreen, Printscreen PlusInfo

terorizam

MUP SEVERNE MAKEDONIJE OTKRIO: Još dva državljanina su umešana u napad u Beču!

Severna Makedonija -

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije saopštilo je danas da su, osim Kujtima Fejzulua, još dve osobe, državljani Severne Makedonije, bile umešane u napade u Beču u kojima su ubijene četiri osobe, a ranjene 22.

"S popisa austrijske policije, koji je predat nekim policijama, uključujući i našu, utvrđeno je da još dve osobe, osim austrijskog imaju i državljanstvo Republike Severne Makedonije, odnosno K.F. (rođen u Modlingu, Austrija), A.G. (rođen u St. Poltenu, Austrija) i U.A. (rođen u Beču). Sektor za međunarodnu policijsku saradnju u Ministarstvu unutrašnjih poslova odmah je stavljen na raspolaganje kolegama iz Austrije i intenzivno sarađujemo oko svih elemenata povezanih sa ovim slučajem", navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova u Skoplju, prenosi Radio slobodna Evropa (RSE).

Napade u centru glavnog grada Austrije ;izveo je dvadesetogodišnjak Kujtim Fejzulu, koji je imao dvojno državljanstvo Austrije i Severne Makedonije, rekao je ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehammer.

Policija je ubila glavnog osumnjičenog na mestu napada, a uhapsila 14 ljudi povezanih sa glavnim osumnjičenim.

Ministarstvo unutrašnjih poslova takođe je saopštilo da je su o napadu u Beču telefonom razgovarali premijer Zoran Zaev i austrijski kancelar Sebastijan Kurc.

"Austrijski premijer zahvalio je premijeru Zaevu na iskazanoj solidarnosti i podršci. Premijeri su izrazili spremnost da nastave komunikaciju i saradnju u vezi s terorističkim napadom ako austrijske službe utvrde takvu potrebu", navodi se u saopštenju.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track