Najnovije vesti

VAN ZDRAVE ESTETIKE I OPASNE PO LJUDE: Skoplje uklanja GALIJE iz Vardara
Foto: Printscreen/facebook.com/p.shilegov

otplovile

VAN ZDRAVE ESTETIKE I OPASNE PO LJUDE: Skoplje uklanja GALIJE iz Vardara

Severna Makedonija
14:47h

Grad Skoplje počeo je danas da uklanja prvu "galiju" postavljenu na reci Vardar u centru grada, kao deo projekta "Skoplje 2014". Početku uklanjanja jedne od tri "galije", prisitvovao je skopski gradonačelnik Petre Šilegov, koji je objavio fotografije na svom Fejsbuk profilu.

Šilegov je ocenio da te galije "ne samo šti su van zdrave estetike, već su i opasnost za građane Skoplja" i zahvalio sugrađanima na stpljenju jer se kasni sa uklanjanjem zbog pravnih postupaka i procedura.

"Ovim, kao kontinuitetom politika koje sam kreirao kao gradonačelnik, započinjemo sa izraženijim raščišćavanjem sa kriminalom i podmuklim projektom Skoplje 2014", rekao je skopski gradonačelnik novinarima.

Šilegov je istakao da odstranjivanje "galija" neće predstavljati "nikakvu finansijsku opasnost po Grad", ističući da će uklanjanje biti na račun firme korisnika.

Tri "galije" koje su kao turustički objekti postavljene na Vardaru u najužem centru Skoplja su deo kontroverznog projekta "Skoplje 2014" bivšeg makedonskog premijera Nikole Gruevskog, koji je pobegao i dobio azil u Mađarskoj.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...