DEMOKRATSKI FRONT UPOZORAVA: Dok je nas, Leposavić neće biti smenjen!
Foto: Printscreen/Facebook

poruke sa litija

DEMOKRATSKI FRONT UPOZORAVA: Dok je nas, Leposavić neće biti smenjen!

Crna Gora -

Poslanici vladajućeg Demokratskog fronta neće u parlamentu glasati za smenu ministra pravde Vladimira Leposavića, poručo je danas poslanik Slaven Radunović.

"Dok je kluba poslanika DF-a, Vladimir Leposavić neće biti smenjen zbog stavova koje deli svaki Srbin u Crnoj Gori, naveo je Radulović, nakon što je premijer Zdravko Krivokapić saopštio da je pokrenuo postupak za razrešenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava.

“DF se ne okreće kako vetar duva. U našim ušima i našim srcima i dalje odzvanjaju poruke naroda i Mitropolita sa litija. Dok je kluba poslanika DF-a, Leposavić neće biti smenjen zbog stavova koje deli svaki Srbin u Crnoj Gori. Osim, ako neko ne potraži pomoć DPS-a”, naveo je Radulović.

DF se ne okreće kako vjetar duva. U našim ušima i našim srcima i dalje odzvanjaju poruke naroda i Mitropolita sa litija....

Posted by Slaven Radunovic on Monday, April 5, 2021

Premijer Zdravko Krivokapić saopštio je danas da je pokrenuo proceduru opoziva ministra pravde i ljudskih prava Vladimira Leposavića, kao i da je spreman da podnese ostavku ako aktuelna vlada ne radi dobro.

”Ministar je i na to ostao imun i tražio sam mu ostavku, to je najbolji način da ličnim činom pokažemo odgovornost”, rekao je Krivokapić.

On je dodao da je nedopustivo da ministar pravde iznosi svoje privatne stavove.

Leposavić je na sednici crnogorskog parlamenta 24. marta, odgovarajući na poslaničko pitanje da li je, kao ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava, spreman da prizna da se u Srebrenici dogodio genocid, rekao da ne može da prizna ili ne prizna događaj „o kojem nema saznanje“.

„Ja sam spreman da priznam da je u Srebrenici učinjen zločin genocida kada se to i nedvosmisleno utvrdi“, izjavio je ministar Leposavić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track