SOBRANJE RASPRAVLJA O POVERNJU DŽAFERIJU Opozicija: Pretvorio skupštinu u mašinu za izglasavanje kriminalnih poslova vlade
Foto: Profimedia

severna makedonija

SOBRANJE RASPRAVLJA O POVERNJU DŽAFERIJU Opozicija: Pretvorio skupštinu u mašinu za izglasavanje kriminalnih poslova vlade

Severna Makedonija -

Sobranje Severne Makedonije počelo je danas oko podne plenarnu sednicu na kojoj raspravlja o poverenju predsedniku tog parlmenta Talata Džaferija (DUI), na zahtev najveće makedonske opozocione partije VMRO-DPMNE.

Za usvajanje dnevnog reda glasala su 82 poslanika parlamentu sa 120 mesta, a za reč se prijavio 41 poslanik.

Pre glasanja o dnevnom redu Džaferi je objasnio tok sednice i presedavanje predao potpredsedniku Sobranja Goranu Misovskom i seo u poslaničke klupe sa kolegama iz njegove stranke DUI.

Prema objašnjenju, sednica traje ceo dan, odnosno glasanje treba da bude pre ponoći ili nakon iscrpljivanja prijavljenih poslanika za reč.

Obrazlažući zahtev za glasanje o poverenju predsedniku parlamenta, šef posaničke grupe VMRO DPMNE Nikola Micevski je optužio Džaferija da zloupotrebu pozicije i stalno kršenje Poslovnika i istakao da je Sobranje za pet godina, koliko ga vodi, "pretvoreno u mašinu za izglasavanje kriminalnih poslova vlade (SDSM i DUI) i da on sve to odobrava".

Interpelacija za Džaferija jedina je tačka 77. plenarne sednice Sobranija Severne Makedonije.

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track