VELIKA DRAMA NA HALKIDIKIJU: Državljane Severne Makedonije tokom proslave rođendana ODNELI TALASI! Traže ih i helikopterima VIDEO
Foto: Sameer Al-DOUMY / AFP / Profimedia

užas

VELIKA DRAMA NA HALKIDIKIJU: Državljane Severne Makedonije tokom proslave rođendana ODNELI TALASI! Traže ih i helikopterima VIDEO

Severna Makedonija -

Lučke vlasti na Halkidikiju tragaju za dvojicom državljana Severne Makedonije koji su nestali u morskom području Posidija.

Loklani mediji prenose da su se turisti iz Skoplja kupali na plaži "Miti".

Jedan od trojice nestalih pronađen je nekoliko sati kasnije i uz pomoć surfera izvučen iz vode, dok se za dvojicom i dalje traga.

Kako prenosi grčka televizija "Skaj" nestali, starosti 25, 30 i 32 godine, su slavili rođendan na žurki na plaži. Skočili su u vodu i odnela ih je struja. Veruje se da su u vodu ušli pod dejstvom alkohola.

U akciji spasavanja angažovani su helikopteri i tri plovila obalske straže, a u potragu za nestalim uključili su se i privatni čamci. Spasilački timovi trkaju se sa vremenom jer pada mrak.

U oblasti Posidija duvaju vetrovi jačine od 5 do 6 stepeni bofora.

Mladić (25) koji je izvučen iz vode, navodno je u šoku i prebačen je u bolnicu jer se nagutao morske vode, rekao je spasilac za TV ERT.

Gradonačelnik Kasandre rekao je za njuzit.gr da su trojica muškaraca skočila u vodu sa mesta koje je opasno zbog struja, čak i u danima bez vetra.

"Lokali znaju ovo mesto i izbegavaju ga, ali ne i neki turisti", rekao je on.

Meštani sugerišu da zbog jakih severozapadnih vetrova kupači nisu mogli da doplivaju nazad do obale.

(Kurir.rs/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track