UNIŠTENO 10 TONA ZAPLENJENE DROGE! U železari u Skoplju spaljeni narkotici čija bi vrednost na crnom tržištu bila 26 miliona evra
Foto: MUP Srbije

MUP Severne makedonije

UNIŠTENO 10 TONA ZAPLENJENE DROGE! U železari u Skoplju spaljeni narkotici čija bi vrednost na crnom tržištu bila 26 miliona evra

Severna Makedonija -

U železari Makstil u Skoplju danas je uništeno 10 tona raznih vrsta zaplenjene droge čija bi cena na crnom tržištu dostigla ukupnu vrednost od 26 miliona evra.

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski rekao je da je spaljivanjem u električnoj peći Makstila danas uništeno 10 tona različitih vrsta opojih droga zaplenjenih do avgusta 2022, na osnovu pravosnažnih sudskih odluka u krivičnim postupcima kao i sudske odluke za njihovo uništenje.

Kako je precizirao, reč je o više od 8,2 tone marihuane, zatim oko 100 kilograma heroina, hašiša, kokaina, preko 1.000 biljki kanabisa, kao i 1,2 miliona komada psihotropnih supstanci.

"To predstavlja najveću uništenu količinu zaplenjene droge do sada, koja bi na crnom tržištu dostigla ukupnu vrednost od 26 miliona evra", istakao je Spasovski.

Droga je uništena u saradnji Ministarstva unutrašnjih poslova Severne Makedonije, Državne komisije za uništavanje opojnih droga, psihotropnih supstanci i prekursora i Agencije za upravljanje nekretninama.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track