"NEĆE BITI ZAŠTIĆEN NI DA JE 'SVETI NE ZNAM KO'!" Dopisnik Politike: Šta će biti epilog skandala sa onkološkim pacijentima
Foto: Kurir Televizija, EPA, Shutterstock, Michal Cizek / AFP / Profimedia

severna makedonija

"NEĆE BITI ZAŠTIĆEN NI DA JE 'SVETI NE ZNAM KO'!" Dopisnik Politike: Šta će biti epilog skandala sa onkološkim pacijentima

Severna Makedonija -

Veliki skandal trese zdravstveni sistem Severne Makedonije. Klinika za onkologiju Univerzitetskog kliničkog centra "Majka Tereza" u Skoplju našla se u središtu skandala zbog tvrdnji da je osoblje te bolnice pacijentima, umesto potrebnih lekova davalo terapiju razblaženu fiziološkim rastvorom.

Željko Šajn
foto: Kurri tv

Dopisnik "Politike" iz Severne Makedonije Željko Šain i onkolog dr Vladimir Kovčin gostovali su u jutarnjem programu Kurir televizije i razgovarali na temu dešavanja u onkološkom kliničkom centru u Makedoniji.

Šajn je podsetio na dešavanja u Makedoniji i uveo u atmosferu svega što se dešavalo. Danas je nezavisnost Severne Makedonije.

- Kurti je bio u poseti Tetovu i Skoplju i tamo je proglašen za predsednika svih Albanaca na teritoriji Severne Makedonije. Sa tom osnovom policija upada u univerzitetske klinike tražeći dokaze za sve što se dešava - rekao je Šain.

04:49

GRAĐANI SEVERNE MAKEDONIJE NE VERUJU VLASTIMA: Dopisnik Politike o kriminalu čak i u klinikama: Korupciju IZBACUJU NAPOLJE

Podsetio je na reči Blinkena da će se krenuti u borbu protiv organizovanog kriminala.

- Imamo činjenicu da istražni organi treba da pronađu šta se dešava. U poslednjih par godina promenjeni su kadrovi u tužilaštvu gde su uglavnom Albanci zaposleni u borbi protiv kriminala, a SAD su bile mnogo nezadovoljne tim promenama, jer su ulagale mnogo novca za stručnost, a došli su ljudi oji nisu baš stručni - istakao je Šain.

Nastavivši, pojasnio je dalje kako će se situacija razvijati, jer je stanovništvo izuzetno nezadovoljno.

- Pitanje je sada da li će oni želeti da odu bilo gde kod bilo kog lekara. Ono što sam ja saznao od ministra unutrašnjih poslova Olivera Spasovskog, oni će istrajati i neće nikome praštati, kako je rekao neka bude čak i "sveti ne znam ko". Započeće istražne radnje. Sve se ovo dešava od 2017. godine, a sada je pojačano. Mislim da se moraju sve kriminalne i korupcijske stvari izbaciti na površinu i to ne samo u Makedoniji nego i kod nas - rekao je Šain.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:43

RUSI POTVRDILI: Crna Gora, Bugarska i Severna Makedonija zabranile prelet aviona ruske vlade!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track