ŠTA POVEZUJE UBISTVO VANJE I FRIZERA? Reporter Kurira uživo: Situacija je jako zamršena, OVO dodatno zabrinjava
Foto: Kurir TV, MUP Severne Makedonije/Youtube/light2tube

kurir tv svirepo ubistvo potresa region

ŠTA POVEZUJE UBISTVO VANJE I FRIZERA? Reporter Kurira uživo: Situacija je jako zamršena, OVO dodatno zabrinjava

Severna Makedonija -

Vanja Đorčevska, 14-godišnja devojčica za kojom se u Severnoj Makedoniji tragalo od 27. novembra, pronađena je juče mrtva u okolini Skoplja. MUP Severne Makedonije saopštio je da je devojčica najverovatnije oteta i ubijena istog dana kada je nestala.

Reporter Kurira Nikola Vujović ima više informacija o ovoj tragediji koja je potresla region.

On je gledaocima jutarnjeg programa "Redakcija" preneo šta je utvrdila istraga do ovoga trenutka, da li se zna ko su osumnjičeni.

Vanja Gorčevska
foto: kurir tv

Ovo je zaista tragičan događaj. Nažalost, potraga za 14-godišnjom devojčicom se završila, kao što je rečeno, tragično.

- Njeno telo je pronađeno juče u okolini Skoplja. Za ove monstruozne zločine osumnjičeno je pet osoba. Istih pet osoba je osumnjičeno i za još jedno ubistvo - ubistvo 74-godišnjeg frizera iz Velesa, Pance Žežovskog. Šta povezuje ova dva slučaja? Situacija je jako zamršena i sada se postavlja pitanje veze između ova dva slučaja, naročito zbog pojedinih medijskih nagađanja koja jako komplikuju ovaj slučaj. Ali da krenemo od početka - rekao je Vujović, podsetivši na prethodne događaje.

- Ono što se zna za sada je da je Vanja kidnapovana 27. novembra ispred svog stana dok je išla u školu nešto posle 7 časova ujutru. Usmrćena je hicem iz pištolja oko 10 časova istog dana. 74-godišnji penzioner je kidnapovan i nestao 22. novembra, pet dana pre Vanjine otmice. Sumnja se da je glavni osumnjičeni, inače poznati skopski građevinski investitor Ljupče Palevski, kidnapovao svog takozvanog prijatelja frizera iz Velesa, potom ga ubio istog dana, koristeći njegov crveni Citroen za kidnapovanje male Vanje. Kao motiv zločina navodi se koristoljublje i iznuda. Među pet osumnjičenih je i Velibor Manev, koji je, prema pisanju makedonskih medija, priznao krivicu - rekao je Vujović.

03:48

SVIREPO UBISTVO DEVOJČICE U MAKEDONIJI POTRESLO REGION! Reporter Kurira traži vezu između dva ubistva: OVO DODATNO ZABRINJAVA

Ono što dodatno zabrinjava je da se među osumnjičenima sada nalazi i Vanjin otac, Aleksandar, koji je prijavio nestanak svoje ćerke, upućuje Vujović.

- Dakle, pet osumnjičenih osoba, od kojih su četiri privedene, dok se makedonski mediji danima bave glavnim osumnjičenim, biznismenom Ljupčetom Palevskim. Navodi se da je u bekstvu, ali postoje indicije da je uhapšen u Hrvatskoj.

Više detalja o ovom slučaju možete pročitati na portalu kurir.rs, gde se pružaju sve informacije o ovom složenom slučaju. Makedonska policija će sigurno uspeti da razreši ovaj slučaj, da odmota klupko i dođe do pravog motiva - podsetio je Vujović.

Kurir.rs/T.M.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

03:29

PUCNJAVA USRED BELA DANA U PUNOM TRŽNOM CENTRU! Dva mladića ranjena, lekari nisu optimisti! Makedonija postala AUTO-PUT DROGE?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track