ODREĐEN PRITVOR OD 48 SATI OSUMNJIČENIMA ZA OTMICU I UBISTVO VANJE! Otkriveno šta će biti sa ocem!
Foto: printscreen MUP Severne Makedonije, Shutterstock

ODREĐENO ZADRŽAVANJE OD 48 SATI

ODREĐEN PRITVOR OD 48 SATI OSUMNJIČENIMA ZA OTMICU I UBISTVO VANJE! Otkriveno šta će biti sa ocem!

Severna Makedonija -

Trojica osumnjičenih završila su sinoć u istražnom zatvoru u Šutki zbog sumnje da su umešani u otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske.

Izrečena im je mera zadržavanja do 48 sati. Telma saznaje da je reč o osumnjičenima Veliboru Manevskom, Vlatku Kešišovu i Bore Videvskom.

Glavni glavni osumnjičeni Ljupčo Palevski, poznat kao Palco, je u bekstvu i nedostupan policiji.

"Sudija za prethodni postupak Osnovnog krivičnog suda Skoplje, postupajući po predlogu Osnovnog javnog tužilaštva, za određivanje mere kratkotrajnog pritvora, a u vezi sa ubistvom maloletnih V.Đ. iz Skoplja i P.Ž. iz Velesa, protiv tri lica koja su rano jutros privedena sudu, donela rešenja kojima je prihvatila predlog i za tri lica odredila meru zadržavanja od 48 sati, a zbog postojanja osnova čl.165 st. 1 tačka 1,2 i 3 odnosno opasnost od bekstva, uticaj na svedoke i strah da će on ponoviti ili počiniti novo krivično delo", saopštio je Osnovni krivični sud Skoplje.

Tokom noći u policijsku stanicu je pozvan i Aleksandar, otac kidnapovane i ubijene Vanje. Za sada se ne traži njegov pritvor.

Severna Makedonija, Vanja Đorčevska
foto: Facebook

Otac je drugi put prijavio nestanak devojčice u ponedeljak oko 11 sati, nakon što je to uradila majka rano ujutru nakon što devojčica nije stigla u školu.

Za sada mu nije izrečena mera kojom bi se obezbedilo prisustvo tokom istrage.

Za ubistvo 14-godišnje devojčice Vanje Đorčevske, koja je nestala u ponedeljak oko 7.30 časova kada je krenula u školu, osumnjičene su tri osobe, a njeno telo pronađeno je juče zakopano u okolini Skoplja.

U okolini Velesa pronađeno je i telo 74-godišnjeg Panče Žežovskog iz Velesa, čiji je nestanak prijavljen 24. novembra 2023. godine.

Osumnjičeni za oba ubistva su isti. Ljupčo Palevski, stanovnik Skoplja, je 22. novembra oteo Pančeta, meštanina Velesa, sa kojim je bio u vezi zbog nekog navodnog vađenja zlata.

On je ubijen, a njegovo vozilo je isto ono kojim su ubica i njegovi osumnjičeni saučesnici kasnije kidnapovali i prebacili 14-godišnjeg Vanju. Kidnapovanje je izvršeno na ulazu u zgradu koju je glavni osumnjičeni veoma dobro poznavao.

(Kurir.rs/A.N./Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track