"UČITELJICA OTKRILA ŠTA JE VANJA PISALA O OCU U PISMENOM!" Nedić: Osumnjičeni je manipulant koji je ušao u političke strukture
Foto: screenshot Youtube/telmatv

usijanje

"UČITELJICA OTKRILA ŠTA JE VANJA PISALA O OCU U PISMENOM!" Nedić: Osumnjičeni je manipulant koji je ušao u političke strukture

Severna Makedonija -

Ceo region potresla je vest da je Vanja Đorčevska (14) za kojom je tragao Balkan pronađena mrtva. Vanja je ubijena u ponedeljak ujutru, odnosno 27. novembra 2023. godine oko 10.00 časova.

Na konferenciji za novinare 4. decembra ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski i šef skopskog tužilaštva Gavril Bubevski izneli su detalje o počiniocima.

Vanja Gorčevska, Vanja Đorčevska
foto: MUP Severne Makedonije, Shutterstock

Sve je počelo 22. novembra kada je u Velesu nestao sedamdesetčetvorogodišnji Pance Žežovski, frizer poznat među sugrađanima. Nije odgovarao na telefonske pozive svoje ćerke, pa je ona 24. Novembra prijavila nestanak. Samo nekoliko dana kasnije, 27. novembra, šezdesetak kilometara od Velesa, u centru Skoplja, prijavljen je drugi nestanak.

Ujutro u 8.35 sati, majka maloletne Vanje Đorčevske prijavila je policiji da je njena ćerka napustila kuću u 7.20 sati, ali nije stigla u školu. U 11 sati u policijsku stanicu se javio i Vanjin otac. Pri tom, prema rečima ministra Spasovskog, otac je rekao da ne zna ništa osim da se devojčica nije pojavila u školi.

Vanja Đorčevska
foto: Printscreen/Youtube/ Телма ТВ / Telma TV

Nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) 3. decembra privelo pet osumnjičenika, trojica su priznala krivicu. Prema svedočenju, žrtva iz Velesa bila je u dužničkom odnosu s jednim od osumnjičenih. Bio mu je komšija i dugovao mu je 500 eura, pa je izabran kao žrtva da bi njegov automobil 'citroen' bio upotrebljen za otmicu Vanje Đorčevske koja se kasnije dogodila.

Prema izjavama osumnjičenih, nakon što su ubili Žežovskog, oni su ga zakopali u blizini Velesa, a prema njihovim svjedočenjima, njegovo telo je pronađeno 3. decembra.

Prema dosadašnjim saznanjima, u oba slučaja radi se o istom ubici. Neki od osumnjičenih su stražarili, neki svedočili ubistvima, ali samo je jedan bio izvršilac. Glavni osumnjičeni je sa svojim advokatom pobegao u Beograd, pa onda u Bugarsku.

Usijanje
foto: Kurir televizija

O ovom tragično slučaju u emisiji Usijanje govorili su Dejan Radenković, bivši funkcioner MUP-a, Ljubiša Božić, sudski veštak i Rajko Nedić, odgovorni urednik Kurira.

Usijanje
foto: Kurir televizija

- Svakako se radi o stravičnom zločinu. Teško je pričati o motivu jer se neke kockice još nisu složile. Sve vreme se govori o tome da je po sredi koristoljublje. Da je motiv novac koji je majka pokojne Vanje dobila prodajom stana, ali mi nemamo jasno definisano da li je došlo do kontakta između osumnjičenih i roditelja. Ukoliko nije bilo potraživanja novca ne možemo govoriti o koristoljublju - rekao je Radenović.

Božić smatra da je motiv koristoljublja doveden u pitanje samom činjenicom da je devojčica ubijena dva sata nakon što je oteta.

Usijanje
foto: Kurir televizija

- Gledano ovako po hronologiji dešavanja u prvi plan dolazi činjenica da je ona za vrlo kratko vreme nakon što je oteta i ubijena. Priča se da nema tragova seksualnog uznemiravanja, ali to se ne vidi. Mislim da nije u pitanju koristoljublje već da je nekome htelo da se naudi - rekao je Božić i dodao:

- Pošto je po ovim informacijama ubica bio dostupan čitava tri dana, ispada da je za ta tri dana izgubljeno mnogo vremena. Napravljen je interval odmicanja od čitavog događaja koji će mu koristiti da otkloni tragove. Ja verujem da će on u nekom trenutku biti isporučen makedonskim vlastima. Ako se pročitaju izjave zvaničnika iz Skoplja ona su krajnje kontradiktorne. Čisto sumnjam da će neko za 500 evra da ubije nekoga.

Nedić je konstatovao da iako se godinama bavi novinarstvom i uređuje Crnu hroniku nije naišao na ovako neobičan slučaj:

Usijanje
foto: Kurir televizija

- Moram da priznam da se mnogo godina bavim novinarstvom i još se nije desio slučaj sa ovako dva nepovezana događaja. Sve je to dovelo do iznenađenja. Velika je konfuzija i ima puno nelogičnosti. Tu je i taj sporni automobil koji se vozika pored sigurnosnih kamera - kaže Nedić i dodaje:

Sve nas dovodi do političke konotacije. Bilo je zasedanje OEBS-a u Skoplju. Pokušali smo da uzmemo izjavu od zvaničnika, a svi su bili zauzeti po kancelarijama. Naviru podaci o osumnjičenom koji su takođe čudni jer se ispostavlja da je on manipulant koji je ušao u medijske i političke strukture. Radio je u medijima i bavio se mutnim radnjama.

04:57

UČITELJICA OTKRILA ŠTA JE VANJA PISALA O OCU U PISMENOM ZADATKU! Nedić: Osumnjičeni imao debeo dosije, ali nije tip ubice?!

- Prošle godine u ovo vreme osnovao je partiju. Jeste optuživan za razne kriminalne delatnosti, ali on nije tip ubice kao ni ljudi iz njegovog okruženja. A što se tiče oca saznali smo da je učiteljica pokojne Vanje izjavila da je devojčica u pismenom zadatku nahvalila svog oca, tako da je sve veoma nelogično, neobično i kontradiktorno.

Kurir.rs/M.V.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

03:29

PUCNJAVA USRED BELA DANA U PUNOM TRŽNOM CENTRU! Dva mladića ranjena, lekari nisu optimisti! Makedonija postala AUTO-PUT DROGE?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track