SVOJ PETORICI PRITVOR DO 30 DANA! Ostaju u skopskom zatvoru u Šutki, osumnjičeni za gnusno ubistvo Vanje Đorčevski (14)!
Foto: Printscreen/Skopje1.mk, Printscreen/Facebook

SVOJ PETORICI PRITVOR DO 30 DANA! Ostaju u skopskom zatvoru u Šutki, osumnjičeni za gnusno ubistvo Vanje Đorčevski (14)!

Severna Makedonija -

Za svih pet osoba osumnjičenih za otmicu i ubistvo Vanje Đorđevske (14) Krivični sud u Skoplju odredio je pritvor od 30 dana! Sudija za prethodni postupak smatra osnovanim tvrdnje javnog tužioca da mogu da izbegnu ili utiču na postupak.

Velibor Manev, zatim njegov otac ubijene devojčice Aleksandar Đorđevski, Bore Videvski, Vlatko Kešišev ostaju u pritvoru u zatvoru „Skoplje“ u Šutki. Nakon što bude izručen, iza rešetaka će otići i Ljupčo Palevski-Palčo.

Istraga se nastavlja.

Podsetimo, večeras je u Turskoj uhapšen Ljupčo Palevski, osumnjičen kao organizator otmice i izvršilac ubistva Vanje Đorčevske (14).

Ubio dete... Ljupčo Palevski
Ubio dete... Ljupčo Palevski foto: Makedonska Policija

Pelevski je večeras uhapšen u Tursko po poternici makedonskog Interpola.

Ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski otkrio je detalje zločina koji je potresao ceo region. Spasovski je rekao da je Palevski preko Srbije i Bugarske prešao u Tursku.

- Dovezen je automobilom u Beograd i ostavljen u hotelu. Zatim je prevezen preko Bugarske u Tursku u grad Balikešir. Naši policajci su se sastali sa njihovim operativnim izvorom, a ovaj ih je obavestio da osumnjičeni odatle želi da ide u Istanbul i da se dogovorio sa taksistom. Ostao je u Balikeširu gde je uhapšen na ulici. To je bila poslednja karika gnusnog čina koji je nedostajao da se kaže da smo rešili slučaj - rekao je ministar.

Spasovski je rekao da je procedura za ekstradicioni pritvor u rukama ministarstva pravde, a potom će izaći pred lice pravde.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track