OVAKO POMAGAČA VANJINOG (14) UBICE DOVODE U SUD: Procureo snimak Stefana u lisicama, dao ŠOK odgovor novinarima! VIDEO
Foto: printscreen Faceebook Skoplje1

istraga

OVAKO POMAGAČA VANJINOG (14) UBICE DOVODE U SUD: Procureo snimak Stefana u lisicama, dao ŠOK odgovor novinarima! VIDEO

Severna Makedonija -

Stefan Dimkovski vozio je Ljupča Palevskog, glavnog osumnjičenog za otmicu i ubistvo Vanje Đorčevske (14) negirao je krivicu u tom slučaju, piše "Skoplje 1". On je prebačen iz zatvora "Skoplja" u Šutci u zgradu Krivičnog suda u Skoplju.

- Vozio sam ga u bolnicu - rekao je Dimkovski i negirao bilo kakvu pomoć osumnjičenom Palču koji je u utorak uveče uhapšen u Turskoj.

Dimkovski je to rekao odgovarajući na pitanje novinara "Skoplje 1" koji ga je pitao to prilikom uvođenja u zgradu suda.

Dimkovski je osumnjičen da je vozio Palevskog u Tursku preko Srbije i Bugarske. Palevski je, prema navodima iz istrage, jednu noć proveo u jednom beogradskom hotelu.

Podsetimo, sve je počelo 27. novembra u Skoplju kada je Vanjina majka prijavila nestanak ćerke koja je krenula u školu, ali nije do nje i stigla. Makedonska policija tragala je skoro nedelju dana, kada su pretraživani napušteni objekti i manastiri, korito reke Vardar, pregledano je na stotine sati snimaka sa nadzornih kamera.

Policija je u predgrađu Skoplja u nedelju pronašla zakopano Vanjino telo, a nešto dalje kod Velesa i ubijenog frizera Pančea Žežovskog (74) čiji je auto ukraden i korišćen za otmicu tinejdžerke.

Veoma brzo saopšteno je da su tri osobe uhapšene, da je ubica i vođa Ljupčo Palevski Palčo, poznat i kao kontroverzni desničarski političar, koji je označen kao glavni osumnjičeni za otmicu i ubistvo Vanje, a uhapšen je u Turskoj. Policija je objavila i najšokantniju informaciju da je u zločin bio uključen i Vanjin otac koji je takođe uhapšen, pod optužbom da je tipovao ćerku.

Inače, Ljupčo Palevski, lokalni ultradesničarki političar, je i, kako makedonski mediji pišu, bivši građevinski mogul, bivši predsednik gradske organizacije SDSM u Skoplju, vlasnik nedeljnika Start, politički aktivista, autor podkasta i osnivač stranke Pravo.

Palevski je uhapšen po međunarodnoj poternici za istragu krivičnih dela kidnapovanja i ubistva po nalogu javnog tužilaštva u Skoplju i gotovo je sigurno da će teško izaći iz zatvora. Za svih pet osoba osumnjičenih za otmicu i ubistvo Vanje Đorđevske (14) Krivični sud u Skoplju odredio je pritvor od 30 dana!

Kurir.rs/Mondo/Skolje1

Bonus video:

01:26

ONA JE BILA NAJLEPŠA DEVOJKA SVIH VREMENA! Vanja Bulić o tragično nastradaloj pevačici: Kad zapleše to je bilo fantastično!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track