ŠOKANTNO! Vanjin ubica imao spiskove za likvidacije, otmice, zastrašivanja i iznudu novca?!
Foto: Printscreen/Društvene mreže, MUP Severne Makedonije

ISTRAGA

ŠOKANTNO! Vanjin ubica imao spiskove za likvidacije, otmice, zastrašivanja i iznudu novca?!

Severna Makedonija -

Ljupčo Palevski Palčo i njegova grupa imali su mnogo veće planove, smatra Frosina Taševska Remenski, bivša ministarka vlade u Skoplju

Istragu o grupi Ljupča Palevskog Palča, glavnog osumnjičenog za ubistvo tinejdžerke Vanje Đorčevske i frizera Panča Žeževskog, trebalo bi proširiti jer su njihove akcije ravne terorizmu i imaju zločinačku prošlost s kojom je bilo potrebano obračunati se mnogo ranije!

To smatra Frosina Taševska Remenski, bivša ministarka za rad i socijalnu politiku u vladi u Skoplju.

Izazov za policiju

Remenski sada radi kao profesorka na Fakultetu za bezbednost, a nakon zločina koji je uzdrmao region dala je intervju za Glas Amerike:

- Ta grupa je, prema mojim nezvaničnim informacijama, imala mnogo veće planove. Postojali su spiskovi za likvidaciju. Postojali su spiskovi za iznudu. Bilo je spiskova zastrašivanja, spiskova za otmice, što znači da je ovo izazov za istražne organe, izazov za policiju, za službe bezbednosti da osujete planove i predstavite ih javnosti i to bi bila njihova dodatna odgovornost u celom ovom slučaju - rekla je ona.

Žrtva: Vanja Đorčevska
Žrtva: Vanja Đorčevskafoto: MUP Severne Makedonije, Shutterstock

Bivša ministarka ističe da je moguće da su Palevski i njegova grupa imali još monstruoznije planove.

- Oni imaju poznatu kriminalno-bezbednosno-policijsku istoriju, a nisu bila lica koja prethodno nisu bila tretirana od strane obezbeđenja. Kad kažem bezbedno tretirani, mislim da su te osobe u prošlosti u velikom broju slučajeva bile pod stalnim, kontinuiranim operativnim nadzorom kako bi se sprečili takvi i slični planovi koji su mogli biti mnogo monstruozniji.

Podsetimo, sve je počelo 27. novembra u Skoplju, kad je Vanjina majka prijavila nestanak ćerke koja je krenula u školu, ali nije do nje i stigla. Policija je tragala skoro nedelju dana, pretraživani su napušteni objekti i manastiri, korito reke Vardar, pregledano je na stotine sati snimaka s nadzornih kamera.

Ostaju u pritvoru

U predgrađu Skoplja u nedelju je pronađeno Vanjino zakopano telo, a kod Velesa i telo ubijenog frizera, čiji je automobil korišćen pri otmici.

Zlo: Ljupčo Palevski Palčo, osumnjičen za dva ubistva
Zlo: Ljupčo Palevski Palčo, osumnjičen za dva ubistvafoto: Printscreen/Društvene mreže

Policija je uhapsila četiri osobe, među kojima je i otac tinejdžerke, koji se sumnjiči da je zbog duga tipovao ćerku, jer je njegova bivša nedavno prodala stan. Uhapšenima je određen pritvor. Glavni osumnjičeni za dvostruko ubistvo i vođa grupe Palčo, koji je poznat i kao desničarski političar, uhapšen je u Turskoj.

Majka ubijene tinejdžerke:Zašto je moja prelepa devojčica u grobu

- Ja još ne znam zašto se ovo desilo. Još čekam epilog svega ovoga. Još mi nije jasno zašto se moj najnormalni život pretvorio u pakao. Meni je neshvatljivo kako je i zašto moja prelepa devojčica sada u grobu.

Ja imam hroničnu bolest, ali se držim, bitno mi je samo da saznam istinu, a druga ćerka je trenutno bolesna, svi se nadaju da će biti dobro. Molim vas, molim vas da sačekate da saznamo zašto se ovo desilo - rekla je za portal Republika Zorica Đorčevska, majka ubijene devojčice.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track