"AKO JE ISTRAGA REČENICA, OVO JE NAJVAŽNIJE SLOVO" Sudski veštak ukazao na KLJUČNU STVAR u rasvetljavanju UBISTVA U SKOPLJU
Foto: Printscreen/Društvene mreže, MUP Severne Makedonije

kurir tv

"AKO JE ISTRAGA REČENICA, OVO JE NAJVAŽNIJE SLOVO" Sudski veštak ukazao na KLJUČNU STVAR u rasvetljavanju UBISTVA U SKOPLJU

Severna Makedonija -

Specijalista sudske medicine i stalni sudski veštak dr Ljubiša Božić bio je gost jutarnjeg programa Redakcija na Kurir TV i u razgovoru sa urednicom i voditeljkom Snežanom Petrović dao svoje viđenje o zločinu u Skoplju, tačnije o dva ubistva koje su potresle čitav region.

Ljubiša Božić
foto: Kurir TV

- Mi sad zapravo ne znamo ništa. Pa apsolutno, mislim, bukvalno vlada neznanje, odnosno malo informacija u odnosu na čitav događaj i bojim se da zvaničnici očigledno iz nekog razloga usmeravaju javnost sa tim informacijama u jednom, drugom, trećem smeru. Vreme će, nažalost, potisnuti ovaj događaj - započeo je Božić.

Osvrnuio se i na najmonstruozniji detalj zločina, odnosno moguća umešanost oca.

- Drugo, pitanje zaista koje je učešće i koja je funkcija oca i zašto je on u zatvoru u ovom trenutku. Ova grupa još ima nekako realno objašnjenje da je viđena na jednom i na drugom mestu, ali i otac u čitavoj toj priči sad, moraće sa nekakvim jakim dokazima da izađu i potvrde da je taj čovek umešan.

00:51

AKO JE ISTRAGA REČENICA, OVO JE NAJVAŽNIJE SLOVO Sudski veštak ukazao na KLJUČNU STVAR u rasvetljavanju UBISTVA U SKOPLJU

Otkrio je šta je presudno u rasvetnjavanju svih detalja ubistva u Skoplju.

- Ako čitav taj istražni postupak posmatrate kao jednu rečenicu, samo jedno slovo, ono prvo slovo je veliko u toj rečenici. A to veliko slovo u ovim situacijama je uviđaj. Znači ono što forenzičari definišu. Moraju postojati podaci o čitavom dovođenju, ko se gde kreće, a onda na licu mesta šta se pronalazi. Ako se uviđaj ne radi dobro, zauvek se gube mnoge činjenice koje bi bile više nego korisne za istinu.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs/M. R.

Bonus video:

08:50

NOVA MISTERIJA UBISTVA VANJE! Novinar tvrdi: Policija krije snimke kamera, upućuju na tužioca KOME ISTIČE MANDAT ZA 15 DANA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja