Najnovije vesti

PALEVSKI OSTAJE U TURSKOJ! Oglasio se tužilac: Glavni osumnjičeni za monstruozni zločin biće isporučen Skoplju samo UZ OVE USLOVE
Foto: Makedonska Policija, Printscreen/Instagram/skopje1mk

ČEKA SE

PALEVSKI OSTAJE U TURSKOJ! Oglasio se tužilac: Glavni osumnjičeni za monstruozni zločin biće isporučen Skoplju samo UZ OVE USLOVE

Severna Makedonija -

Ministarstvo pravde Severne Makedonije saopštilo je da je Ljupču Palevskom glavni javni tužilac iz turskog grada Balikešir odredio ekstradicioni pritvor od 40 dana.

Ambasada Republike Severne Makedonije u Ankari uputila je pismo Ministarstvu pravde u kojem obaveštava da uručuje notu dobijenu od Ministarstva spoljnih poslova Republike Turske.

Palevski posle hapšenja
Palevski posle hapšenja foto: Makedonska Policija

"U odgovoru na dopis Ambasade RSM u Ankari od 06.12.2023. godine, u kojem se navodi da je Ljupču Palevskom na osnovu pisma dobijenog od Kancelarije glavnog javnog tužioca Balikešira određen ekstradicioni pritvor od 40 dana", navodi se u saopštenju Ministarstva pravde, prenosi Skopje info.

Turska će brzo vratiti Palča u Makedoniju samo ako domaće pravosudne vlasti pošalju svojim kolegama čvrste dokaze da je ubio dvoje ljudi, inače Palevski možda nikada neće biti izveden pred lice pravde. Osim iskaza osumnjičene bande koja ga je okarakterisala kao ubicu, Turci očekuju i materijalne dokaze, odnosno rezultate obdukcije i uzrok smrti.

(Kurir.rs)

Bonus video:

07:43

POVEZANOST OCA SA OSUMNJIĆENIM ZA UBISTVO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track