ISPLIVALA ISTINA O STANU ZBOG KOG JE VANJA NAVODNO UBIJENA: Evo čije ime je na interfonu i kako je ubica znao svaki korak deteta
Foto: Youtube/TV21/MUP Severne Makedonije

ODMOTAVA SE KLUPKO

ISPLIVALA ISTINA O STANU ZBOG KOG JE VANJA NAVODNO UBIJENA: Evo čije ime je na interfonu i kako je ubica znao svaki korak deteta

Severna Makedonija -

Na čelu sa Ljupčom Palevskim Palčom otmičari su oko pet sati ujutru 27. novembra stali da sipaju benzin u "citroen" koji su ukrali od frizera Pančea Žežovskog kog su ubili.

Zatim su krenuli do centra Skoplja gde su oteli Vanju Đorčevsku (14) i to uz pomoć, kako se sumnja, njenog oca Aleksandra koji je vlasnik stana u kom je devojčica živela.

Na interfonu se nalazi njegovo ime, a kompanija koja je bila u vlasništvu Palevskog izgradila je pomenuti objekat. Na kamerama je snimljeno kako su se otimičari kretali "citroenom". Sastali su se u ulici gde je Vanja živela. Devojčica je oko pola osam izašla iz stana koji se vodi na ime njenog oca koji je upisan u vlasnički list.

Prema izjavama osumnjičenih Aleksandar je rekao Ljupču Palevskom kada će njegova Vanja izaći iz kuće i da će biti sama. Devojčicu su zgrabili na ulazu u zgradu koja je bila dobro poznata Palevskom jer ju je izgradila njegova kompanija. Vanju su vezali ruke i noge i ubacili u vreću za spavanja, pa u vozilo, piše Telma.

Bore Videvski, Makedonija, Ljupčo Palevski, Velibor Manev, Vlatko Kekišev, Aleksandar Đorčevski
foto: Printscreen/Skopje1.mk, Printscreen/Facebook

Zaključuje se da je otmica bila planirana jer su imali vreću, selotejp i sredstva za vezivanje ruku i nogu. Nekoliko dana ranije, 22. novembra, ukrali su "citroen" od ubijenog Pančea Žežovskog. Ispred "citroena" išao je beli "reno" u kom se, kako su izjavili osumnjičeni, nalazi Palevski.

Stigli su u skopsko selo Brazda oko 8 časova i 15 minuta. Prema snimcima koje je objavio Portaliks, u 9.37 sati se vidi dim u pravcu gde je zapaljen "citroen". Vanja je, prema rečima osumnjičenih, ubijena oko 10 sati. Preliminarna istraga će pokazati da su se osumnjičeni nakon otmice Vanje uputili direktno u atar sela Brazda. Od Debar Mala prvo kreću ka Partizanskoj, na baznim stanicama Silbo poslednji put hvataju signal Vanjinog telefona. Odatle se voze do hotela Alekander Palace.

Vanja Đorčevska
foto: screenshot Youtube/telmatv

Upravo na ogromnom prostranstvu zemlje pored improvizovanog puta na jednoj od livada nalaze se ostaci spaljenog automobila. Palevski kraj poznaje kao svoj džep. Poprilično je upoznat sa terenom, a njegova porodica je posedovala i zemljište tu.

"Citroen" su pronašli policajci. Nakon što su ga zapalili, osumnjičeni su se, ponovo vratili istim putem preko Brazde prema Gornom Orižaru. Ali nisu ušli u selo, već su nastavili improvizovanim putem. Tamo su otišli ​​sa jednim ciljem, da sahrane Vanjino telo. Pronađena su dva pištolja, kao i Vanjin telefon, koji su sada na veštačenju. Policija je otkrila ko je sve učestvovao u otmici i ubistvu Vanje i sada su svi u pritvoru, uključujući i njenog oca.

Svi sem Palevskog, koji je uhapšen nakon nekoliko dana bekstva u Turskoj. Dok se čeka njegovo izručenje, spekuliše se o motivu kidnapera, naročito Vanjinog oca. Zasad je pretpostavka policije da je devojčica oteta zbog otkupa, koji od njene majke Zorice nikada nije ni tražen.

Zašto su je ubili i kakva je tačno bila uloga oca, možda će razjasniti Palevski, kada bude izručen Severnoj Makedoniji.

Kurir.rs/MONDO

BONUS VIDEO:

04:57

UČITELJICA OTKRILA ŠTA JE VANJA PISALA O OCU U PISMENOM ZADATKU! Nedić: Osumnjičeni imao debeo dosije, ali nije tip ubice?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track