ZABRINULI SE ZA OSUMNJIČENE ZA UBISTVA VANJE (14) I PANČA: Ombudsman u zatvoru u Šutki proverava u kakvom su stanju pritvorenici
Foto: Printscreen/Skopje1.mk, Printscreen/Facebook

pritisak?

ZABRINULI SE ZA OSUMNJIČENE ZA UBISTVA VANJE (14) I PANČA: Ombudsman u zatvoru u Šutki proverava u kakvom su stanju pritvorenici

Severna Makedonija -

Tim ombudsmana ušao je u zatvor „Skoplje“ u Šutki, kako bi proverio da li su "prava osumnjičeni za otmicu i ubistvo Vanje Đorčevske i Panče Žežovskog, kao i lica osumnjičena da su pomagala u ubistvu narušena", prenosi „Skoplje1”.

Ekipu koja je ušla u zatvor interesuje u kakvom su stanju ćelije u kojima su osumnjičeni smešteni, u kakvom su zdravstvenom stanju, kao i u kakvom su stanju pritvora.

Novinari portala Skoplje1 zatražili su objašnjenje od ombudsmana Nasera ​​Ziberija zašto su odlučili da prate osumnjičene za dva ubistva.

"Pitanja smo uputili i njegovom timu, odakle čekamo njihov stav po tom pitanju – opravdan je utisak da oni vrše nadzor samo nad pritvorenicima iz poznatih slučajeva, kao i nad pritvorenicima visokog profila. Odatle su se oglasili i čekamo odgovor", navodi se u saopštenju ovog medija.

Bore Videvski, Makedonija
foto: Printscreen/Skopje1.mk

Provere da li se u zatvoru poštuju prava Velibora Maneva, Bore Videvskog i Vlatka Kešiševa, kao i osumnjičenih za pomaganje Aleksandra Đorčevskog i Stefana Dimkovskog, dolazi samo osam dana nakon što su završili u pritvoru. Njih trojica, odnosno Manev, Kešišev i Videvski priznali su krivicu i šta su radili tokom otmica i ubistava. Tužilaštvo je tražilo, sud je odobrio pritvor zbog opasnosti od bekstva i uticaja na svedoke.

Skopje1.mk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track