PLENKOVIĆ SMENIO DAVORA FILIPOVIĆA! Hrvatski premijer hitno reagovao posle skandala
Foto: Marko Lukunic / Pixel Media / Profimedia

BRZA REAKCIJA

PLENKOVIĆ SMENIO DAVORA FILIPOVIĆA! Hrvatski premijer hitno reagovao posle skandala

Hrvatska -

Hrvatski premijer Andrej Plenković smenio je danas ministra privrede Davora Filipovića, nakon što je ministrov specijalni savetnik lokalnoj televiziji Mreži tv. nudio zakup oglasnog prostora od većeg broja državnih firmi i institucija u zamenu za novac.

Transkript razgovora specijalnog savetnika Jurice Lovrinčevića sa novinarom Mreže TV objavio je u najnovijem broju hrvatski nedeljnik Nacional u najnovijem broju.

Kancelarija za borbu protiv korupcije i kriminala (Uskok) saopštio je da sprovodi istragu.

"Povodom brojnih novinskih upita vezanih za postupanje na temelju teksta objavljenog u današnjem Nacionalu, u kojem su iznesene sumnje na počinjenje koruptivnih krivičnih dela, potvrđujemo sprovođenje izvida u predmetnom slučaju", saopšteno je iz Uskoka.

Davor Filipović
foto: Printscreen YouTube/Nova TV

Naveli su da će nakon pribavljenja potrebnih podataka i razmatranja svih relevantnih okolnosti, pravovremeno obavestiti javnost o daljnjem postupanju. Smenom Filipovića i Lovrinčević prestaje da bude posebni savetnik ministra privrede.

Lovrinčević je nakon objave transkripta negirao da je reketirao Mrežu tv..

"Nikada – baš nikada – toekom svoje karijere nisam uzeo niti imao potrebu tražiti ili uzeti proviziju, mito, "kovertu", "kickback" ili kako god to želeli nazvati. Ko god tvrdi suprotno – laže", napisao je ranije danas Lovrinčević na Linkedinu.

(Kurir.rs/Telegraf/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track