DO 17h IZLAZNOST ISPOD 50%: Severna Makedonija večeras dobija PREDSEDNIKA, evo kakva je trenutna situacija na biračkim mestima!
Foto: Stojanovski / imago stock&people / Profimedia, Petr Stojanovski / imago stock&people / Profimedia

DO 17h IZLAZNOST ISPOD 50%: Severna Makedonija večeras dobija PREDSEDNIKA, evo kakva je trenutna situacija na biračkim mestima!

Severna Makedonija -

Predsednik makedonske Državne izborne komisije Aleksandar Daštevski saopštio je na konferenciji za novinare da je na današnjem drugom krugu predsedničkih izbora u Severnoj Makedoniji glasalo 452.412 birača, odnosno 42,32 odsto od ukupnog broja birača.

Prema onome što je saopšteno na poslednjoj konferenciji za novinare DIK-a, najveća izlaznost na predsedničkim izborima bila je u Novacima sa 66,47 odsto, a najmanja u Lipkovu sa 6,48 odsto.

Dodao je da na parlamentarnim izborima do 17 časova izašlo 470.95 birača, odnosno 46,93 odsto ukupnog broja glasača.

U poređenju sa drugim krugom predsedničkih izbora 2019 godine, zabeležen je rast izlaznosti od 7,19 odsto, dok je u odnosu na prvi krug izbora povećan za 0,01 odsto.

Najveća izlaznost na parlamentarnim izborima bila je u Krivogaštanu, 79,73 odsto, a najmanja u Mavrovu-Rostuše, 22,93 odsto.

Kurir.rs/Kosovo onlajn/Preneo: D. P.

Bonus video:

01:32

PALČA NE BI IZRUČILI MAKEDONIJI, UKOLIKO SE USTANOVI JEDAN PROBLEM?! Advokat: Veliko je pitanje kako je uspeo da pređe granicu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track