NE SAMO ZBOG DRAŽE, HRVATI ĆE GA MRZETI I ZBOG OVE IZJAVE: Gurović analizirao ispadanje čete Ace Petrovića i ubo pravo u centar
Foto: AP

biĆe burE

NE SAMO ZBOG DRAŽE, HRVATI ĆE GA MRZETI I ZBOG OVE IZJAVE: Gurović analizirao ispadanje čete Ace Petrovića i ubo pravo u centar

Eurobasket -

Košarkaška reprezentacija Hrvatske, još jednom je 22 godine nakon silaska sa pobedničkog postolja na Evrobasketu u Atini 1995. doživela debakl na kontinentalnom šampionatu.

Ispadanje od Rusije u osmini finala, tema je kako u Hrvatskoj, u kojoj je četa selektora Aleksandra Petrovića na "stubu srama" tako i u regionu, koji pokušqava da nađe razloge debakla Darija Šarića i ekipe.

O tome je govorio i nekadašnji reprezentativac naše zemlje Milan Gurović, koji ne može u Hrvatsku zbog tetovaže četničkog vođe Draže Mihailovića na ruci.

foto: Profimedia

- Hrvati su neprijatno iznenađenje, očekivao sam da će pružiti jači otpor reprezentaciji Rusije. Mislio sam da mogu da se nose sa njima, ali početkom treće četvrtine potpuno su se predali iz apsolutno nepoznatog razloga. To se lepo videlo po njihovom ponašanju na terenu i po nivou zalaganja, kao da nisu bili isti igrači - ispričao je Gurović i objasnio šta je tu glavni problem.

- Svi govore o tom silasku sa postolja pre 22 godine, ali naravno da njihovi neuspesi nemaju nikakve veze sa time. To je pitanje mentaliteta - svaka im čast za vaterpolo, rukomet i fudbal, ali u košarci nemaju mentalitet kao što ga ima Srbija. Nisu košarkaška nacija - imaju mnogo dobrih pojedinaca, ali nešto ne funkcioniše kada se skupe i kada treba da igraju zajedno. To je očigledno i to je tako već dugi niz godina, vidi se da ne postoji hemija - zaključio je on za "Sport klub".

Kurir sport / Sport klub, Foto: AP, FIBA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Senzacionalno! Hrvati za poraz od Rusije okrivili Srbiju?!

(VIDEO) TOP SREĐENA U DUBAIJU: Ovako Anastasija Ražnatović uživa u NOĆNOM PROVODU van Srbije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track