ADIO DEKI: Stanković se oprašta od orlova!
Foto: Fonet

Živa fudbalska legenda u svom 103. meču

ADIO DEKI: Stanković se oprašta od orlova!

Fudbal -
Bivši fudbaler Zvezde, Lacija i Intera večeras (17.30) u Novom Sadu protiv Japana igra poslednji meč za reprezentaciju . Srbija protiv Japana igra bez 11 standardnih reprezentativaca, kaže selektor Mihajlović

Jedan je Stanković Dejan!Ispraćaj Dejana Stankovića sa terena novosadskog stadiona Karađorđe u društvo živih fudbalskih legendi neće danas (17.30, RTS) gurnuti u drugi plan rezultat prijateljskog meča s Japanom. Pobeda će biti imperativ uprkos svečarskom karakteru utakmice i odsustvu čak 11 igrača s prvobitnog spiska selektora Siniše Mihajlovića.Izvinjenje saigračima- Izvinjavam se svojim saigračima što sam im, možda, poslednjih dana remetio pripreme za utakmicu s Japanom. Tajna je gde sam se pripremao za svoj oproštaj, jedino mogu reći da od mene ne treba previše očekivati. Mada, moguće je i da iznenadim dobrom igrom, pa dobijem novu ponudu za nastavak karijere - našalio se Stanković.Zbog brojnih povreda u timu, Siniša Mihajlović je bio prinuđen da u dogovoru sa selektorom U21 Radovanom Ćurčićem vrati Matiju Nastasića u Staru Pazovu.Nastasić neophodan- Nije traženje alibija, ali nedostaje nam 11 igrača, koji bi inače bili u konkurenciji da su zdravi. U situaciji kada su nam otpala još četvorica smanjila se konkurencija za defanzivne pozicije, tako da sam bio prinuđen da od kolege Ćurčića zatražim Nastasića. On je razumeo našu poziciju, nije bilo nikakvih problema.Susret s Japanom za Mihajlovića i Stankovića je zanimljiv jer će naspram sebe imati svog nekadašnjeg učitelja Alberta Zakeronija iz Lacija, koji s uspehom predvodi Japan.- Japanci su odlična ekipa, a Zakeroni je veliki trener, moj prijatelj i pravi učitelj fudbala. Mnogo sam naučio od njega i radujem se što ću ga videti - rekao je Mihajlović.

Duel s prevodiocemIz Japana je stiglo oko 70 novinara, foto-reportera i članova TV ekipa, pa se u njihovom društvu našla i naša sugrađanka, koja je pored simultanog prevođenja sa srpskog na japanski jezik, na duhovit način odgovarala na opaske selektora Mihajlovića.- Nisam baš tako rekao, ali dobro - našalio se Mihajlović na račun višeminutnog prevođenja simpatične gospođe.- Nadam se da niste sad nešto dodali - bila je druga replika selektora.- Jesam, čak i ono što ste pomislili, a niste rekli - odgovorila je gospođa prevodilac.

Budući sportski direktorNarednih meseci mogla bi da se dogodi promocija Dejana Stankovića na dužnosti sportskog direktora reprezentacije.- Ako bih ostao na funkciji selektora, naravno da bih voleo da Stankovića vidim pored sebe. Nedavno sam rekao da su za njega vrata otvorena, a i kada bih ja otišao, mislim da bi srpskom fudbalu mnogo koristilo da takva ličnost preuzme neku dužnost - rekao je Mihajlović, dok se Stanković uz malo rezerve izjasnio pozitivno prema takvoj mogućnosti.- Taj posao bih najviše voleo, bio bih u blizini selektora i ekipe. Ne bih sada da se izjašnjavam, što ne znači da bežim od odgovornosti. Videćemo - zaključio je rekorder po broju nastupa u dresu reprezentacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track