KATASTROFA: Karadžić i Mihajlović Srbiju koštali 20 miliona evra!
Foto: Nemanja Pančić

Avantura sa selektorom nas unazadila

KATASTROFA: Karadžić i Mihajlović Srbiju koštali 20 miliona evra!

Fudbal -
Selektor Siniša Mihajlović s platom od 420.000 već otišao, posle propuštanja EP i SP čeka se i ostavka predsednika FSS Karadžića

Računica sve govori.Srbiju je neodlazak na Mundijal u Brazilu direktno koštao 20 miliona evra, tvrdi Zvezdan Terzić, najveći zagovornik promena u srpskom fudbalu. Nekadašnji predsednik FSS kaže da su aktuelni prvi čovek Saveza Tomislav Karadžić i selektor Siniša Mihajlović potrošili sve kredite i da su glavni krivci što „orlovi“ posle EP u Ukrajini i Poljskoj propuštaju i drugo veliko, još značajnije takmičenje.

Siniša Mihajlović kao selektor ima mesečnu platu od 35.000 evra, godišnje 420.000 evra. Zbog loših odluka u protekle četiri godine, Tomislav Karadžić je iz kase FSS izbio ogroman novac. Treba se samo setiti njegovih pogrešnih odluka povodom statusa Miroslava Đukića i Radomira Antića, kojima je morao da plaća milionske penale.

- Zbog neodlaska na Mundijal direktno smo ostali bez 20 miliona evra, a indirektno i mnogo više. Uspeh reprezentacije generiše i uspeh srpskog fudbala. Izgubili smo sponzore, povoljne kredite, a i slabo stojimo na tržištu - rekao je za Kurir Zvezdan Terzić i dodao:

- Koliko sam informisan, Siniša Mihajlović sigurno odlazi i preuzima Sampdoriju. Mislim da Tomislav Karadžić kao čestit i pošten čovek neće pogaziti svoju reč. Ako ima obraz, otići će u decembru, kao što je rekao.

Srbija nije otišla na EP 2012. godine i zato je izgubila čistih osam miliona evra, a da je bila u Ukrajini i Poljskoj, naš savez bi još inkasirao minimum šest miliona na osnovu marketinga i TV prava. Srbija je ostala i bez Mundijala te bez sigurnih 10 miliona dolara, a još toliko je moglo da se zaradi na marketingu, TV pravima i osvojenim bodovima.

Svaka pobeda na Mundijalu donela bi dodatni milion. Plasman u osminu finala donosi još devet, a u četvrtfinale 18 miliona dolara.

- Ako Karadžić ode kao što je rekao, treba napraviti kompromis. Srbija ne sme da se cepa ili da se podeli na dva dela. Novo rukovodstvo treba da izabere i selektora. Očekujem kompromis i Karadžićevo povlačenje u decembru - zaključio je Terzić.

Neće Toletovu fotelju

Zvezdan Terzić podvlači da ga ne zanima funkcija koju sada obavlja Tomislav Karadžić. On je na toj poziciji bio od 2005. do 2008. godine.

- Ne interesuje me mesto predsednika FSS! Jedino mi je važan prosperitet srpskog fudbala i mog OFK Beograda. To su jedine dve stvari koje me zanimaju - poručio je Terzić.

Plate naših selektora

Ime i prezime mesečno godišnjeSiniša Mihajlović 35.000 420.000Vladimir Petrović 20.000 240.000Radomir Antić 100.000 1.200.000Miroslav Đukić 20.000 240.000Havijer Klemente 30.000 360.000Ilija Petković 3.000 36.000

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track