KARADŽIĆ: Brz izbor selektora bi nas samo koštao, izbori su prioritet

Procena

KARADŽIĆ: Brz izbor selektora bi nas samo koštao, izbori su prioritet

Fudbal -
Predsednik FSS istakao da je najvažnije da se što pre reši pitanje budućeg čelnika srpskog fudbala

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić najavio je da se neće žuriti sa izborom novog selektora i da je sada najbitnije da se što pre reši pitanje čoveka koji će ubuduće predvoditi FSS. "Siniša Mihajlović je završio posao u FSS. Nažalost, kako je rezultat najveće merilo nečijeg rada, on je ostao dosledan ranije izrečenom stavu da će otići ukoliko se reprezentacije ne kvalifikuje na SP. Žao je i nama što ne nastavljamo saradnju, želeli smo da Mihajlović ostane selektor, jer iako nije ispunio svoj cilj da se plasiramo na Mundijal, ostvario je plan i želje FSS", ocenio je Karadžić.

On je potom istakao da je bivši selektor i novi trener Sampdorije, proširio bazu poznatih srpskih fudbalera.

"Kada je Mihajlović postao selektor, imali smo tri-četiri ozbiljna, prepoznatljiva igrača u reprezentaciji. Danas ih imamo 30! Stvoren je tim za poštovanje, napravljen je veliki pomak i na to možemo da budemo ponosni. Siniša je pokazao svoje vrednosti kao selektor, želimo mu sve najbolje na mestu trenera Sampdorije" nastavio je Karadžić. On je istakao da do novog kvalifikacionog ciklusa ima još vremena"Kvalifikacije za EP počinju u septembru. To znači da nema razloga za žurbu. Samim tim nema potrebe za licitacijama, kandidovanjem i samokandidovanjem raznih ličnosti. Pitanje novog stratega reprezentacije neće biti uskoro na dnevnom redu, imamo mnogo drugih pitanja koje moramo da rešimo. Pogotovo što bi neki brzi izbor selektora tražio i nove, ne tako male finansijske izdatke"

Karadžić je istakao da je veoma važno da se izbori u FSS pripreme i održe što pre. "Narednih dana ćemo održati proširenu sednicu Odbora za hitna pitanja, na kojoj ćemo razgovarati i o mom statusu. Skupština će biti održana između završetka jesenje i početka prolećne polusezone Superlige. Ali, što pre to bolje. Često se postavljaju pitanja o mojoj odluci, koju sam najavio još u avgustu. Nemam nameru da se stalno ponavljam u odgovorima. Sve će se znati na Skupštini", ostao je zagonetan prvi čovek Saveza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track