UŽIVO SPORTSKI PREGLED:  Debakl Obradovićevog Fenebahčea, PAO u plej ofu

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Debakl Obradovićevog Fenebahčea, PAO u plej ofu

Fudbal -
Tim iz Istanbula poražen od Laboral Kuče 95:73, čime je izgubio sve šanse da se plasira u plej of

BEOGRAD - Najnovije informacije i zanimljivosti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:30 - Makabi bolji od Bajerna, Pešić bez plej ofa

Košarkaši Makabija pobedili su Bajern u Minhenu sa 94:92 u 13. kolu Top16 faze Evrolige i obezbedili treće mesto pred plej-of. Takođe, ovom pobedom izraelski tim je ostavio ekipu Svetislava Pešića bez šansi za prolaz među najboljih osam ekipa.

22:55 - Preminula prva osvajačica medalje za Jugoslaviju u plivanjuBivša reprezentativka Jugoslavije u plivanju Eša Ligorio - Đurović preminula je u Beogradu u 81. godini.Bila je višestruka državna prvakinja, rekorderka i osvajač prve medalje za Jugoslaviju na velikim takmičenjima. Ligorio - Đurović osvojila je 1954. godine bronzanu medalju na 400 metara slobodnim stilom na prvenstvu Evrope u Torinu.Rođena Dubrovčanka, Ligorio - Đurović biće sahranjena u subotu na Novom groblju u Beogradu.

22:30 - Debakl Obradovićevog Fenebahčea, PAO u plej ofu

Košarkaši Laboral Kuče deklasirali su Fenerbahče sa 95:73, u 13. kolu Top 16 faze u Evroligi i time ostavili turski tim bez šansi za plasman u plej - of, gde će Panatinaikos. Španski tim je od početka do kraja utakmice kontrolisao dešavanja na parketu i na kraju je stigao do četvrte pobede u drugoj fazi.

U drugom duelu ove grupe Panatinaikos je pobedio Unikahu u Atini sa 69:60 i overio mesto među osam najboljih ekipa u Evropi.

22:10 - Predsednik Barselone: I drugi klubovi krše pravila

Predsednik Barselone Đozep Bartomeu rekao je da je taj fudbalski klub žrtva nepravde i istakao da neće promeniti model za dovođenje igrača uprkos zabrani transfera.

„Barselona nikada nije prekršila ni jedan od španskih propisa prilikom potpisivanja mladih talenata. FIFA kažnjava model koji funkcioniše već 35 godina. Nemamo nameru da menjamo taj model, ne možete dirati našu akademiju", rekao je Bartomeu španskim medijima.

Prvi čovek Barselone je takođe naveo da i drugi klubovi krše pravila FIFA, ali nije želeo da ih navede.

21:55 - Gasol zbog vrtoglavice nije igrao protiv Sakramenta Košarkaš Los Anđeles Lejkersa Pau Gasol propustio je utakmicu protiv Sakrametno Kingsa zbog vrtoglavice.

Pau Gasol u poslednje vreme pati od periodične vrtoglavice i zbog toga nije odigrao četiri utakmice.

Centar Lejkersa je u utorak protiv Porltland Blazersa odigrao 28 minuta, ali u sredu protiv Sakramento Kingsa nije mogao da izađe na teren.

Lejkersi su poraženi od Sakramenta sa 107:102.

21:10 - Ignjovski potpisao za Ajntraht iz Frankfurta

Srpski fudbaler Aleksandar Ignjovski i zvanično je potpisao trogodišnji ugovor sa Ajntrahtom iz Frankfurta. Ignjovski u Ajntraht stiže kao slobodan igrač pošto mu ističe ugovor sa Verderom, a za novi klub zaigraće na leto.Ignjovski je u Srbiji nastupao za OFK Beograd, a ima i 11 nastupa za seniorsku reprezentaciju naše zemlje.

20.20 - Odbojkaši Vojvodine u finalu plej-ofa

Odbojkaši Vojvodine plasirali su se u finale plej-ofa Superlige Srbije, pošto su u majstorici polufinala na strani pobedili Partizan Vizuru sa 3:2 (25:23, 25:19, 20:25, 14:25, 16:14). Vojvodina će u finalu igrati protiv Crvene zvezde, koja je sa maksimalnih 3:0 u seriji bila bolja od Radničkog iz Kragujevca. Finalna serija počinje 6. aprila.19.50 - Nova pobeda Filipa KrajinovićaSrpski teniser Filip Krajinović plasirao se u četvrtfinale fjučersa u Harlingenu. Krajinović, koji ima status prvog nosioca na turniru, u drugom kolu savladao je Mika Santjaga sa 6:2, 6:4. Filipa u četvrtfinalu očekuje duel sa boljim iz meča Obone – Vorster.19.20 - Vasilije Micić na NBA draftu Košarkaš Mega Vizure i reprezentacije Srbije Vasilije Micić učestvovaće ove godine na NBA draftu, potvrdio je njegov menadžer Miodrag Ražnatović. Micić ima 20 godina, igra na poziciji plejmejkera i spada među najbolje igrača Evrope u svom uzrastu. U Jadranskoj ligi prosečno je postizao 12.1 poena, 3.2 skoka i 5.8 asistencija. Ovogodišnji NBA draft na programu je za 26. juna.18:50 - Stjuart Pirs se vraća u NotingemEngleski fudbalski stručnjak Stjuart Pirs preuzeće na leto Notingem Forest, u kojem je proveo veći deo igračke karijere. Pirs je igrao za Notingem od 1985. do 1997. godine. Nakon toga nastupao je za Njukasl, Vest Hem i Mančester siti. On je trenerskim poslom počeo da se bavi u Mančester sitiju, a od 2007. je zaposlen u nacionalnom savezu, gde je vodio mladu reprezentaciju Engleske, kao i selekciju Velike Britanije na Olimpijskim igrama u Londonu.

18:30 - Pritvor za ubicu švedskog navijača

Sud u Helsingborgu odredio je pritvor za 28-godišnjaka osumnjičenog za ubistvo fudbalskog navijača Đurgardena Stefana Isaksona. Četrdesetogodišnji Isakson, otac četvoro dece, udaren je tvrdim predmetom u glavu dok je išao ka Olimpijskom stadionu u Helsinborgu u nedelju. Isaksonu je odmah ukazana pomoć i prebačen je u bolnicu, gde je nedugo zatim preminuo. Vest o njegovoj smrti pokrenula je navijače da izađu na teren i prekinu utakmicu.17:40 - Masa ne želi da se sklanja rivalimaVozač Vilijamsa iz Formule jedan Felipe Masa rekao je da je njegov tim pogrešio kada mu je naredio da propusti svog timskog druga prošle nedelje, kao i da mu je tim obećao da se to više neće dešavati. Masina neposlušnost u tek drugoj trci za tim u koji je prešao iz Ferarija navela je mnoge da pomisle da će se sada stvoriti jaz između njega i timskih funkcionera ili Botasa.

17:10 - Strah u Realu: Ode titula ako ne dobijemo Sosijedad

Kapiten fudbalera Real Madrida Serhio Ramos rekao je da madridski tim ne sme da izgubi na gostovanju Sosijedadu, pošto bi to gotovo izvesno bio oproštaj od šampionske titule.

"Ukoliko izgubimo od Sosijedada oprostićemo se od titule. Ne mogu to sa sigurnošću da kažem, ali očigledno je da Barselona i Atletiko igraju odlično. Ne smemo sebi da dozvolimo još jedan kiks", rekao je Ramos.16:55 - Esijen van terena desetak danaFudbaler Milana Mikael Esijen zbog povrede butine odsustvovaće najmanje 10 dana, saopštio je italijanski tim. Esijen se povredio u prošlom kolu Serije A protiv Kjeva (3:0), kada ga je na poluvremenu zamenio zemljak Suli Muntari. On će propustiti utakmice sa Đenovom u gostima, kao i sa Katanijom na San Siru.

16:30 - Štombergas: Protiv Partizana nikad nije lako Trener košarkaša Žalgirisa Saulius Štombergas istakao je da njegovim izabranicima neće biti lako da igraju u beogradskoj Kombank Areni protiv Partizana u 13. kolu TOP 16. faze Evrolige.

"Sigurno je da nam neće biti lako, nije svaki igrač imao priliku da igra pred 20.000 navijača. U Beogradu se nisu dobro snašle ni ekipe poput CSKA, Bajerna, Makabija. Naš cilj je da se borimo pod košem i da zaustavimo Bogdana Bogdanovića", rekao je Štombergas.

Duel između Partizana i Žalgirisa startuje u petak u Kombank Areni od 20.45.

16.00 - Britanski novinari bez akreditacija za revanš Lige šampiona

Minhenski Bajern odbio je da izda akreditacje dvojici britanskih novinara za revanš meč četvrtfinala Lige šampiona u Minhenu. Bavarci su doneli tu odluku zbog uvredljivih naslova na račun prvotimca Bajerna Bastijana Švajnštajgera.

Naime, listovi "Dejli Miror" i "San" su Švajnštajgera nazvali "svinja". On je postigao izjednačujući gol za Bajern u prvoj utakmici četvrtfinala (1:1), ali je kasnije isključen zbog drugog žutog kartona.

Foto: Reuter, Bastijan Švajnštajger
Foto: Reuter, Bastijan Švajnštajger

15. 50 - Najverovatnije bez fudbala i na Veliku subotu

Fudbalske utakmice u Srbiji najverovatnije se neće igrati za crkveni praznik Velika subota, kako bi na stadionima bilo više publike. Direktor takmičenja Vladimir Bulatović rekao je da je to bila molba klubova i da je promena rasporeda u fazi usaglašavanja. Umesto 19. aprila, na Veliku subotu, , utakmice bi trebalo da se igraju u četvrtak 17. aprila, a naredno kolo sredinom nedelje posle uskrsa.15.40 - Slobodan Živojinović u poseti Kraljevu Počasni predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Boba Živojinović posetio je Kraljevo i razgovarao sa čelnicima gradske vlasti o ideji da Kraljevo postane teniski centar Zapadne Srbije. Predstavnici TSS i Grada Kraljeva obišli su novu "Halu sportova" i teniske terene pored Ibra. 15.15 - Od ove sezone baraž za Superligu Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije saopštio je da će se baraž utakmice za popunu Superlige odigrati 25. i 31. maja ove godine. U baražu će učestvovati ekipa koja je završila na 14. mestu na tabeli Superlige, kao i trećeplasirana ekipa iz Prve lige. Domaćin u prvom meču biće ekipa iz Prve lige, a pobednik dvomeča će se takmičiti u Superligi u sezoni 2014/2015.15:02 - Najavljen rekordan broj učesnika Beogradskog maratona

Tradicionalni Beogradski maraton oboriće 27. aprila rekord po broju učesnika u maratonskoj i polumaratonskoj trci, najavili su organizatori ove sportske manifestacije. Član Privremenog organa Beograda Nikola Nikodijević istakao je da "reklama koju Beograd dobija na dan održavanja maratona nema cenu".Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić precizirao je da se do sada za glavnu maratonsku i polumaratonsku trku prijavilo preko 2.300 učesnika, čime je praktično već oboren rekord postavljen prošle godine.

14:30 - Vujošević: Navijači, dođite da podržite Partizan protiv ŽalgirisaTrener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da je predstojeća utakmica Evrolige sa litvanskim Žalgirisom veoma važna za njegov tim iako nema rezultatski značaj jer nijedna ekipa ne može da se plasira u završnicu takmičenja. Trener Partizana je pozvao publiku da dođe u Arenu, ne samo da bodri tim, već i da vidi neke velikane iz protivničke ekipe, naglašavajući da je to možda poslednji put da će Šarunas Jasekevičijus igrati u Beogradu.14:00 - Skolari: Barselona ne dozvoljava Nejmaru da igra svoju igruSelektor brazilske fudbalske reprezentacije Luiz Felipe Skolari rekao je da Barselona ne koristi na pravi način sve mogućosti i znanje koje poseduje Nejmar. "Nejmar ne blista u Barseloni jer oni igraju drugačije od onoga na šta je on navikao. On je bolji kada ima prostora, ali tamo su ga stavili da igra na desnoj strani što njemu ne odgovara", rekao je Skolari. Selektor Brazila rekao je da je Neimar veoma bitan igrač za njegovu reprezentaciju i da veruje da će baš on biti zvezda predstojećeg SP.

13:45 - Azar na kraju sezone napušta Čelsi, prelazi u PSŽ?Fudbaler Čelsija Eden Azar mogao bi na kraju sezone da pređe u PSŽ. Azar je, nakon poraza Čelsija od PSŽ-a u prvom meču četvrtfinala LŠ (1:3) raspalio maštu navijača francuskog kluba. On je dao intervju u dresu PSŽ-a koji je promenio sa rivalom nakon poslednjeg zvižduka Milorada Mažića. 13:15 - Ramos: Real ne sme da izgubi u SosijedaduFudbaler Reala Serhio Ramos rekao je da madridski tim ne sme da izgubi na gostovanju Sosijedadu, pošto bi to gotovo izvesno bio oproštaj od šampionske titule. Real je donedavno bio prvi na tabeli, ali su porazi od Barselone (4:3) i Sevilje (2:1) doprineli da padne na treće mesto sa zaostatkom od dva boda za Kataloncima, odnosno tri za liderom Atletikom."Ukoliko izgubimo od Sosijedada oprostićemo se od titule. Ne mogu to sa sigurnošću da kažem, ali očigledno je da Barselona i Atletiko ograo odlično. Ne smemo sebi da dozvolimo još jedan kiks", rekao je Ramos.

12:53 - Srpski rvači otputovali na EP u FinskuRvačka reprezentacija Srbije otputovala je u Finsku, u kojoj će od petka do nedelje učestvovati na Evropskom prvenstvu u grčko-rimskom stilu, a petorica takmičara iskazala su optimizam pred put. EP će se održati u mestu Vanta pored Helsinkija. Reprezentaciju Srbije čine Kristijan Fris (do 59 kilograma), Davor Štefanek (do 66 kg), Aleksandar Maksimović (do 71 kg), Viktor Nemeš (do 75 kg), Petar Balo (do 80 kg). U subotu nastupaju Fris i Štefanek, a na programu su kategorije do 59, 66, 98 i do 130 kilograma. U nedelju nastupaju Maksimović, Nemeš i Balo a na strunjače izlaze takmičari u kategorijama do 71, 75, 80 i do 85 kilograma.12:35 - Anćeloti: Bili smo na nivouTrener Real Madrida Karlo Anćeloti rekao je da je zadovoljan rezultatom i pristupom svojih fudbalera u pobedi nad Borusijom. "Zadovoljan sam rezultatom i pristupom tima. Utakmica nije bila laka, ali smo dobro počeli. Posle toga smo usporili... Sada nas čeka utakmica u Dortmundu. Oni su opasni iz brzih kontranapada, ali je naša odbrana bila na nivou", rekao je Anćeloti. Real je u sredu uveče pobedio Borusiju sa 3:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

12:10 - Javtokas ne igra protiv Partizana

Košarkaš Žalgirisa Robertas Javtokas propustiće sutrašnji meč protiv Partizana u 13. kolu Top 16 faze Evrolige. Kako se navodi na sajtu litvanskog kluba, Javtokas nije otputovao sa ekipom za Beograd, zbog manje povrede. Reprezentativni centar je ove sezone prosečno postizao 9.8 poena i 5.2 skoka na utakmicama Evrolige.

11:40 - Klop: Postavićemo zamku RealuTrener Borusije iz Dortmunda Jirgen Klop poručio je da će se njegov tim boriti do kraja, uprkos ubedljivom porazu (3:0) od madridskog Reala u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona."Borićemo se i pokušati da postavimo zamku Realu. Uvek postoje dve utakmice. Oni su iskoristili svoje prilike, mi nismo, posebno u drugom poluvremenu, ali moramo da nastavimo dalje. Najvažnije je da znamo gde smo grešili i šta je potrebno da uradimo da bi bili bolji u revanšu", rekao je Klop.

11:20 - Nema razloga za brigu: Ronaldo nije povređenTrener fudbalera Reala Karlo Anćeloti izjavio je da Portugalac Kristijano Ronaldo nije teže povređen i da je na meču sa Borusijom zamenjen iz predostrožnosti. Ronaldo je zamenjen u 80. minutu prvog meča četvrtfinala LŠ protiv Borusije (3:0), a Portugalac se žalio na povredu kolena."On je imao malih problema sa kolenom i izašao je iz igre kako bi izbegli bilo kakav rizik. On nije povređen", rekao je Anćeloti.11:05 - Murinjo besan na fudbalere ČelsijaTrener Čelsija Žoze Murinjo kritikovao je svoje fudbalere zbog "besmislene" odbrane u porazu (1:3) od PSŽ-a u prvom meču četvrtfinala LŠ."Ne pitajte me šta ću da pričam igračima... Igrali smo protiv velikog tima punog dobrih igrača, naročito napadača, koji su fantastični i od njih očekujete fantastične golove, ne ovakve. Naš drugi gol je bio autogol, ali to je loša sreća. Ali, postavljanje odbrane tada nije bilo ispravno. A kod trećeg gola je bilo još aljkavije, bilo je besmisleno", dodao je Murinjo.

10:50 - Ibrahimović ne igra u revanšu protiv ČelsijaNajbolji fudbaler Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović neće igrati protiv Čelsija u revanš duelu četvrtfinala Lige šampiona. Ibrahimović se povredio u sredu u 70. minutu prvog meča sa londonskim klubom posle duela sa Davidom Luizom. Švedski napadač je odmah zamenjen, a francuski mediji navode da će popularni Ibra zbog povrede lože odsustvovati nekoliko nedelja van terena.

10:35 - Partizan pozvao navijače na meč sa Žalgirisom

Košarkaški klub Partizan pozvao je navijače da dođu u što većem broju na meč sa Žalgirisom u 13. kolu faze Top 16 Evrolige, koji je na programu u petak u Kombank areni."Partizan igra poslednju utakmicu ovogodišnje Evrolige pred domaćom publikom. Najmlađi evroligaški tim napravio je veliki uspeh prolaskom u 16 najboljih timova u Evropi, a svaka pobeda u žestokoj konkurenciji je i trofej za crno-bele. U Kombank areni pali su CSKA, Makabi i Bajern, a tim Duška Vujoševića spreman je za sledeći izazov. Molimo naše navijače da navijaju sporski, korektno i na pravi način podrže košarkaški tim kluba iz Humske. Partizan NIS je ove sezone u Evroligi najgledaniji tim na domaćem terenu", naveo je Partizan.10:00 - Sabine Kem: Postoje jasni znaci da će Šumaher da se oporaviMenadžerka sedmostrukog svetskog šampiona Mihaela Šumahera Sabine Kem izjavila je da postoje jasni znaci koji daju nadu da će legendarni Nemac da se oporavi. Šumaher je u veštačkoj komi od 29. decembra prošle godine pošto je doživeo nesreću na skijanju u Francuskoj. Sabine Kem je reagovala posle informacija koje su se pojavile u medijima da ne postoje šanse da se Šumaher oporavi.09:30 - Ter Stegen ne prelazi u Barselonu?Dogovor golmana Borusije (M) Mark-Andre ter Stegena i Barselone pod znakom je pitanja s obzirom na zabranu transfera kojom je FIFA kaznila Katalonce. Golmanov menadžer Gerd fom Bruh nije siguran da li je dogovor njegovog klijenta sa Kataloncima u opasnosti s obzirom na to da je dogovoren pre zabrane.

09:00 - Majami pregazio MilvokiAktuelni šampion NBA lige, ekipa Majamija pobedila je Milvoki s 96:77 u noćašnjem meču NBA lige. U ostalim utakmicama postignuti su sledeći rezultati: Bruklin - Njujork 81:110, Klivlend - Orlando 119:98, Šarlot - Filadelfija 123:93, Hjuston - Toronto 103:107, Boston - Vašington 92:118, Čikago - Atlanta 105:92, Memfis - Minesota 88:102, Golden Stejt - San Antonio 90:111, Nju Orleans - Denver 107:137, LA Klipers - Feniks 112:108, LA Lejkers - Sakramento 102:107 i Detroit - Indijana 94:101.

08:45 - JJ u osmini finala ČarlstonaJelena Janković plasirala se u osminu finala WTA turnira u Čarlstonu, pošto je u drugom kolu nadigrala Amerikanku Loren Dejvis s 2:0, po setovima 6:0, 6:3. Naša teniserka igraće u osmini finala protiv Hrvatice Ajle Tomljanović, koja je bila bolja od Kineskinje Šuai Ženg. Srpkinja je osma, a Hrvatica 75. teniserka sveta.08:25 - Jovana Jakšić u četvrtfinalu Montereja

Jakšićeva je do najboljeg rezultata u karijeri stigla pošto je u osmini finala nadigrala Tajlanđanku Luksiku Kumkum 2:1, po setovima 3:6, 7:6 (5), 7:6 (2). Meč je trajao dva časa i 44 minuta

08:05 - Pregled dana za sredu 2 . april

Ovde možete pronaći najvažnije informacije iz sveta sporta koje su se desile u sredu 2. aprila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track