UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Pavlović drugi na trci u Silverstonu

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Pavlović drugi na trci u Silverstonu

Fudbal -
Srpski automobilista odličsn u trci voženoj u okviru Lamborgini Super trofeja Evropa

BEOGRAD - Najnovije informacije i zanimljivosti iz sveta sporta na jednom mestu.

23.30 - Legija odbranila titulu šampiona Poljske Fudbaleri Legije iz Varšave odbranili su titulu prvaka Poljske, pošto je njihov glavni konkurent Leh iz Poznanja na svom terenu odigrao bez golova protiv Pogona i dva kola pre kraja ostao na sedam bodova zaostatka. Legiji je to 10. titula državnog prvaka u klupskoj istoriji, a uz to ovaj tim ima i 16 trofeja u nacionalnom kupu.Zamenik kapitena u Legiji ove sezone je srpski internacionalac Miroslav Radović, koji je odigrao 37 mečeva i dao 14 golova.22.40. - Fudbaleri Jagodine pomažu poplavljenima Rukovodstvo Fudbalskog kluba Jagodina donelo je odluku da sav prihod od utkmice 29. kola Super lige ide u humanitarne svrhe kao pomoć ugroženim od poplava. Cene ulaznica za zapadnu tribinu su 300 dinara, za istok 200, a za sever i jug po 100. Utakmica 29. kola između Jagodine i Javora igraće se u nedelju na gradskom stadionu u Jagodini od 17.00.

21:50 - Džejms: Majami nije najbolji u NBA ligi Najbolji košarkaš Majamija Lebron Džejms rekao je da ta ekipa nije najkvalitetnija u NBA ligi „Imamo veoma, veoma dobar tim. Imamo nekoliko izuzetno talentovanih momaka. Ali mislim da nismo najbolji tim u NBA ligi. Mi imamo nekoliko igrača sa visokom košarkaškom inteligencijom, a moje mišljenje je da je inteligencija važnija od talenta“, rekao je Džejms ne želeći da govori o kojim ekipama je mislio.

Foto: AP
Foto: AP

20.30 Pavlović drugi na trci u Silverstonu Srpski automobilista Miloš Pavlović osvojio je na stazi u Silverstonu drugo mesto u trci voženoj u okviru Lamborgini Super trofeja Evropa. On je do druge pozicije stigao u tandemu sa Italijanom Eduardom Piskopom.U nedelju Pavlović i Piskopo imaju šansu za novi dobar rezultat, kada je na programu četvrta trka u šampionatu i druga u okviru trkačkog vikenda na poznatoj stazi u blizini Londona. Ponovo će startovati iz prvog startnog reda, s obzirom da se pozicije određuju na osnovu plasmana iz prethodne trke.

19.30 - Rusija u finalu Svetskog prvenstva u hokeju Hokejaška reprezentacija Rusije plasirala se u finale Svetskog prvenstva u Belorusiji, pošto je u Minsku savladala selekciju Švedske sa 3:1. Ovo je bila deveta uzastopna pobeda Rusije na svetskim prvenstvima, i sada je samo jedan trijumf deli od druge titule u poslednje tri godine.

18.10 - Iranci doneli pomoć za poplavljene i igrali odbojku sa Srbijom Muške odbojkaške reprezentacije Srbije i Irana, koje se pripremaju za učešće u Svetskoj ligi, odigrale su prijateljsku utakmicu u dvorani Šumice u Beogradu, a pre početka meča reprezentativci Irana su razvili transparent podrške srpskom narodu i ugroženima nezapamćenim poplavama.Amir Hoškabar, tim menadžer Irana, predao je Laslu Lukaču, tim menadžeru Srbije, novčanu pomoć koju su prikupili svi članovi reprezentacije Irana, koju će OSS uplatiti u humanitarni fond za postradale od poplava. U meču koji je odigran u okviru priprema obe reprezentacije za Svetsku ligu, Srbija je pobedila Iran sa 3:2, po setovima 26:28, 25:23, 29:31, 25:22 i 15:11, posle 129 minuta igre.

17.55 - Rusija u finalu posle pobede nad Švedskom Hokejaška reprezentacija Rusije plasirala se u finale Svetskog prvenstva u Belorusiji, pošto je u Minsku savladala selekciju Švedske sa 3:1. Ovo je bila deveta uzastopna pobeda Rusije na svetskim prvenstvima, i sada je samo jedan trijumf deli od druge titule u poslednje tri godine. Rusija će u nedelju u finalu igrati sa pobednikom duela Češka - Finska. 17.23 - Kuglaši osvojili srebro i dve bronze Poslednjeg dana seniorskog prvenstva sveta u kuglanju u češkom Brnu, srpski reprezentatvci osvojili su tri medalje - srebro i dve bronze. Reprezentativac Igor Kovačić osvojio je srebro, dok su bronzane medalje pripale Vilmošu Zavarku i Goranu Ostojiću. Selektor Miloš Ponjavić istakao je da je zadovoljan učinkom srpkskih kuglaša i kuglašica, koji su na Svetskom prvenstvu u Češkoj osvojili šest medalja - jednu srebrnu i pet bronzanih.17.08 - Ferguson zaradio milione na prodaji vinaBivši trener Mančester junajteda Aleks Ferguson zaradio je skoro četiri miliona dolara na prodaji dela svoje kolekcije vina na aukciji u Hong Kongu. Aukcijska kuća Kristis saopštila je da je najuspešniji trener u istoriji britanskog fudbala inkasirao 3,8 miliona dolara u ukupno 257 prodaja.16.42 - Mladi fudbaleri Zvezde drugi na turniru u LisabonuMladi igrači Crvene zvezde osvojili su drugo mesto na turniru u uličnom fudbalu, koji je u Lisabonu organizovan u okviru međunarodnog projekta "Fudbal za prijateljstvo". Crveno-beli su bili bolji od Arsenala iz Kijeva (6:2), Varšave (6:0) i Galatasaraja (8:2), dok su u finalu izgubili (3:2) od domaćina Benfike. Pored turnira, pioniri Zvezde imali su priliku da prisustvuju predavanjima o fer-pleju, miru, prijateljstvu, zdravlju, jednakosti i predanosti. Na Forumu su učestvovati mladi igrači vodećih klubovi iz 16 zemalja Evrope.16.01 - Rozbergu pol pozicija u Monaku Vozač Mercedesa Niko Rozberg osvojio je pol poziciju na trci za Veliku nagradu Monaka u Monte Karlu. Rozberg je bio najbrži u kvalifikacijama sa vremenom 1:15.989 minuta. Nemački vozač je iza sebe ostavio timskog kolegu i vodećeg u generalnom plasmanu Luisa Hamiltona, dok su treće i četvrto mesto zauzeli vozači Red Bula, Danijel Rikardo i Sebastijan Fetel. Tkra za Veliku nagradu Monaka počinje u nedelju u 14 časova. 1. Niko Rozberg (Mercedes) - 1:15.989, 2. Luis Hamilton (Mercedes) - 1:16.048, 3. Danijel Rikardo (Red Bul) - 1:16.384, 4. Sebastijan Fetel (Red Bul) - 1:16.547, 5. Fernando Alonso (Ferari) - 1:16.686, 6. Kimi Raikonen (Ferari) - 1:17.389.15:34 - Nišikori se oporavio za Rolan GarosJapanski teniser Kei Nišikori rekao je danas u Parizu da bi njegov kuk "trebalo da bude u redu" posle povrede i da mu neće predstavljati problem na predstojećem Rolan Garosu. Prvi Japanac koji je ušao u prvih 10 na ATP listi kazao je da mu je pomogao tretman kod kuće u SAD. "Poboljšava se situacija. Naravno, nisam 100 odsto oporavljen, ali trebalo bi da bude u redu", rekao je 24-godišnji Japanac.

14:42 - Kolšrajber osvojio turnir u DiseldorfuNemački teniser Filip Kolšrajber osvojio je danas ATP turnir u Diseldorfu, pošto je u finalu pobedio Hrvata Iva Karlovića sa 6:2, 7:6 (7:4). Kolšrajberu je ovo peta titula u karijeri, a četvrta u Nemačkoj jer je osvajao turnire u Minhenu (2007. i 2012) i Haleu (2011). Turnir u Diseldorfu igrao se za nagradni fond od 426.605 evra, a pobedniku će pripasti 77.315 evra i 250 ATP poena.

13:54 - U utorak se nastavlja KSL, utakmice na dva danaTakmičenje u košarkaškoj ligi Srbije biće nastavljeno u utorak 27. maja, odlučeno je danas na sednici predsedništva Udruženja klubova, a mečevi će se potom igrati na svaka dva dana. Agenciji Beta je rečeno da će se posle preostalih pet kola igrati plej-of po starom sistemu, odnosno do dve pobede u polufinalu, i do tri u finalu. Superliga Srbije završiće se najkasnije do 27. juna. U 10. kolu šampion Partizan ide u goste Crnokosoj iz Kosjerića, Crvena zvezda dočekuju Mega Vizuru u derbiju kola, Metalac će biti domaćin Radničkom, a u Čačku će igrati Borac i FMP.

13:29 - Luiz: Odlazim iz Čelsija sa velikom tugomNajnovije pojačanje Pari Sen Žermena David Luiz rekao je danas da mu je žao što napušta Čelsi, ali dodao da se raduje novim izazovima u francuskom klubu."Zahvalio bih se Čelsiju na tri izvanredne godine koje sam proveo u klubu. Stekao sam mnogo prijatelja, osvojio dosta titula i nosim lepe uspomene. Odlazim sa velikom tugom, ali se istovremeno radujem novim izazovima koji me čekaju u PSŽ-u", napisao je Luiz na Fejsbuku. 13:03 - Dolonc bez plasmana u glavni žreb Rolan Garosa

Vesna Dolonc, Foto: AP
Vesna Dolonc, Foto: AP

Srpska teniserka Vesna Dolonc nije uspela da se plasira u glavni žreb Rolan Garosa, pošto je danas u poslednjem kolu kvalifikacija izgubila od Ruskinje Ksenije Pervak sa 6:4, 5:7, 6:2. Srbiju će na drugom gren selemu sezone u ženskoj konkurenciji predstavljati Jelena Janković, Ana Ivanović, Bojana Jovanovki i Jovana Jakšić.

12:36 - Bronza za srpski četverac u SegedinuSrpski četverac u sastavu Simo Boltić, Vladimir Turubarov, Ervin Holpert i Dejan Terzić osvojio je danas u Segedinu bronzanu medalju na Svetskom kupu u kajaku. Boltić, Turubarov, Holpert i Terzić su do medalje u disciplini k-4 na 1.000 metara došli u vremenu 3:00.424 minuta. Zlato je pripalo posadi Australije (2:59.926), a srebro Mađarima (3:00.058).

12:32 - Roben: Nema razloga da napuštam Bajern

Arjen Roben, Foto: Reuters
Arjen Roben, Foto: Reuters

Fudbaler minhenskog Bajerna Arjen Roben izjavio je danas da je srećan u nemačkom klubu i poručio da nema nameru da pređe u Mančester Junajted. Svetski mediji spekulisali su da bi Roben i Toni Kros mogli da napuste Alijanc arenu i pojačaju Junajted."Mančester Junajted nije opcija. Ostajem u Bajernu. Ne mogu ni da zamislim da Bajern hoće da me proda. Skoro sam produžio ugovor i srećan sam u klubu, drugačije bi bilo da nije tako", rekao je Roben.

11:51 - Kuzeljević: Jagodina je favorit, ali nema predajeTrener fudbalera Javora Slavenko Kuzeljević izjavio je da njegovu ekipu očekuje utakmica sezone protiv Jagodine u kojoj Ivanjičani mogu da dobiju, ali i izgube mnogo, imajući u vidu da se bore za opstanak u eliti."Ćurani su već godinama u samom vrhu srpskog fudbala, ovaj meč im donosi vizu za evropsko takmičenje. Nema predaje, iako je Jagodina favorit", rekao je Kuzeljević Tanjugu.

11:36 - Utakmice 29. kola JSL počeće minutom ćutanjaTakmičenje u okviru Jelen Super lige zaustavila je na neko vreme velika nesreća koja je zadesila Srbiju. Nakon odluke Vlade Srbije da ukine vanrednu situaciju, doneta je odluka da se ovog vikenda nastavi šampionat. Sve utakmice 29. kola, koje se igraju od 17 časova, započeće minutom ćutanja za žrtve katastrofalnih poplava.Parovi 29. kola: Crvena zvezda - OFK Beograd, Donji Srem - Sloboda Point, Čukarički - Radnički N., Jagodina - Javor Matis, Napredak - Vojvodina, Novi Pazar - Radnički 1923, Spartak - Partizan, Voždovac - Rad.

10:02 - Borac obeležava 40 godina džudoa u ČačkuDžudo kluba "Borac" organizovaće početkom juna turnir povodom 40 godina postojanja džudoa u Čačku."Pored teške situacije koja je zadesila Srbiju, nadmetanje će biti organizovano u nedelju, 1. juna, u sali Prehrambeno-ugostiteljske škole. Obuhvatiće skoro sve klubove iz Srbije i regiona, iz oko 20 gradova", izjavio je sportski direktor i pomoćni trener Borca Dragan Nastasić Tanjugu.Prema rečima trenera, Ljubiše Raketića, na turniru će učestvovati mlađi poletarci, deca uzrasta sedam i osam godina, pioniri od 10 i 11 godina, kao i seniorske ekipe Prve savezne lige, poput "Crvene zvezde", "Milicionara", "Rakovice", "Partizana" i drugih, a očekuju se i gosti iz Republike Srpske.

09:39 - Špansko finale Lige šampiona u Lisabonu

Finale Lige šampiona između Reala i Atletika igra se večeras od 20.45, a glavni sudija biće Holanđanin Bjorn Kujpers.

09:30 - Vesti koje su obeležile četvrtak, 22. maj možete pogledati OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track