UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Belgijanci posle grada pobedili Tunis

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Belgijanci posle grada pobedili Tunis

Fudbal -
Nevreme u 22. minutu meča sa terena rasteralo i fudbalere i publiku. Kada je meč nastavljen Belgija slavila sa 2:0

BEOGRAD - Najnovije informacije i zanimljivosti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:40 - Belgijanci posle grada pobedili Tunis

Reprezentacija Belgije u poslednjem testu pred početak SP u Brazilu pobedila je Tunis sa 1:0, a jedini gol je postigao Mertens u 89. minutu.

23:05 - Argentina sa dva gola dobila Sloveniju

Fudbalska reprezentacija Argentine je u generalnoj probi prted početak Mundijala pobedila Sloveniju sa 2:0, a golove su postigli Riki Alvarez i Mesi.

http://www.youtube.com/watch?v=kOCRF3_myzk

22:44 - Kolaković zadovoljan pobedom nad Bugarskom

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da je zadovoljan pobedom nad Bugarskom u prvom meču Grupe B trećeg vikenda Svetske lige i dodao da ekipa ne sme da se opusti zbog ubedljive pobede. Drugi meč između Bugarske i Srbije igraće se sutra u Sofiji od 19.00, a Kolaković je rekao da očekuje veći otpor rivala. Srbija, koja je do sada odigrala tri utakmice jer je bila slobodna prvog vikenda, zauzima prvo mesto u Grupi B sa osam bodova, dok je Bugarska poslednja, četvrta sa jednim bodom.22:15 - Šćepović i Lekić strelci za Hihon

Sporting iz Hihona je trijumfalno završio takmičenje u šapnskoj Segundi, a srpski fudbaleri Dejan Lekić i Stefan Šćepović upisali su se u strelce u pobedi nad timom Tenerifa od 3:0.

22:10 - Maskerano produžio ugovor sa Barsom

Uprkos najavama da će pojačati Napoli i ponovo sarađivati sa Rafaelom Benitezom Havijer Maskerano je potpisao novi ugovor sa Barselonom po kojem će do 2018. godine igrati za Katalonce.

21:40 - Grad prekinuo meč Belgija Tunis Neverovatno nevreme prekinulo je prijateljsku utakmicu između Belgije i Tunisa u Briselu koja je domaćinu trebalo da posluži kao završna provera pred nastup na Mundijalu.U 22. minutu grad veličine loptice za golf počeo je da pada, igrači su bežali sa terena, ali i dobar deo publike sa tribina, pa je sudija rešio da prekine susret jer nisu postojali uslovi ni da se bezbedno korača po terenu, a kamoli da se igra fudbal.

http://www.youtube.com/watch?v=sPmmQ2-WXP0

21:11 - Huanfran: Odbranićemo titulu prvaka svetaFudbaler španske reprezentacije Huanfran istakao je da će njegovi saigrači učiniti sve da odbrane titulu šampiona sveta. "Ne opterećujemo se ulogom favorita, imamo čiste glave i znamo da ako sve uradimo kako treba da će sve biti kako treba. Želimo da osvojimo Mundijal po svaku cenu", rekao je Huanfran. On je potom pohvalio novo pojačanje Španije Dijega Koštu. "On ima snagu, energiju i golove u nogama, on donosi mnogo pozitivnog u tim i svako bi želeo da ga ima u sastavu. Sa Toresom i Viljom, imamo tri napadača koje bi svako poželeo. Kada pogledate igrače koje imamo u timu, kao i sve što su osvojili u karijerama, nemoguće je da ostanete na tome", zaključio je Huanfran.20:45 - Nova pobeda odbojkaša SrbijeMuška odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Sofiji ekipu Bugarske rezultatom 3:0, po setovima 28:26, 25:18, 25:13 u prvom meču II vikenda grupe B Svetske lige. Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Atanasijević sa 15 poena, dok je Podraščanin zabeležio 12. U domaćem timu najbolji je bio Sokolov sa 10 poena. Srbija se trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli sa osam bodova. Ove dve selekcije igraće drugi meč sutra od 19,00 sati.

20:28 - Rozberg osvojio pol poziciju u MontrealuVozač Mercedesa Niko Rozberg osvojio je danas pol poziciju uoči trke za Veliku nagradu Kanade koja se u nedelju vozi na stazi Žil Vilnev u Montrealu u okviru svetskog šampionata Formule 1. Rozberg je do prvog mesta u večerašnjim kvalifikacijama došao u vremenu od 1:14.874 minuta. To je Mercedesu sedma pol pozicija u toliko trka ove sezone, čime je ekipa potvrdila apsolutnu dominaciju u Formuli 1. Rozbergov timski kolega Luis Hamilton sutrašnju trku počeće sa drugog mesta. Aktuelni svetski šampion i četvorostruki uzastopni osvajač titule Sebastijan Fetel iz ekipe Red Bul zauzeo je treće mesto u kvalifikacijama. Trka za Veliku nagradu Kanade vozi se sutra od 20 sati po srednjeevropskom vremenu.

19:50 - Flamengo ugostio reprezentativce HolandijeFudbalski klub Flamengo ugostio je u svom trening centru u Rio de Žaneiru selekciju Holandije koja je odradila trening otvoren za javnost u sklopu priprema za Mundijal. Pored holandskih navijača u dominantnim narandžastim dresovima, na treningu je bila i grupa pristalica Flamenga koji su izneli svoje crveno-crne simbole. U ceo kolorit uklopili su se i pripadnici obezbeđenja, koji su takođe nosile narandžaste markere. Selekcija Holandije prvi meč na Mundijalu igra 13. juna, u Salvadoru protiv svetskog i evropskog šampiona, Španije.

19:25 - Kamerun jedva pobedio MoldavijuFudbalska reprezentacija Kameruna pobedila je u Jaundeu selekciju Moldavije sa 1:0 u pripremnoj utakmici za Mundijal. Strelac jedinog pogotka na utakmici bio je Edgar Sali u 30. minutu. Reprezentacija Kameruna takmičiće se na Mundijalu u A grupi sa Brazilom, Hrvatskom i Meksikom. Mundijal u Brazilu održaće se od 12. juna do 13. jula.

18:51 - Nardi prešao u MonakoGolman mlade fudbalske reprezentacije Francuske Pol Nardi prešao je iz Nansija u Monako sa kojim je potpisao petogodišnji ugovor. Njegov novi klub nije želeo da saopšti finansijske detalje transfera, ali francuski mediji navode da je Nansi na ime obeštećenja zaradio oko tri miliona evra. "Srećan sam zbog dolaska u veliki klub koji ima jasnu viziju budućnosti. Čast mi je što sam postao deo Monaka", rekao je Nardi.

18:21 - Šarapova osvojila Rolan GarosRuska teniserka Marija Šarapova osvojila je Otvoreno prvenstvo Francuske, pošto je danas u finalu pobedila Rumunku Simonu Halep sa 2:1, po setovima 6:4, 6:7, 6:4. Ruskinja je tako došla do svog petog grend slema u karijeri, a drugog Rolan Garosa. Šarapova je u njihovom četvrtom međusobnom duelu za tri sata i dva minuta igre došla do isto toliko pobeda.

17:40 - Pao dogovor: Markinjos u Barsi za 37 miliona evraFudbaler Pari Sen Žermena Markinjos nastaviće karijeru u Barseloni, a ceo transfer je vredan 37 miliona evra. Katalonski klub je odlučio da Markinjos plati 25 miliona evra i u Pariz pošalje Dani Alveša, koji je procenjen na 12 miliona evra. Španski mediji navode da su se sve strane dogovorile, a čeka se samo zvanična potvrda.16:45 - Jorovićeva: Ponosna na uspehSrpska teniserka Ivana Jorović rekla je da je ponosna na rezultat koji je ostvarila na juniorskom Rolan Garosu. Jorovićeva je u svom prvom Gren slem finalu poražena od Darje Kasatkine rezultatom 6:7, 6:2, 6:3. "Ponosna sam na uspeh, finale je, to je dobar rezultat. Ne znam šta se desilo sa mnom, ali sam dala sve od sebe i dobila prvi set. Ali, samo sam izgubila emociju u drugom i trećem setu. Ona je zaslužila da trijumfuje u ovom meču", rekla je Jorovićeva.15:55 - Borković startuje sa 12. pozicije u MoskviSrpski automobilista Dušan Borković sutrašnje trke Svetskog šampionata turing automobila (WTCC) u Moskvi počeće sa 12. mesta. Borković je u prvom delu kvalifikacija prešao krug za 1:40.288 minuta, a zbog problema na automobilu nije uspeo da ostvari vreme uprkos kratkom boravku na stazi. "Zadovoljan sam svojim nastupom u prvom delu kvalifikacija. U nastavku su svi popravili vreme, a ja nisam mogao zbog problema sa autom. Veliki hendikep je bilo i to što sam propustio drugi trening koji mi mnogo znači jer ne poznajem stazu", rekao je Borković. Srpskom vozaču su još na trkama u Austriji oštećeni menjač i poluosovina na automobilu, koja mu otežava skretanje ulevo, zbog čega je u Moskvi lakše povredio ruku. Sutra se u Moskvi voze dve trke, prva je u 11.15, a druga u 12.25 sati.

15:05 - Lukaku želi da napusti ČelsiFudbaler Čelsija Romelu Lukaku rekao je da želi da napusti londonski klub i dodao da će posle Svetskog prvenstva razmotriti ponude o nastavku karijere. Belgijski napadač je prošle sezone bio na pozajmici u Evertonu, a otežavajuća okolnost po njega predstavlja dolazak u Čelsi Dijega Koste iz madridskog Atletika. Lukaku je u tek završenoj sezoni Premijer lige sa 15 golova bio prvi strelac "karamela". On je karijeru počeo u Anderlehtu, 2011. godine je prešao u Čelsi, a jednu sezonu proveo je na pozajmici u Vest Bromvič Albionu. Za reprezentaciju Belgije odigrao je 27 utakmica i postigao pet golova.

14:02 - Metalac ne želi da igra ponovljeni meč protiv RadaUpravni odbor Fudbalskog kluba Metalac doneo je odluku da ne odigra ponovljeni revanš meč baraža za popunu Jelen Superlige sa Radom. U prvom meču odigranom u Gornjem Milanovcu nije bilo golova, dok je revanš duel prekinut u 49. minutu zbog suzavca koji su na teren bacili navijači Rada. U trenutku prekida Rad je vodio s 1:0. Takmičarska komisija FSS je odlučila da se novi meč odigra 11. juna. "Takmičarska sezona je za Metalac definitivno završena i stavljamo na nju tačku. Tim je sezonu završio na trećem mestu i obezbedio dvomeč za popunu lige najboljih. Posle bačenog suzavca, kod četvorice naših igrača javile su se zdravstvene tegobe i preporučeno im je 15-dnevno mirovanje. Za nas je na taj način baraž završen", istakao je prvi čovek Upravnog odbora Metalca Žarko Savićević.13:22 - Jorović izgubila u finalu Rolan GarosaSrpska teniserka Ivana Jorović nije uspela da osvoji titulu na juniorskom turniru na Rolan Garosu pošto je u finalu poražena od Ruskinje Darje Kasatkine sa 2:1 (6:7(5), 6:2, 6:3). Jorović, koja je bila prvi nosilac, dobro je počela meč, ali je u drugom i trećem setu potpuno pala.

12:19 - Radonjić: Da pobedom započnemo serijuTrener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da očekuje još jedan neizvestan meč protiv Mega Vizure, ali i pobedu njegovog tima za vođstvo od 1:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa."Igramo šesti meč ove sezone protiv Mega Vizure, svaki je bio neizvestan. Uvek su motivisani protiv Crvene zvezde i očekujem da i sutra bude tako. Imaju dobar i iskusan tim, sa puno reprezentativaca. Moramo ozbiljno da ih shvatimo i pobedom započnemo seriju", rekao je Radonjić.

11:43 - Jildirim: Postigli smo dogovor sa DijegomFudbaler madridskog Atletika, Brazilac Dijego Ribas, karijeru će nastaviti u turskom Fenerbahčeu, potvrdio je danas predsednik tog kluba Aziz Jildirim."Dogovorili smo se sa Dijegom. Nismo izdali zvanično saopštenje jer još nije potpisao ugovor. Najverovatnije će se ekipi priključiti u julu. On će biti naše jedino pojačanje u letnjem prelaznom periodu", rekao je Jildirim turskim novinarima.

11:02 - Rojs pod znakom pitanja za SP zbog povredeReprezentativac Nemačke Marko Rojs mogao bi da propusti Svetsko prvenstvo u fudbalu zbog povrede skočnog zgloba. Rojs je na prijateljskom meču protiv Jermenije, koji je Nemačka dobila sa 6:1, povredio ligamente skočnog zgloba leve noge, zbog čega je u 45. minutu morao da napusti teren."Marko je delimično pokidao prednji ligament iznad zgloba leve noge. Još se ne zna da li će učestvovati na Svetskom prvenstvu. Odluka o tome biće doneta kasnije tokom dana", navodi se u saopštenju nemačke reprezentacije.10:33 - Benajun se vratio u MakabiKapiten fudbalske reprezentacije Izraela i doskorašnji član Kvins Park Rendžersa Josi Benajun karijeru će nastaviti u Makabiju iz Haife. Benajun je potpisao dvogodišnji ugovor sa ekipom koju predvodi srpski trener Aleksandar Stanojević.

10:05 - Remi Kostarike i IrskeU prijateljskoj fudbalskoj utakmici, odigranoj jutros u Česteru (Filadelfija) reprezentacije Kostarike i Irske igrale su nerešeno - 1:1 (0:1). Irska je povela golom Kevina Dojla u 18. minutu, a izjednačio je Selso Borhes u 64. iz jedanaesterca. 09:53 - Grčka bolja od BolivijeU prijateljskoj fudbalskoj utakmici, odigranoj jutros u Nju Džersiju, reprezentacija Grčke savladala je Boliviju sa 2:1 (1:0). Golove za Grčku postigli su Panajotis Kone u 21. i Kostas Kacuranis u 54. minutu, dok je strelac jedinog pogotka za Boliviju bio Rudi Kardoso u 70. 09:34 - Portugal savladao Meksiko golom u 90. minutuU prijateljskoj fudbalskoj utakmici odigranoj u okviru priprema za predstojeće Svetsko prvenstvo u Brazilu, reprezentacija Portugalije savladala je jutros u Foksbrouu (Masačusets) Meksiko sa 1:0 (0:0). Strelac jedinog gola na utakmici bio je Bruno Alveš u 90. minutu.

09:30 - Drulović i igrači zadovoljni, uprkos porazu

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović ocenio je da je njegov tim uprkos porazu odigrao fantastičnu utakmicu protiv Brazila u Sao Paolu, kao i da je pokazao da zaslužuje da igra na Svetskom prvenstvu. "Čestitao sam igračima, odigrali su fantastičnu utakmicu. Tim je igrom, odnosom i taktičkom disciplinom pokazao da je zaslužio da igra na Svetskom prvenstvu... I selektor Brazila (Luiz Felipe) Skolari mi je čestitao posle utakmice. Odigrali smo fantastičnu utakmicu protiv možda najbolje reprezentacije na svetu. Pokazali smo da imamo pravu ekipu, Srbija odavno nije imala ovakve momke i profesionalce kao ove", rekao je Drulović novinarima posle meča.Kapiten Branislav Ivanović ocenio je da je tim igrao dobro, ali i da je problem tima u neuspešnim kvalifikacijama bio to što utakmice u kojima je bio favorit nije odigrao kako treba. "Igrali smo jako dobro utakmicu, profesionalno, pokazali smo kvalitet. Bilo je dosta dobrih stvari, a mislim da nam više leže velike utakmice, i da imamo problem sa malim utakmicama, u kojima treba mi da dominiramo" rekao je Ivanović.

http://www.youtube.com/watch?v=TCyhULuTKog

Vesti koje su obeležile petak, 6. jun možete pogledati OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track