BLOG UŽIVO: Grci i Italijani izborili kvalifikacije za Olimpijske igre!
Foto: Profimedia

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Grci i Italijani izborili kvalifikacije za Olimpijske igre!

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:15 - Italija pobedila Češku u razigravanju za plasmanKošarkaška reprezentacija Italije savladala je večeras selekciju Češke sa 85:70 (21:21, 21:16, 32:17, 11:16), u utakmici za plasman od 5. do 8. mesta na prvenstvu Evrope. Ovom pobedom Italija je obezbedila mesto na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, kao i Grčka, koja je ranije danas slavila protiv Letonije - 97:90 (17:24, 20:20, 23:17, 37:29). Kvalifikacije za Olimpijske igre sa ovogodišnjeg Evrobasketa igraće timovi od trećeg do sedmog mesta, pa će Češka i Letonija u petak od 18.30 sati u međusobnom duelu odlučiti ko je preostali učesnik kvalifikacionog turnira. Večeras u Lilu od 21 sat igra se prva polufinalna utakmica Evrobasketa između Španije i Francuske, a u petak u istom terminu sastaju se košarkaši Srbije i Litvanije. Samo finalisti prvenstva Evrope stiču pravo direktnog učešća na Olimpijskim igrama sledeće godine u Rio de Žaneiru.

20:49 - Brazilci startuju u kvalifikacijama bez kažnjenog NejmaraSelektor fudbalske reprezentacije Brazila Karlos Dunga objavio je danas sastav za startne utakmice u kvalifikacijama za prvenstvo sveta 2018, a među 23 pozvana igrača očekivano nema suspendovanog napadača Barselone, Nejmara. Zvezda katalonskog kluba izdržava kaznu zbog isključenja u porazu od Kolumbije na Kopa Amerika u julu u Čileu. "Želeli bismo da imamo Nejmara u timu, ali to nije moguće. Moramo da podržimo igrače koji su sada u sastavu", rekao je Dunga. Brazilski selektor izostavio je sa spiska i veterana Kaku iz Orlando Sitija, iako je bio pozvan za prijateljske mečeve ovog meseca, a nema ni defanzivca Pari Sen Žermena, Tijaga Silve. U južnoameričkim kvalifikacijama za svetski šampionat učestvuju 10 nacionalnih reprezentacija - Kolumbija, Čile, Paragvaj, Argentina, Brazil, Ekvador, Venecuela, Bolivija, Peru i Urugvaj, koje će igrati međusobno kod kuće i u gostima od oktobra ove do oktobra 2017. godine. Direktno učešće na prvenstvu 2018. godine u Rusiji izboriće četiri najbolja tima, dok će petoplasirani igrati interkontinentalni baraž. Petostruki svetski šampion Brazil nikada nije nije izostajao sa planetarne smotre, a novi kvalifikacioni cikilus započinje gostovanjem 8. oktobra Čileu, dok pet dana kasnije u Fortalezi dočekuje Venecuelu. Dunga je za te utakmice pozvao sledeće igrače: Golmani: Džeferson (Botafogo), Marselo (Gremio), Alison (Internasional). Odbrana: David Luiz (Pari Sen Žermen), Miranda (Inter), Markinjos (Pari Sen Žermen), Žil (Korintijans), Fabinjo (Monako), Rafinja (Bajern), Filipe Luis (Atletiko Madrid), Marselo (Real Madrid). Sredina terena: Luiz Gustavo (Volfsburg), Fernandinjo (Mančester Siti), Elijas (Korintijans), Renato Augusto (Korintijans), Lukas Lima (Santos), Filipe Kutinjo (Liverpul), Oskar (Čelsi), Vilijan (Čelsi) Daglas Kosta (Bajern Minhen). Napadači: Hulk (Zenit), Roberto Firmino (Liverpul), Lucas (Pari Sen Žermen).

20:12 - Kolašinac pobedio na mitingu u PrijepoljuReprezentativac Srbije u atletici Asmir Kolašinac ostvario je najvredniji rezultat na današnjem Internacionalnom mitingu Prijepolje 2015, pobedivši u bacanju kugle daljinom od 21 metar i jedan centimetar. Ovaj 30-godišnji član Partizana je taj rezultat postigao u poslednjem šestom pokušaju, odličan hitac od 20,92 metara imao je u petoj seriji, dok je u preostale četiri, tim redosledom, zabeležio 20,08, 20,48, 20,49 i 20,47 metara. Drugo mesto pripalo je Milanu Jotanoviću iz Crvene zvezde sa 15,95, dok je treći bio Armin Sinančević iz prijepoljskog Poleta sa 15,63 metara. Od ostalih rezultata, vredi izdvojiti pobedu Novopazarke Amele Terzić na 1.500 metara. Reprezentativka Srbije slavila je vremenom od 4:21,16 minuta, ispred Dobrinke Šalamanove iz Bugarske sa 4:29,94 i trećeplasirane Užičanke Ane Sekulić sa 4:53,55 minuta. U trci žena na 5.000 metara trijumfovala je Sonja Stolić iz Leposavića sa 16:55,70 minuta, druga je bila Šalamanova sa 17:35,17, a treća Pazarka Elvedina Zornić rezultatom od 17:36,73 minuta. Osvajač zlata i srebra na nedavnom Olimpijskom festivalu mladih Evrope, Elzan Bibić iz Novog Pazara pobedio je na 3.000 metara u muškoj konkurenciji sa 8:28,32 minuta, a posle njega u cilj su ušli drugoplasirani Saša Stolić iz Leposavića sa 8:34,09 i Kenijac Stenli Kipruto iz užičke Slobode sa 8:34,32 minuta. Organizatori ovog atletskog mitinga, drugog po redu, bili su Opština Prijepolje, lokalni Sportski savez, Atletski klub Polet i Atletski savez Srbije.

19:38 - Rumunima utakmica pred praznim tribinama zbog rasizmaFudbalska reprezentacija Rumunije igraće jednu utakmicu pred praznim tribinama zbog rasističkog i nasilnog ponašanja navijača. Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Rumune i sa 110 hiljada evra zbog ponašanja navijača na gostovanju Mađarskoj u Budimpešti u kvalifikacijama za kontinentalni šampionat. Fudbalski savez Rumunije je kažnjen jer navijači te zemlje, kako se navodi u saopštenju, nisu poštovali mađarsku himnu i istakli su uvredljiv transparent. Takođe, Rumunija je sankcionisana i zbog rasitičkog ponašanja navijača na utakmici protiv Grčke u Bukureštu. Rumunija će zato igrati pred praznim tribinama poslednju utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, 8. oktobra protiv Finske. Rumunija ima velike šanse da se direktno plasira na takmičenje koje će se naredne godine održati u Francuskoj, pošto je druga u Grupi F sa tri boda više od Mađarske, a šest od Finske.

18:51 - Barselona namerava da produži ugovor s RafinjomRukovodstvo Barselone namerava da produži ugovor s Brazilcem Rafinjom, bez obzira što je taj fudbaler teško povređen na jučerašnjoj utakmici Lige šampiona protiv Rome. Kako prenosi Mundo Deportivo, novi ugovor s Rafinjom, koji je u redove Katalonaca stigao iz rodnog Sao Paula još kao trinaestogodišnjak, biće produžen na pet godina. Talentovanom 22. godišnjem igraču sredine terena na meču protiv Rome (1:1) stradali su ukršteni ligamenti desnog kolena i predstoji mu operacija, zbog čega će propustiti ostatak sezone. Rafinja je ove sezone odigrao za Barselonu šest utakmica i postigao jedan gol.

18:02 - Grčka dobila Letoniju i izborila kvalifikacije za OIKošarkaška reprezentacija Grčke pobedila je danas selekciju Letonije sa 97:90 (17:24, 20:20, 23:17, 37:29) u utakmici za plasman od 5. do 8. mesta na prvenstvu Evrope. Od 18.30 sati sastaju se Češka i Italija. Večeras u Lilu od 21 sat igra se prva polufinalna utakmica Evrobasketa između Španije i Francuske, a u petak u istom terminu sastaju se košarkaši Srbije i Litvanije. Finalisti prvenstva Evrope stiču pravo direktnog učešća na Olimpijskim igrama sledeće godine u Rio de Žaneiru.

17:18 - Švajnštajger: Ne isključujem mogućnost povratka u BajernFudbaler Mančester Junajteda Bastijan Švajnštajger, koji je na Old Traford stigao ovog leta iz minhenskog Bajerna, rekao je da namerno nije želeo da upriliči svečani oproštaj od nemačkog velikana. Standardni reprezentativac Nemačke, član tima koji je prošle godine u Brazilu osvojio titulu prvaka sveta, ne isključujuje mogućnost da se u budućnosti vrati na "Alijanc Arenu". "Sada bih voleo da sam mogao, kako je red, da kažem zbogom navijačima. Onda jednostavno nisam želeo da izađem pred Bajernove pristalice, mašem im sa strane, a nekoliko sati kasnije kažem "Danas je sve bilo jako lepo, ali ipak idem u Englesku". Otišao sam bez pozdrava, jer imam veoma dobar odnos s navijačima. Možda se jednog dana ipak vratim na Alijanc Arenu", rekao je Švajnštajger za dnevnik Bild. Tridesetogodišnji fudbaler u Bajernu je bio od svoje 14. godine, a njegov transfer u julu u Mančester Junajted iznosio je 20 miliona evra.

16:42 - Golman Rome Ščesni pauzira šest nedeljaGolman Rome Vojćeh Ščesni poaziraće četiri do šest nedelja zbog povrede prsta na meču Lige šampiona u sredu protiv Barselone, koji je završen remijem - 1:1. Ščesni se povredio kada ga je prilikom jedne intervencije nagazio napadač Barselone Luis Suarez. Roma je saopštila da Ščesni nije zadobio prelom prsta leve šake, ali da mu je istegnut ligament. Klub je dodao da se očekuje njegiov povratak za četiri do šest nedelja. Ščesni je bio starter na sve četiri utakmice Rome otkako je u predsezoni došao na pozajmicu iz Arsenala. Dvadesetpetogodišnji Poljak propustiće mečeve Serije A protiv Sasuola, sampdorije, Karpija, Palerma i Empolija, kao i utaklmicu Lige šampiona protiv Bate Borisova.

15:47 - Ekipa iz Srbije pobedila na svetskom turniru u Seulu u malom fudbaluEkipa Hendi junajteda (Handy United) iz Srbije osvojila je danas interkontinantalni Samsung Galaksi kup (Samsung Galaxy Cup) u malom fudbala u Seulu, pošto je u finalu savladala tim iz Poljske sa 4:0. Hendi junajted je kao pobednik kvalfikacija održanih u Srbiji izborio plasman na Evropsko prvenstvo u Madridu, gde je osvojio drugo mesto i kvalifikovao se na Samsung Galaksi kup u Seulu. Oni su u Seulu prvo pobedili tim iz Paragvaja sa 7:0, a zatim i predstavnika Vijetnama u polufinalu sa 4:3. Za Hendi junajted su nastupali kapiten Darko Mojsić, Slaviša Grabovčić, Dragan Kalušević, Boško Dragaš, Aleksandar Ružičić, Nikola Cvetković, Jovan Vuković.

15:19 - Borac u štrajku, ali igra protiv SpartakaTrener fudbalera Borca Nenad Lalatović izjavio je da će njegovi igrači, uprkos tome što su u štrajku i ne treniraju, zaigrati u utakmici protiv Spartaka. "Oni su se obratili meni rekavši da nisu primili pet plata, kao i dve premije. O tome sam obavestio upravu kluba, koja je obećala da će problem biti rešen, ali to do danas nije ispunjeno", naveo je on. Lalatović ocenjuje da je uprava Borca, kao i gradsko rukovodstvo, trebalo da prepozna probleme igrača koji nemaju od čega da žive. On je podsetio da su Čačani u prethodnim kolima ostvarili izuzetne rezultate i ocenio da je to nepravedan odnos prema njima. Govoreći o utakmici protiv Spartaka, šef struke Borca smatra da su Subotičani favoriti, zbog sveukupne situacije. Utakmica između Spartaka i Borca biće odigrana u subotu od 16 časova na stadionu u Subotici.14:45 - Marej donira izbeglicama po 50 funti za svaki asBritanski teniser Endi Marej saopštio je danas da će izbeglicama donirati po 50 funti za svaki as koji bude odservirao do kraja godine. Marej koji ove nedelje igra za britansku Dejvis kup reprezentaciju protiv Australije u Glazgovu odlučio je da pomaže izbeglicama kada je video potresne slike migranata koji stižu u Evropu. "Osetio sam da moram nešto da učinim kako bih doprineo u pomoći milionima dece i njihovim porodicama koji su bili prinuđeni da napuste domove. Sa svakim pogođenim asom osećaću se zadovoljnijim", rekao je Marej.14:28 - Gošić: Daćemo sve da pobedimo ZvezduTrener Jagodine Miljojko Gošić rekao je da će njegovi fudbaleri u predstojećoj utakmici Super lige Srbije protiv Crvene zvezde pružiti maksimum i dodao da u ekipi vlada znatno bolja atmosfera nakon prvog trijumfa u šampionatu. "Sigurno da smo svi mi impresionirani utakmicom sa Crvenom zvezdom, jer je to prvorazredni događaj i od toga ne treba pobeći. Sve vreme smo razmišljali o našoj priči i u ovom trenutku takođe razmišljamo samo o nama i kako ćemo dalje i kada je ta utakmica u pitanju i kada su sve ostale utakmice u pitanju", rekao je Gošič u Jagodini. Gošić je kazao da Crvena zvezda ima dobro selektiran tim i da je "posle dužeg vremena imala civilizovan derbi koji podseća na stara dobra vremena kada se igrao dobar derbi". On je istakao da njegov tim sada izgleda mnogo bolje, jače i ozbiljnije jer je mlad sastav tima pojačan sa nekoliko starijih, iskusnih i proverenih igrača. Utakmica 10. kola Super lige Srbije između Jagodine i Crvene zvezde igra se sutra na Gradskom stadionu u Jagodini od 18.00 Cena ulaznica za zapad iznosi 500 dinara, za istok i sever 400 dinara, a za jug 300 dinara. 14:03 - Južnoafrički bokser umro od posledica nokautaJužnoafrički bokser Mzvanele Kompolo umro je od posledica nokauta pretrpljenog u meču u utorak, saopštilo je ministarstvo sporta južne Afrike. Dvadesetdvogodišnji Kompolo nokautiran je u utorak u prvoj rundi meča protiv Sifenati Kampija, a nedugo potom je kolabirao. Nesrećnom bokseru je prva pomoć ukazana odmah na ringu, da bi bio prebačen u bolnicu u mestu Frere, gde lekari nisu uspeli da mu spasu život. Ovo je drugi smrtni slučaj u ringu u Južnoj Africi za poslednjih godinu dana, pošto je u oktobru prošle godine zbog izliva krvi u mozak preminula Findile Mvelasa. Pre dva dana je od posledica nokauta umro australijski bokser Dejvid Braun Džunior, nakon čega je Medicinska asocijacija Australija zatražila zabranu boksa u toj zemlji.13:35 - Florenci: Hteo sam da dodam Džeku, a onda...Fudbaler Rome Alesandro Florenci rekao je da mu nije bila ideja da lobuje golmana Barselone, ali je u poslednjem momentu doneo takvu odluku. Italijan je postigao izjednačujući pogodak za rimski tim u premijernoj utakmici ovosezonske Lige šampiona protiv branioca titule. "Moja ideja je bila da dodam loptu Edinu Džeku, ali su njega zatvorili defanzivci. Video sam krajičkom oka da je golman izašao, odlučio sam da uputim udarac na gol. Lopta je dobro išla, Ter Stegen je počeo da trči i onda sam čuo aplauze. Mislio sam da me navijači nagrađuju za pokušaj, a ne za gol...", rekao je Florenci.

13:01 - Bejl pauzira dve nedeljeNapadač madridskog Reala Geret Bejl moraće da pauzira dve nedelje zbog povrede lista leve noge. Kako je saopštio madridski klub, testovi su potvrdili da je Velšanin zadobio povredu mišića u pobedi protv Šahtjora iz Donjecka od 4:0 u prvom meču Lige šampiona u utorak. Bejl se povredio u 28. minutu utakmice. Real je u sredu saopštio da je Serhio Ramos dislocirao rame na istoj utakmici protiv Šahtjora, a da je morao da bude zamenjen i defanzivac Rafael Varan, zbog povrede skočnog zgloba. Za sada nije zvanično saopšteno da li će Ramos i Varan morati da pauziraju. Real dočekuje Granadu u Primeri u subotu.12:23 - Samardžiski potpisao za Mega LeksMakedonski centar Predrag Samardžiski potpisao je kratkoročni ugovor sa Mega Leksom, objavljeno je na zvaničnom sajtu kluba. Reprezentativac Makedonije će se priključiti treninzima po povratku ekipe iz Švajcarske, gde će biti odigrana dva kontrolna meča. On je rođen 11.04.1986. godine i visok je 214 centimetara, karijeru je započeo u Partizanu gde je proveo četiri godine, a posle toga još četiri u FMP-u. Potom je igrao za turski Olin, a onda sezonu i po za Lijetuvos Ritas odakle prelazi u Crvenu zvezdu Telekom. U Turskoj je igrao još za Mersin i TED Ankaru, odakle je stigao u MZT Skopje, za koji je u prošloj sezoni u ABA ligi u proseku imao 10,9 poena i 8,6 skokova.12:05 - Rafinja do kraja sezone van terenaFudbaler Barselone Brazilac Rafinja Alkantara neće igrati do kraja sezone, zbog povrede ukrštenih ligamenata desnog kolena. Rafinja se povredio posle starta Najngolana u remiju - 1:1, protiv Rome u prvoj utakmici Lige šampiona juče na Olimpijskom stadionu Rimu. Kako tvrdi španski list, Rafinja će morati na operaciju, što će ga najverovatnije udaljiti sa terena nekoliko meseci, a u najboljem slučaju, mogao bi da se vrati krajem sezone.11:45 - Beloruski atletičar Krivicki suspendovan zbog dopingaBeloruski bacač kladiva Pavel Krivicki, četvrtoplasirani na prošlogodišnjem prvenstvu Evrope, suspendovan je zbog dopinga na četiri godine. Antidoping agencija Belorusije saopštila je da je Krvicki bio pozitivan na hormon rasta. Krivicki je bio peti na šampionatu sveta 2011. u Daegu, a bio je 2005. šampion Evrope u konkurenicji mlađih seniora - do 23 godine. Beloruska bacačica kugle Nadežda Ostapčuk ostala je bez zlatne medalje na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu, pošto je bila pozitivna na steroide.

11:24 - Pike: Ter Stegen nije krivDefanzivac Barselone Đerar Pike rekao je da golmana Mark-Andrea Ter Stegena ne treba kriviti za fenomenalan pogodak Alesandra Florencija. Fudbaler Rome je u prvoj utakmici Lige šampiona postigao izjednačujući gol sa gotovo pola terena, lobovavši nemačkog čuvara mreže. "To nije Markova greška, to je 100 odsto Florencijeva zasluga. Ter Stegen daje veliku podršku centralnim defanzivcima svojim pozicioniranjem", rekao je Pike. Barselona nije uspela trijumfom da započne odbranu trofeja u elitnom takmičenju, u Rimu je remizirala sa Romom 1:1.

11:00 - Morezmo odbila mogućnost da vodi Dejvis kup tim FrancuskeBivša teniska zvezda Francuske Ameli Morezmo odbila je mogućnost da postane selektor Dejvis kup tima svoje zemlje, pošto iduće godine istekne mandat Arnou Klemonu. Selektor Fed kup tima Francuske i trener Britanca Endija Mareja bila je među mogućim kandidatima da zemeni Klemona, koji 2016. odlazi sa kormila francuske reprezentacije. "Nisam kandidat za mesto selektora", kratko je napiisala Morezmo na Tviteru. 10:20 - Izložba posvećena Partizanu i ZvezdiOvogodišnji Festival Paralel biće otvoren u utorak, 6. oktobra u Mikseru izložbom "70 Vam je godina tek...", koja je posvećena jubileju sedam decenija od osnivanja Crvene zvezde i Partizana. Izložba se sastoji, jednim delom od arhivske novinske građe, zapravo od njenih najspektakularnijih primeraka, gde ćemo se podsetiti novinskih naslovnica (ali ovog puta urađenih u formi plakata), iz perioda od 60-ih, pa sve do 90-ih godina prošlog veka. U drugom segmentu, u Mikseru će biti izložena i memorabilija iz privatnih kolekcija (LP ploče, albumi sa sličicama, dresovi...), koja potvrđuje pop-kulturni značaj sporta i uloge sportista u tadašnjem kulturnom i javnom životu. Posetioci će na izložbi moći da vide i odnos poznatih ličnosti iz kulturnog života, nekadašnje zemlje, prema sportu i omiljenim klubovima, navodi se u saopštenju organiyatora Festivala. Autor izložbe je Zoran Panjković, programski direktor TV Arenasport.09:58 - Murinjo zadovoljan pobedomTrener Čelsija Žoze Murinjo izjavio je da je zadovoljan pobedom nad Makabijem 4:0 u meču prvog kola Lige šampiona. "Zaboravio sam osećaj pobede... Dobar je osećaj. Penal koji smo promašili bio je veliki test za nas, kada je baš sve protiv vas vi dobijete penal i promašite ga. Mislim da je ovo bio dobar test za karakter ekipe. Srećan sam izdanjem tima i rezultatom", rekao je Murinjo i nastavio: "Da smo morali ujutru da se probudimo posle poraza, da treniramo posle poraza i da se spremamo za derbi sa Arsenalom, pa to bi bilo mnogo teško. Bili smo agresivni, sa i bez lopte. Kada smo gubili posed imali smo brze reakcije i pokušavali da iznudimo greške protivnika. Imali smo dobro kretanje lopte, nismo pobedili Barselonu ili Bajern, ali smo igrali protiv tima koji nam je mnogo otežao posao".09:30 - Đilas: Danilović neće dobiti funkciju u KSSPredsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas izjavio je da veruje da će reprezentacija ove godine, pored zlatne medalje u ženskoj konkurenciji, osvojiti i zlato u konkurenciji košarkaša na Evropskom prvenstvu. "Rezultat je sjajan, atmosfera je dobra, hemija, to je najveći kvalitet naše ekipe. Prema statistici nema nijednog našeg igrača među prva dva-tri, ali igramo zajedno i onda shvatite zašto smo najbolji u Evropi i da ćemo to pokazati. Verujem da ćemo biti zemlja koja će imati zlato u muškoj i ženskoj konkurenciji na Evropskom prvenstvu i da po svemu to zaslužujemo", rekao je Đilas i nastavio: "Verujem da će kako dođe polufinale, a verujem i finale, igrati sve bolje. Najteže je igrati utakmice u kojima svi očekuju da u petom minutu bude 15 razlike i da to lagano obavite. To je mnogo teško". Srpske izveštače zanimalo je da li će dosadašnji predsednik košarkaškog kluba Partizan Predrag Danilović dobiti funkciju u Savezu, Đilas je rekao da to u ovom trenutku nije opcija. "Imali smo skupštinu pre sedam-osam meseci, u ovom trenutku to nije opcija. Za ljude kao što su Danilović i Bodiroga, momke koji su pravili srpsku košarku, uvek ima mesta, lako ćemo naći šta bi ko mogao da radi. Ali sada je težište na ovih 12 momaka i stručnom štabu, kao i pre dva meseca na Marini Maljković i devojkama", rekao je Đilas.

09:10 - Bodiroga zadovoljan igrom OrlovaPredsednik Komisije za takmičenje Fiba Evropa Dejan Bodiroga rekao je da je zadovoljan igrom reprezentaije Srbije i da misli da ekipa "može do kraja", kao i da je rešeno pitanje trenera na duži period. "Protiv Češke smo kontrolisali utakmicu, oni su se dobro pripremili, gledali da nam pariraju, ali je na kraju izašao kvalitet i zasluženo smo pobedili. Zaslužili smo ovakvu poziciju s onim što smo prikazali u grupnoj fazi, da u osmini finala i četvrtfinalu imamo pogodinjeg rivala, sada nas čeka ono najlepše", rekao je Bodiroga i dodao: "Mislim da je to normalan sled i da smo rešili pitanje trenera na duži period. Imamo generaciju koja je dugo zajedno i koja je u najboljim igračkim godinama. Ima zrelost, igrači se poznaju i dobra je hemija tima, to je dodatni kvalitet ove generacije". Bodiroga je naveo da malo timova može da se pohvali time da u ekipi ima igrače kao što su Nemanja Bjelica, Miloš Teodosić i Bogdan Boganović, ali je i naveo da i ostali igrači daju doprinos.

08:50 - Jokanović: Bili smo impresionirani ČelsijemTrener fudbalera Makabija Slaviša Jokanović izjavio je da je njegov tim bio impresioniran Čelsijem u meču prvog kola Lige šampiona. Čelsi je slavio sa ubedljivih 4:0. "Bez obzira na poraz nosim pozitivne utiske, ovo je novo takmičenje za nas. Igrali smo prvu utakmicu u gostima protiv jednog od najboljih timova na svetu. Dominirali su i zaslužili da pobede, a mi moramo da naučimo i očekujem da ćemo u narednih pet godina napredovati", rekao je Jokanović i dodao: "Ovo je Liga šampiona, ovo je drugačiji nivo igre. Moji igrači su možda bili malo impresionirani veličinom takmičenja i protivnika i zbog toga su napravili greške. Očekujem drugačiju igru u drugoj utakmici protiv Čelsija, naravno i drugačiji rezultat, pred nama je mnogo vremena".08:25 - Litvanci: Srbija je favorit, ali probaćemo da pobedimoLitvanski košarkaš Renaldas Saibutis ocenio je da je Srbija favorit u polufinalnom duelu Evropskog prvenstva. On je ipak dodao da će ekipa Litvanije dati sve od sebe da pobedi. "Srbija je verovatno najbolji tim ovde, ili bar jedan od najboljih. Oni su favoriti za osvajanje prvog mesta, ali mi moramo da probamo da odigramo najbolje što možemo i da pobedimo", rekao je SeibutiS. Litvanija je posle produžetka pobedila Italiju sa 95:85 i tako se plasirala u polufinale. "Težak nam je turnir do sada. Imali smo tešku grupu i sada pokušavamo korak po korak da pronađemo svoj ritam i da dođemo do svoje igre. Drago mi je da nam nije opadao moral i da smo danas pobedili teškog protivnika Italiju", rekao je Seibutis.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track