BLOG UŽIVO Gasol: Imamo lepu priliku da vratimo zlato u Španiju
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO Gasol: Imamo lepu priliku da vratimo zlato u Španiju

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

20:10 - Zagorčić: Obaveze se znaju - na pobeduTrener Vojvodine Zlatomir Zagorčić izjavio je da očekuje pobedu protiv Rada i da za njegove momke jednostavno ne postoji alternativa u toj utakmici."Ambicije i obaveze Vojvodine se vrlo dobro znaju. Ići ćemo na pobedu i na ovom meču i za nas jednostavno alternative nema. Rad jeste nezgodan protivnik, ali na teren ćemo izaći sa ciljem da ga pobedimo", rekao je Zagorčić za klupski sajt.On je dodao da su igrači radili fantastično ove nedelje i spremno dočekuju ekipu iz Beograda. "Imali smo ozbiljan razgovor nakon utakmice protiv Metalca, gde smo vrlo loše odigrali u drugom poluvremenu. Igraci su svesni da takve stvari više ne smeju da nam se ponove i da moramo da dajemo maksimum tokom čitave utakmice. Atmosfera među nama nakon toga je ponovo radna i odlična", kaže Zagorčić. Trener Vojvodine naglasio je da u timu nema većih zdravstvenih problema, sem igrača koji povrede imaju još od ranije. "Pekarić, Puškarić, Meri i Ćurko imaju povrede i oni se oporavljaju, ali taj oporavak još uvek nije gotov i sa njima moramo biti strpljivi. Malo nas je i virus uzdrmao prethodnih dana, ali nije ništa strašno", naveo je Zagorčić. Utakmica između Vojvodine i Rada na programu je u subotu od 18 sati na stadionu Karađorđe.

19:20 - Uefa odbila žalbu HrvatskeEvropska fudbalska unija (Uefa) odbila je danas žalbu Hrvatske na to što joj je oduzet bod u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo zbog fašističkog ispada na utakmici protiv Italije. Hrvatska je kažnjena zbog kukastog krsta na terenu stadiona Poljud u Splitu tokom utakmice sa Italijom (1:1) u kvalifikacijama, 12. juna. Disciplinska komisija Uefa kaznila je Hrvatsku oduzimanjem jednog boda u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine i sa dve utakmice bez prisustva publike, a Fudbalski savez (HNS) sa 100.000 evra. Hrvatska je treća u Grupi H kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa 14 bodova, odnosno četiri boda manje od prvoplasirane Italije i dva manje od Norveške. Do kraja kvalifikacija Hrvatsku čekaju utakmice protiv Bugarske i Malte.

18:33 - Van Gal: Runi je spreman za meč protiv SautemptonaTrener fudbalera Mančester junajteda Luj van Gal rekao je danas da će Vejn Runi biti spreman za utakmicu protiv Sautemptona u nedelju. Runi se povredio prošle nedelje na treningu, pa je propustio pobedu svoje ekipe nad Liverpulom, ali i poraz Junajeda od PSV-a u Ligi šampiona. "Runijeva povreda nije bila teška, ali nisam želeo da rizukujem. Trenirao je, spreman je da počne utakmicu", rekao je Van Gal za britanske medije. Utakmicu protiv PSV-a obeležila je teška povreda Luka Šoa. Šo je na utakmici Lige šampiona u Ajndhovenu doživeo dvostruki prelom desne noge nakon neopreznog starta Ektora Morena u 15. minutu. Odbrambeni fudbaler Mančester junajteda operisan je odmah u Ajndhovenu. "Njegova povreda je veliki gubitak za ekipu... Čuli smo se sinoć. Zvučao je jako dobro, što je veliko iznenađenje, ali i dobra stvar. Možda sutra izađe iz bolnice, ali pred njim je dug period oporavka", naveo je Van Gal. Mančester junajted je, posle pet odigranih kola, na trećem mestu na tabeli Premijer lige sa 10 bodova, a u narednom kolu, u nedelju, gostuje Sautemptonu.

17:58 - Milinković-Savić: Nisam očekivao ovako rano golFudbaler Lacija Sergej Milinković-Savić rekao je danas da je presrećan zbog debitanskog gola u rimskom klubu, ali i da nije zadovoljan remijem protiv Dnjepra na startu Lige Evrope. Mladi srpski vezista je bio strelac gola glavom u 34. minutu, ali su Ukrajinci uspeli u nadoknadi vremena da izjednače. "Veoma sam srećan debijem u Ligi Evrope i golom, ali nisam ishodom utakmice. Ipak, emocije zbog gola su mi i dalje jake i nisam očekivao da bih mogao već sada da se upišem u strelce", rekao je Milinković-Savić za zvaničan sajt Lacija. Milinković-Savić je dodao da je njegov tim po svemu prikazanom morao da slavi na gostovanju Dnjepru. "Odigrali smo dobar meč, ali smo na kraju ostali bez pobede. Imali smo dosta prilika da udvostručimo prednost i mirno privedemo utakmicu kraju, ali nismo uspeli", zaključio je bivši fudbaler Vojvodine. On je letos, posle titule prvaka sveta sa omladiskom reprezentacijom Srbije, došao u Lacio iz Genka u transferu vrednom 10 miliona evra. U Seriji A je ove sezone odigrao dva meča.

17:17 - Jovetić: Interu je prioritet treće mesto i plasman u LŠFudbaler Intera Stevan Jovetić istakao je da je njegova ekipa dobro započela Seriju A, ali da je prioritet u ovoj sezoni treća pozicija i povratak u Ligu šampiona. "Očekivali smo pozitivan start, možda ne ovoliko dobar, ali potrudićemo se da što duže ostanemo na vrhu tabele. Tek je početak i moramo da nastavimo da rastemo. Glavni prioritet je treće mesto i nema smisla govoriti o osvajanju Skudetu jer je sezona tek počela", rekao je crnogorski napadač za zvanični klupski sajt. Tokom karijere Jovetić je nastupao za Partizan, Fiorentinu i Mančester Siti, iz kog je ove sezone poslat na pozajmicu u Inter. Ove sezone na tri odigrane utakmice za "neroazure" postigao je isto toliko golova i nagovestio da će biti veliko pojačanje. Trenutni lider Serije A sa sve tri pobede u narednom kolu gostuje ekipi Kjeva u nedelju od 12.30 sati.

16:45 - UEFA donirala dva miliona evra za decu migranataEvropska fudbalska unija (UEFA) na današnjem Izvršnom komitetu odobrila je dva miliona evra kao pomoć deci migranata. Fondacija UEFA, koja je osnovana krajem aprila ove godine, želi na taj način da pomogne migrantima u Evropi, ali i šire. "Napravili smo donaciju kako bismo pomogli deci i ljudima koji su u nevolji zbog migrantske krize. Nadam se da će ova sredstva ostvariti značajan doprinos i pomoć za bolje uslove deci", rekao je predsednik UEFA Mišel Platini. UEFA godinama podržava projekte i inicijative usmerene na poboljšanje života dece u različitim uslovima.

16:28 - Janković pojačao Mega LeksBivši juniorski košarkaški reprezentativac Srbije Nikola Janković novo je pojačanje Mega Leksa, potvrđeno je na sajtu kluba. Janković ima 21 godinu, igra na poziciji krilnog centra, a u Megu je došao iz belgijskog Pepinstera. On je prošle sezone u belgijskom šampionatu prosecno beležio 16,1 poena i 6,2 skoka za 25 minuta na parketu. Janković je igrao za mlađe selekcije FMP-a i Crvene zvezde, a prvi profesionalni ugovor potpisao je pre tri godine sa ekipom Šarlroa. Sa mlađim selekcijama Srbije osvojio je čak četiri medalje, od kojih je tri puta biran u idelne petorke turnira.Sa reprezentacijom do 18 godina ima srebro i bronzu sa Evropskih šampionata, sa U19 srebro na prvenstvu sveta i sa U20 bronzu na EP.16:10 - Eva će Murinja koštati suspenzije?Menadžer Čelsija Žoze Murinjo mogao bi da bude suspendovan na pet mečeva, zbog seksističkog ponašanja prema lekaru "Plavaca" Evi Karneiro. Murinjo se tokom utakmice protiv Svonsija 8. avgusta, koja je završena nerešeno 2:2, grubo obratio lekarki Karneiro jer je ona istrčala na teren da pruži pomoć Edenu Azaru. Po njegovom mišljenju, Karneiro nije trebalo da izađe na teren i pomogne Azrau jer je time odmogla ekipi. Murinjo je u besnom obraćanju Karneiro navodno, upotrebio seksistički rečnik. Fudbalska asocijacija Engleske saopštila je da je "primila zahtev za istragu u vezi sa incidentom na meču između Svonsija i Čelsija", ali nije precizirala šta je konkretno predmet istrage. Murinjo je posle utakmice suspendovao Karneiro koja se još nije vratila svakodnevnim obavezama. Po pravilima FA, igrači i treneri mogu da budu kažnjeni zbog korišćenja uvredljivog rečnika i gestova. Za uvrede koje se odnose na pol predviđena je minimalna suspenzija od pet utakmica.

15:50 - Klemon više nije selektor Dejvis kup tima FrancuskeSelektor Dejvis kup reprezentacije Francuske Arno Klemon razrešen je dužnosti zbog nezadovoljavajućih rezultata, odlučila je danas Teniska federacija Francuske. Povod za otkaz Klemonu bio je poraz od Velike Britanije u četvrtfinalu Dejvis kupa u julu rezultatom 3:1, kao i "njegova nesposobnost da u timu okupi najbolje igrače". Klemon je tako posle tri godine otišao sa kormila francuske reprezentacije, a njegov zamenik za sada nije poznat.

15:40 - Zagorčić: Na pobedu protiv Rada, alternativu nemamoTrener fudbalera Vojvodine Zlatomir Zagorčić izjavio je da očekuje pobedu protiv Rada i da za njegove momke jednostavno ne postoji alternativa u toj utakmici. "Ambicije i obaveze Vojvodine se vrlo dobro znaju. Ići ćemo na pobedu i na ovom meču i za nas jednostavno alternative nema. Rad jeste nezgodan protivnik, ali na teren ćemo izaći sa ciljem da ga pobedimo", rekao je Zagorčić. On je dodao da su igrači radili fantastično ove nedelje i spremno dočekuju ekipu iz Beograda. "Imali smo ozbiljan razgovor nakon utakmice protiv Metalca, gde smo vrlo loše odigrali u drugom poluvremenu. Igraci su svesni da takve stvari više ne smeju da nam se ponove i da moramo da dajemo maksimum tokom čitave utakmice. Atmosfera među nama nakon toga je ponovo radna i odlična", kaže Zagorčić.

15:30 - Mihajlović: Povrede nisu opravdanje za loše partijeTrener Milana Siniša Mihajlović rekao je da povrede pojedinih igrača ne smeju da budu opravdanje za loše rezultate ekipe. Mihajlović zbog povreda ne može da računa na Žeremija Meneza, Mbaje Nijanga, Andreu Bertolaćija i Luku Antonelija. "Menez je bez sumnje bio jedan od naših najboljih fudbalera prošle sezone, ali ne želim da pričam o povredama i tražim opravdanje. One su sastavni deo fudbala, nadam se da će se oporaviti zajedno sa Nijangom i Bertolaćijem", rekao je Mihajlović uoči utakmice protiv Palerma. Milan se posle tri utakmice Serije A nalazi na sredini tabele sa tri osvojena boda. Utakmica između Milana i Palerma igra se sutra od 20.45 na San Siru.15:10 - Milojević: Rezultati Javora nisu iznenađujućiTrener fudbalera beogradskog Čukaričkog Vladan Milojević rekao je da rezultati Javora u ovoj sezoni nisu inenađujući i dodao da njegova ekipa u predstojeći meč protiv Ivanjičana ulazi sa željom da se dokaže. "Idemo u goste protivniku koji je za mnoge najprijatnije iznenađenje prvenstva, ali ko malo bolje prati šta se dešava u fudbalskoj Srbiji, pre bih rekao da je plod svega toga organizovan i sistematski rad koji Javor ima nekoliko godina. ;Uz sav respekt prema Javoru kao klubu i kao ekipi, spremni smo za meč i želimo da se prikažemo u najboljem mogućem izdanju", rekao je Milojević u Beogradu. Javor će sutra od 19.00 dočekati Čukarički u utakmici 10. kola Super lige Srbije.15:05 - Dodić: Novi Pazar mora biti vruć terenTrener fudbalera Novog Pazara Mladen Dodić najavio je danas bespoštednu borbu protiv OFK Beograda i izrazio očekivanje da će njegova ekipa napraviti što manje grešaka. "Neće biti lako. Godinama unazad su rasadnik mladih igrača i reprezentativaca, ali su u finišu prelaznog roka, s novim trenerom (Dragoljubom Bekvalcem), doveli i nekoliko iskusnih fudbalera. Imaju problem poput mnogih koji su u poslednjem trenutku okončali formiranje ekipe. U sličnom problemu smo i mi, ali možda je manje izraženo. Ovo, ipak, mora biti 'vruć' teren, a za tako nešto moramo se boriti do fanatizma i ne ponoviti slabosti iz Čačka. Uz podršku sa tribina, verujem da ćemo kroz igru dođi do golova i značajnih bodova", rekao je Dodić. Novi Pazar će sutra dočekati OFK Beograd u 10. kolu Super lige.

15:00 - Janjić se nada pobedi Javora nad ČukaričkimTrener fudbalera ivanjičkog Javora Aleksandar Janjić rekao je da očekuje neizvesnu utakmicu sutra protiv beogradskog Čukaričkog i da se nada pobedi. "Predstoji nam neizvesna utakmica, puna neizvesnosti. Poštujemo Čukarički, moraćemo zaista da se dobro pripremimo kako bismo odigrali kvalitetno", rekao je Janjić za klupski sajt uoči predstojeće utakmice. Javor će igrati protiv Čukaričkog u derbiju 10. kola Super lige. Ivanjički klub je drugi sa 19 bodova, dok je ekipa sa Banovog brda peta sa 14.

14:50 - Čelsi prati Grujića, skauti zadovoljni posle derbijaEngleski šampion Čelsi zainteresovan je da u svoje redove dovede mladog fudbalera Crvene zvezde Marka Grujića. Kako se navodi, menadžer "plavaca" Žoze Murinjo poslao je skaute kluba da uživo gledaju večiti derbi i bili su zadovoljni zbog odlične partije koju je pružio Grujić. Prvi pik je i dalje Pol Pogba iz Juventusa, ali zbog velikog interesovanja za njega Čelsi bi mogao da se okrene transferima Grujića i Portovog "vunderkida" Rubena Nevesa. Grujić se i ranije dovodio u vezu sa odlaskom u inostranstvo, spominjali su se Roma, Hetafe, Udineze i Hamburg, ali je on insistirao na ostanku. Grujić je prošao omladinsku školu Crvene zvezde, a za prvi tim je debitovao 2013. godine u meču protiv Vojvodine. On je letos sa omladinskom reprezentacijom Srbije postao prvak sveta na šampionatu na Novom Zelandu.14:43 - Leman: Sumnjam da Čelsi može da osvoji tituluBivši golman Arsenala Jens Leman rekao je da sumnja da će Čelsi uspeti da se oporavi od lošeg starta u šampionatu i odbrani titulu i poručio da veruje u ekipu Arsena Vengera. Čelsi je već pretrpeo tri poraza, od Kristal Palasa (2:1), Mančester Sitija (3:0) i Evertona (3:1) i trenutno zauzima 17 poziciju u šampionatu. "Sumnjam da Čelsi može da se vrati u trku za titulu, posle ovako lošeg starta sezone. Već zaostaju za Sitijem, tako da moraju da urade nešto specijalno da bi se izvukli iz ove situacije. Ne znam da li su sposobni za tako nešto", rekao je Leman.14:35 - Milanović: Želimo bod protiv VojvodineTrener fudbalera Rada Milan Milanović rekao je da se nada pobedi protiv Vojvodine, ali da bi bio zadovoljan i bodom. "Moramo da uzimamo bodove, ne smemo da propustimo nijednu utakmicu, a da ne uzmemo bar bod. Tako očekujem i protiv Vojvodine, da se izborimo za pobedu ili bar nerešeno", rekao je Milanović. Rad će gostovati Vojvodini u Novom Sadu u 10. kolu Super lige. Beogradski klub je 10. na tabeli sa devet bodova, sedam manje od trećeplasiranog protivnika. Milanović je kazao da očekuje da banjički klub već u predstojećoj utakmici stabilizuje formu. Utakmica će se igrati sutra od 18.00 u Novom Sadu.14:11 - Čakarević zbog povrede propušta celu sezonuKošarkaš Igokee Marko Čakarević najverovatnije će propustiti celu sezonu zbog povrede ramena, prenosi zvanični sajt ABA lige. Čakarević je povredu zaradio na pripremnom tuniru u Valjevu, tako da je Igokeea na novi pripremni turnir u Novom Mestu, stigla bez povređenog kapitena. "Na žalost nemamo sreće, pošto ćemo ostatak sezone najverovatnije morati da odigramo bez Marka Čakarevića" izjavio je trener Igokee Željko Lukajić za zvanični sajt domaćina turnira Krke. Čakarević je tokom karijere nastupao za Asvel, Pelister, Takovo, Radnički iz Kragujevca, Partizan i Metalac, dok je član Igokee od prošle godine. Srpski košarkaš sa Partizanom je osvojio dve titule šampiona Srbije, Kup Radivoja Koraća i ABA ligu.Na pripremnom turniru u Novom mestu, osim Igokee učestvovaće Helios, Cedevita i Krka.

13:45 - UEFA: O prijemu Kosova na Kongresu u martu 2016. godineIzvršni komitet Evropske fudbalske unije (UEFA) doneo je odluku da se o zahtev kosovskog saveza za članstvo razmotri na redovnom Kongresu u martu naredne godine u Budimpešti, navodi se na sajtu UEFA. Na taj način, UEFA je odgovorila na zahtev kosovskog saveza, koji želi da postane punopravan član, jer je to preduslov za prijem u Međunarodnu fudbalsku federaciju (FIFA). Predsednik kosovskog saveza Fadilj Vokri nedavno je pohvalno govorio o "volji UEFA da reši problem" i izrazio nadu da će sve da bude završeno kako očekuju, te da će kosovska selekcija naknadno da bude uključena u kvalifikacije za prvenstvo sveta u Rusiji 2018. koje počinju u septembru naredne godine.13:33 - Brazil se žalio na suspenziju NejmaraFudbalska federacija Brazila (CBF) uložila je žalbu Međunarodnom sudu za arbitražu u sportu (CAS) zbog suspenzije Nejmara na dve utakmice u kvalifikacijama za Mundijal 2018. CBF traži da suspenzija bude primenjena na utakmice koje se budu igrale u Kupu Amerike, s obzirom na to da je Nejmar kažnjen crvenim kartonom u tom takmičenju, odigranom u junu. CAS je saopštio da planira da ekspresno donese odluku, s obzirom da Brazil igra protiv Čilea 8. oktobra. Nejmar je u junu kažnjen sa četiri utakmice suspenzije i preostalo mu je da "odsluži" još dve. Ukoliko žalba Brazila ne bude usvojena Nejmar će propustiti kvalifikacione mečeve protiv Čilea i Venecuele.

13:11 - Odbrojavanje: Još 1.000 dana do Mundijala u RusijiRusija je danas na svečanosti u Moskvi počela odbrojavanje 1.000 dana do početka fudbalskog prvensta sveta 2018. godine. Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je putem video linka na Crvenom trgu da pripreme za prvenstvo sveta teku po planu. "Događajima kao sto je šampionat sveta Rusija uvek prilazi na odgovoran način, u smislu gostoprimstva i organizacije takmičenja", rekao je Putin. On je naglasio da su pripreme za Mundijal u 11 ruskih gradova "u punom zamahu". Tokom svečanosti nije bilo reči o odsustvu generalnog sekretara Međunardne fudbalske federacije (FIFA) Žeroma Valkea, koji je suspendovan u četvrtak zbog istrage koja se protiv njega vodi pod optužbom da je bio umešan u prodaju karata za SP 2014. na crnom tržištu.

12:50 - Kan: Ter Štegen nije pogrešio kod gola FlorencijaLegendardni golman nemačke reprezentacije i Bajerna Oliver Kan stao je u odbranu zemljaka Mark-Andrea Ter Štegena posle kritika i primljenog gola protiv Rome u Ligi šampiona. Fudbaler Rome Alesandro Florenci savladao je Ter Štegena fantastičnim udarcem sa skoro pola terena i doneo remi svom timu na Olimpiku. "Ako me pitate da li je taj gol golmanova greška odgovoriću da nije. Ter Štegenu je zadatak da bude visoko u polju i to se u savremenom fudbalu očekuje. To ima svoje prednosti jer mogu da se spreče napadi protivnika, ali mora da se prihvati i veliki rizik", rekao je Kan.12:30 - Kevendiš odustao od SP u RičmonduBritanski biciklista Mark Kevendiš neće nastupiti na Svetskom prvenstvu u Ričmondu zbog povrede ramena. Kevendiš se povredio prošle nedelje tokom šeste etape trke za Veliku nagradu Velike Britanije. "Ovo je veliki udarac, očekivali smo da bi ova godina mogla da bude uspešna za njega. Nažalost povreda koju je doživeo prošle nedelje mnogo je ozbiljnija nego što smo mislili. Želimo mu uspešan oporavak", rekao je tehnički direktor britanskog tima Šejn Saton. Kevendiš je titulu prvaka sveta osvojio 2011. godine u Kopenhagenu.Svetsko prvenstvo u Ričmondu biće održano do 18. do 27. septembra.Tokom šampionata biće vožen individulani i timski hronometar, kao i drumska trka.12:14 - Karvahal menja Ivanovića u Čelsiju?Fudbaler madridskog Reala Dani Karvahal nalazi se na meti Čelsija, u koji bi mogao da dođe kao zamena za Branislava Ivanovića. Španski list As tvrdi da je Murinjo nezadovljan partijama srpskog defanzivca na startu sezone i već je u januaru spreman da pojača konkurenciju na poziciji desnog beka. Izbor je pao na Karvahala i taj posao bi trebalo da bude uspešno završen, posebno jer trener Reala Rafael Benitez više poverenja ima u Danila. Karvahal je bio kapiten drugog tima Reala kada je portugalski stručnjak bio na klupi Madriđana, a kasnije je odlučio da ga proda Bajeru iz Leverkuzena.

11:58 - Zvezda u Jagodini, Javor dočekuje ČukaričkiUtakmicama 10. kola danas se nastavlja takmičenje u Super ligi Srbije, a prvi meč odigraće se u Jagodini, gde istoimena ekipa iz tog grada dočekuje lidera šampionata Crvenu zvezdu. Jagodina na poslednje četiri utakmice nije primila gol, a prošlog vikenda su na Karaburmi ostvarili prvi trijumf u sezoni, pošto su savladali OFK Beograd sa 2:0. Ovaj meč počeće danas u 18.00 na Gradskom stadionu u Jagodini. Drugoplasirani Javor će sutra od 19.00 u Ivanjici dočekati petoplasirani Čukarički, koji je posle serije loših rezultata nakon eliminiacije u kvalfikacijama za Ligu Evrope upisao dva trijumfa. U taboru Ivanjičana se nadaju nastavku dobrih rezultata i da će posle utakmice 10. kola ostati na drugom mestu. Partizan je u četvrtak dobro počeo takmičenje u Ligi Evropa i na svom stadionu savladao AZ Alkmar. Crno-beli će u nedelju od 19.00 na svom stadionu dočekati Radnički iz Niša, koji je jedini poraz zabeležio na početku prvenstva od Borca. Vojvodina će sutra u Novom Sadu od 18.00 ugostiti Rad, dok će se dva sata ranije u Subotici sastati Spartak i Borac, čiji igrači štrajkuju zbog zaostalih zarada. U derbiju začelja u Gornjem Milanovcu će se od 19.00 sastati Metalac i Radnik, a u istom terminu igraju se i utakmice Mladost - Voždovac i Novi Pazar - OFK Beograd.11:41 - Skariolo: Pokazali smo karakter, zaslužili smo finaleSelektor košarkaške reprezentacije Španije Serđo Skariolo ocenio je posle plasmana u finale Evropskog prvenstva i preokreta protiv Francuske u poslednjoj deonici da je njegova ekipa pokazala jak karakter i da je zaslužila da se bori za zlatnu medalju. "Dokazali smo na terenu, iako smo mi to znali, da smo mentalno jaki i da imam jak karakter. Gubili smo 11 poena na kraju treće četvrtine, ali nismo odustajali, uspeli smo da se povežemo u napadu i u odbrani da zaigramo jaku odbranu koja je donela rezultat. Moja ekipa je zaslužila da igra u finalu", rekao je Skariolo. Španija je sinoć u polufinalu Evropskog prvenstva savladala Francusku posle produžetaka sa 80:75. Španija će se u finalu Evropskog prvenstva u nedelju od 21.00 sastati sa boljim iz duela između Srbije i Litvanije, koji se igra večeras.

11:20 - Gasol: Imamo lepu priliku da vratimo zlato u ŠpanijuNajbolji košarkaš Španije Pau Gasol rekao je da njegova selekcija ima odličnu priliku da posle četiri godine vrate titulu šampiona Evrope. Izabranici Serđa Skariola sinoć su u polufinalu savladali domaćina Francusku posle produžetaka 80:75 i u finalu čekaju pobednika duela između Srbije i Litvanije. "Odigrali smo još jedan odličan meč. Borili smo se od prvog minuta, bilo je veoma teško, ali smo sve vreme verovali u pobedu. Nismo se predavali i uspeli smo da se plasiramo u finale. Želimo zlato i imamo lepu priliku da dođemo do njega", rekao je Gasol. Centar Čikago Bulsa bio je najbolji pojedinac meča sa čak 40 poena i 11 skokova, za indeks korisnosti - 52. "Znali smo da moramo da damo i više od svojih mogućnosti kako bismo nadigrali Francusku. Sada moramo da se odmorimo i spremimo za finale", naveo je Gasol i dodao da su sudije odradile posao najbolje moguće.10:52 - Vanić: Vreme je za prvu pobedu kod kućeTrener fudbalera Metalca Nenad Vanić izjavio je da se nada pobedi nad ekipom Radnika, prvoj na domaćem terenu ove sezone. "Posle dva poraza i isto toliko remija na domaćem terenu zaista moramo da učinimo sve da uknjižimo tri boda. Postoji veliki pritisak na igrače i sve nas da se konačno to dogodi", rekao je Vanić. Prema njegovim rečima, protivnik ima iskusnu ekipu, odlične pojedince i u goste dolazi sa istim namerama. "Nedavno su promenili i trenera, tako da očekujem veliku borbu, neizvesnu utakmicu, ali pružićemo maksimum i snagom volje, želje i htenja ostvariti pobedu", izrazio je uverenje šef struke Gornjomilanovčana. 10:28 - Brežančić: Partizan je više želeo pobeduFudbaler AZ Alkmara Rajko Brežančić rekao je da je Partizan više želeo pobedu od njegovog tima i čestitao je beogradskom klubu na zasluženom trijumfu. "Partizan je, jednostavno, više želeo pobedu od nas. Znam mnogo o Partizanu, kako se ovde i šta radi, ali katastrofalno smo počeli utakmicu, previše loše", rekao je Brežanči. Partizan je u četvrtak uveče na svom stadionu savladao AZ sa 3:2 i tako pobedio na početku grupne faze Lige Evropa. "Rekao sam u svlačionici da moramo da izdržimo prvih 20 minuta, ali eto, primili smo taj gol u 10. minutu... Nismo izdržali ni dva, a ne 20 minuta", kazao je Brežančić.10:01 - FIFA suspendovala ValkeaMeđunarodna fudbalska federacija (FIFA) saopštila je da je do daljnjeg suspendovala generalnog sekretara Žeroma Valkea. Valke se sumnjiči da je umešan u prodaju karata za Svetsko prvenstvo 2014. godine po višim cenama. "FIFA je svesna niza optužbi u koje je umešan generalni sekretar i zahteva da Etički komitet odmah pokrene istragu", navodi se u saopštenju. 54-godišnjeg Francuza optužio je Beni Alon, američko-izraleski konsultant u kompaniji, koja je sarađivala sa FIFA oko prodaje ulaznica za SP. Valke je generalni sekretar FIFA od 2007. godine, a pod istragom je i zbog umešanosti u primanje mita od 10 miliona dolara kako bi Južna Afrika dobila domaćinstvo Mundijala 2010. On je odbacio sve optužbe i rekao da su izmišljene.

09:33 - Vatutin: Zadovoljstvo mi je da gledam TeodosićaPredsednik CSKA Andrej Vatutin kaže da mu je zadvovoljstvo da gleda Miloša Teodosića u dresu reprezentacije Srbije. "Imam mnogo prijatelja Srba i nadam se da ćete igrati u finalu i da će Miloš (Teodosić) postati evropski šampion. Verujemo Milošu, to smo i pokazali kada smo mu prošle godine ponudili novi ugovor – postao je ozbiljan čovek, ozbiljna osoba. Nadam se da će Teo osvojiti Evroligu sa CSKA, zaslužio je", rekao je Vatutin i nastavio: "Mislim da ima veoma dobru vezu sa selektorom Đorđevićem. Miloš preuzima odgovornost, pravi je vođa i zadovoljstvo ga je gledati u toj ulozi".09:10 - Srbija danas protiv Litvanije za finale EP i olimpijsku vizuKošarkaška reprezentacija Srbije u polufinalu prvenstva Evrope igra u Lilu protiv selekcije Litvanije, a taj meč ima izuzetan značaj pošto će pobednik osigurati direktno učešće na Olimpijskim igrama sledeće godine u Rio de Žaneiru. Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević istakao je da predstojeći duel predstavlja veoma težak zadatak za njegove izabranike, bez obzira što su se u dosadašnjem delu Evrobasketa pokazali u briljantnom izanju, postigavši sedam pobeda zaredom. Polufinalna utakmica prvenstva Evrope između košarkaša Srbije i Litvanije igra se večeras u Lilu od 21 sat, a pobednik se u borbi za titulu sastaje u nedelju sa Španijom, koja je u četvrtak u prvom polufinalnom meču slavila protiv Francuske nakon produžetka rezultatom 80:75.08:45 - Barsa bi da produži ugovor sa RafinjomRukovodstvo Barselone namerava da produži ugovor s Brazilcem Rafinjom, bez obzira što je taj fudbaler teško povređen na utakmici Lige šampiona sa Romom. Kako prenosi Mundo Deportivo, novi ugovor s Rafinjom, koji je u redove Katalonaca stigao iz rodnog Sao Paula još kao trinaestogodišnjak, biće produžen na pet godina. Talentovanom 22. godišnjem igraču sredine terena na meču protiv Rome (1:1) stradali su ukršteni ligamenti desnog kolena i predstoji mu operacija, zbog čega će propustiti ostatak sezone. Rafinja je ove sezone odigrao za Barselonu šest utakmica i postigao jedan gol.

08:23 - Francuzi tvrde da su im sudije otele finale EvrobasketaSelektor Francuske Vensan Kole žalio se na sudije posle poraza od Španije posle produžetka u polufinalu Evropskog prvenstva. "Pau je sjajan igrač, ali ne može da šutne 18 slobodnih bacanja, dok Francuska nije imala niti jedno u prvom poluvremenu. Bilo je nejednakog kriterijuma. On je fantastičan igrač, ali ne može na njemu da se svira sve, a na drugima ništa. FIBA mora nešto da uradi povodom toga", rekao je Kole. Jednako oštar bio je i centar Rudi Gober, koji je na nešto više od minut do kraja produžetka dobio petu ličnu grešku. "Teško je igrati kada neko može tebe da pipne, a ti njega ne smeš. Ovo je težak i bolan poraz, ali vratićemo se", kaže centar Francuske. Selektor Španije Serđo Skariolo odgovorio je na opaske kolege sa klupe Francuske. "Najgore što možeš da uradiš posle ovakvog poraza jeste da okriviš sudije, nikada to nisam uradio u karijeri. Izgubio si pred 27.000 navijača taman kada si mislio da imaš Španiju na kolenima, a ona igra sa polovinom igrača – onda moraš da kažeš nešto. Ipak, nisam saglasan sa time i mislim da je to pitanje morala. Za mene je uvek zadovoljstvo da igram sa ekipom tako takmičarski nastrojenom kao što je Francuska", rekao je Skariolo.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track