BLOG UŽIVO: Kiša odlaže utakmicu Novi Pazar – Crvena zvezda?
Foto: Crvenazvezdafk.com

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Kiša odlaže utakmicu Novi Pazar – Crvena zvezda?

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:20 - Borusija ubedljiva protiv Totenhema, pobede Šahtjora i FenerbahčeaFudbaleri Borusije Dortmund pobedili su večeras na svom terenu Totenhem sa 3:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige Evropa.Pobede u prvim utakmiicama ostvarili su i Šahtjor i Fenerbahče, dok su Bazel i Sevilja igrali nerešeno. Dvostruki strelac za Borusiju bio je Marko Rojs u 61. i 70. minutu, a prvi gol je postigao najbolji strelac tima ove sezone Pjer-Emerik Obamejang. "Milioneri" su večeras igrali mnogo bolje, imali su inicijativu, dominirali i propustili nekoliko odličnih šansi da postignu gol. Šahtjor je kao domaćin pobedio Anderleht sa 3:1. Ukrajinska ekipa povela je golovima Viktora Kovalenka u 21. i Darija Srne u 24. minutu, da bi Frenkk Ačiampong smanjio prednost u 68. minutu, a ubedljiviju prednost "rudarima" doneo je Eduardo u 80. minutu. Fenerbahče je kod kuće pobedio Bragu samo sa 1:0 golom Mehmeta Topala, iako je imao mnogo šansi. Jedan gol Robina van Persija nije priznat zbog ofsajda. Bazel i Sevilja odigrali su 0:0. Španski tim završio je utakmicu bez Stivena N'Zonzija, koji je dobio dva žuta kartona. Od 21.00 igraju se još četiri meča. Revanši su na programu za nedelju dana.

20:40 - Kiša odlaže utakmicu Novi Pazar – Crvena zvezda?Fudbalska utakmica između Novog Pazara i Crvene zvezde biće najverovatnije odložena zbog lošeg stanja terena na Gradskom stadionu prouzrokovanog padavinama, rečeno je večeras u pazarskom superligašu. "Ako kiša ne prestane i obistine se predviđanja meteorologa, gotovo je izvesno da u nedelju neće postojati uslovi za odigravanje prvenstvenog susreta sa Crvenom zvezdom", rekao je generalni sekretar Novopazaraca Senad Hadžifejzović. Kiša u Novom Pazara pada tokom celoga dana, a progonostičari tvrde da će tako biti sve do subote. "Teren je već sada u izuzetno teškom stanju. Travnata površina nije natopljena, već je potpuno prekrivena vodom", pojasnio je Hadžifejzović. Utakmica Novi Pazar – Crvena zvezda, u okviru 26. kola Super lige Srbije, zakazana je za nedelju od 13 časova.

19:50 - Furkadu zlato u individualu, slab učinak srpskih biatlonaca na SPSrpski biatlonac Emir Hrkalović zauzeo je danas 92. mesto u individualnoj trci na 20 kilometara na Svetskom prvenstvu u Holmenkolenu, dok je Edin Hodžić bio poslednji od 99 takmičara. Hrkalović je ostvario vreme od jednog časa, jednog minuta, 16 sekundi i dve desetinke, a na strelištu je četiri puta bio neprecizan (0+1+0+3), dok je Hodžić ušao u cilj posle jednog čaša, sedam minuta, 57 sekundi i dve desetinke, uz sedam promašaja (3+1+1+2). Kao i u sprintu, zlatom se okitio Francuz Martan Furkad sa 49:13,9 minuta, promašivši jednu metu. Srebro je pripalo Dominiku Landertingeru iz Austrije sa 49:19 (bez promašaja), a bronza njegovom sunarodniku Simonu Ederu, koji je ostvario rezultat od 49:28,3 minuta (bez promašaja). Svetsko prvenstvo u biatlonu završava se 13. marta, kada su na programu trke mas starta u muškoj i ženskoj konkurenciji.

19:10 - FSS: Otežana pozicija pred Kongres UEFA vezana za KosovoFudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je danas da je njegov položaj otežan povodom inicijative da se Kosovo primi u Evropsku fudbalsku uniju (Uefa), s obzirom da je Kosovo već primljeno u Medjunarodni olimpijski komitet (MOK) i veliku većinu raznih sportskih organizacija. "FSS se od 2012. svim pravnim sredstvima u medjunarodnim okvirima snažno protivi i bori protiv ideje da se ovo pitanje uopšte nadje pred članovima najvažnijih tela. Na tom putu, podršku smo uvek imali od najviših rukovodstava Uefe i Fife", navodi se u saopštenju FSS-a. Odbor za hitna pitanja FSS-a je analizirao situaciju vezanu za najavu eventualnog prijema kosova u Uefu na kongresu 3. maja u Budimpešti. Kako se dodaje, pozicija FSS-a sada je otežana. "Praktično, fudbal je ostao skoro jedini sport bez prijema pomenute takozvane države i takozvanog saveza u najviše organizacije, za šta je FSS u velikoj meri zaslužan", ističe se u saopštenju. Odbor za hitna pitanja je, takodje, zakazao sednicu Skupštine FSS-a za petak, 18. marta, u 13.00 u Staroj Pazovi.

18:20 - Palermo promenio trenera osmi put u sezoniItalijanski Palermo angažovao je danas Valtera Novelina za novog trenera, što je osma promena na klupi tog fudbalskog kluba ove sezone. Palermo se nalazi u haotičnom stanju poslednjih meseci, a Djuzepe Jakini je ove nedelje napustio klupu posle samo dve utakmice. To mu je bio drugi angažman u tom klubu ove sezone, pošto je otpušten krajem prošle godine. Pored Jakinija, ekipu su tokom sezone vodili još Davide Balardini, Fabio Vivijani, Giljermo Baros Šeloto, Djovani Tedesko i Djovani Bosi. Palermo posle 28 kola zauzima 17 mesto na tabeli Serije A sa 27 bodova, jednim više od Frosinonea koji je u zoni ispadanja. Valter Novelino (62) je tokom karijere vodio brojne italijanske klubove, poput Perudje, Napolija, Sampdorije i Torine. Poslednji posao imao je u Modeni. Novelino bi na klupi Palerma trebalo da debituje u nedelju, kada će njegov novi klub dočekati Napoli u italijanskom šampionatu.

17:30 - Košarkašice Srbije u četvrtom šeširu na žrebu za OIŽenska košarkaška reprezentacija Srbije biće u četvrtom šeširu na sutrašnjem žrebu za grupnu fazu Olimpijskih igara. Žreb će se održati u petak u 15.30 u sedištu FIBA u Švajcarskoj. Prvi šešir čine SAD i Australija, drugi Kanada i Brazil, treći Senegal i Japan, dok će pored Srbije u četvrtom biti kvalifikant, kao i u petom i šestom. Muška reprezentacija Srbije će biti domaćin jednog od tri kvalifikaciona turnira. Prvi šešir u muškoj konkurenciji čine SAD i Španija, drugi Venecuela i Argentina, treći Nigerija i Kina, četvrti Australija i Brazil, a peti Litvanija i jedan od kvalifikanata, dok su preostala dva u šestom. Olimpijske igre će se održati od 5. do 21. avgusta u Rio De Žaneiru. Košarkaški turnir u obe konkurencije biće podeljen u dve grupe sa po šest reprezentacija. Plasman u četvrtfinale obezbediće po četiri prvoplasirane ekipe iz svake grupe.

16:20 - Lalatović: Oprezom do prve prolećne pobedeTrener Vojvodine Nenad Lalatović rekao je danas da će njegovi fudbaleri morati da budu veoma oprezni protiv Borca i da veruje da će zabeležiti prvu pobedu u prolećnom delu sezone. "Moramo biti vrlo oprezni, pošto oni u svom sastavu imaju pojedince koji svaku grešku protivnika umeju da kazne. Posle rezultata koje smo ostvarili ovog proleća, imamo imperativ i pobeda mora da dodje, za šta ćemo dati sve od sebe. Verujemo u sebe i nadam se da nećemo praviti greške kao na prethodnim mečevima, odnosno da ćemo doći do prve pobede u ovoj polusezoni", rekao je Lalatović na konferenciji za novinare. Vojvodina će u petak dočekati Borac u 26. kolu Super lige Srbije. Lalatović je naveo da Vojvodinu čeka teška utakmica jer je Borac ekipa koja igra dobro i kod kuće i u gostima, a ima i veoma dobar kontranapad. On je vodio Borac na početku ove sezone, a kako je rekao, tim iz Čačka potpuno nov, značajno promenjen u medjuvremenu, pošto su u tom klubu ostali samo Aleksandar Tanasin, Srdjan Vujaklija i Darko Zorić. "U prolećnom delu imaju dva remija i pobedu, što pokazuje da su opet sastavili dobru ekipu. S pravom su drugi i mislim da su za sve najprijatnije iznenadjenje ove sezone", kazao je trener novosadskog kluba. Lalatović će protiv Borca imati sve igrače na raspolaganju. "Imam slatke muke jer na svakoj poziciji konkurišu po dvojica igrača. Naravno da imam dilemu za odredjena mesta u timu, ali nadam se da ću na teren izvesti pravi sastav, koji će protiv kvalitetnog rivala kao što je Borac uspeti da izbori pobedu", dodao je Lalatović. Utakmica će se igrati sutra od 16.00 na stadionu Karadjordje u Novom Sadu.

15:45 - FSS: Na futsal za 300 i 500 dinaraUlaznice za utakmicu baraža za Svetsko prvenstvo u futsalu između Srbije i Portugala prodavaće se od 14. marta na svim prodajnim mestima Eventima. Ulaznice druge kategorije koštaće 300, a prve 500 dinara. Prva utakmica baraža igraće se 22. marta od 20.15 u Beogradskoj areni. Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je da očekuje da ta utakmica uđe u istoriju futsala po broju posećenosti. Sadašnji rekord drži Brazil, kada je u finalu Svetskog prvenstva 2008. u Rio De Žaneiru bilo 15 i po hiljada gledalaca. "Taj rekord samo iz tehničkih razloga nije oboren na nedavnom Evropskom prvenstvu u Beogradu. Zbog toga selektor i naši asovi s pravom očekuju da će slika iz Arene u noći 22. marta otići u svet kao nešto što do sada nije viđeno", navodi se u saopštenju FSS-a. Revanš duel baraža igraće se 12. aprila, dok će Svetsko prvenstvo biti održano od 14. septembra do 2. oktobra ove godine u Kolumbiji.15:10 - Andrija Živković na spisku mlade reprezentacije za meč sa AndoromOtpisani igrač Partizana Andrija Živković našao se na spisku selektora mlade reprezentacije Srbije Tomislava Sivića za predstojeću kvalifikacionu utakmicu sa Andorom. Fudbalski savez Srbije (FSS) je saopštio da "misli na igrača" koji je imao veliki doprinos u trijumfu Srbije na šampionatu sveta za igrače do 20 godina letos na Novom Zelandu. "Živković je dugo član mlađih reprezentativnih selekcija i igrač koji je dao ogroman doprinos prilikom osvajanja titule prvaka sveta. FSS i svi mi koji vodimo računa o deci koja su praktično odrasla i fudbalski sazrela kroz mladje selekcije Srbije, na ovaj način želi da pokaže da je Andrija bio, a svi se nadamo i da će biti budućnost našeg fudbala", rekao je direktor mladjih selekcija FSS Mitar Mrkela. Živković ove godine nije odigrao zvaničnu utakmicu, pošto ga je uprava Partizana odstranila iz tima jer nije produžio ugovor koji će isteći na leto. Mlada reprezentacija Srbije će 25. marta igrati protiv Andore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

14:48 - Stamenković: Biće zanimljivo i neizvesno protiv VojvodineTrener fudbalera Borca Ljubiša Stamenković rekao je da će utakmica sa Vojvodinom biti veliki izazov, kao i to da bi bio zadovoljan i nerešenim rezultatom. "Sastaće se timovi bez poraza u prva tri prolećna kola. To svakako obećava zanimljivu i neizvesnu utakmicu. Biće ovo veliki izazov za nas. Igraćemo otvoreno i hrabro i učiniti sve da utakmica opravda epitet derbija kola'", rekao je Stamenković. Borac će u petak gostovati Vojvodini, u 26. kolu Super lige Srbije. Ekipa iz Čačka je druga na tabeli sa 42 boda, dok je protivnik šesti sa 38. Vojvodina je u prve tri utakmice prolećnog dela prvenstva tri puta igrala nerešeno, a Stamenković je ocenio da novosadski klub "nije bio miljenik sreće". Utakmica će se igrati sutra od 16.00 na stadionu Karađorđe u Novom Sadu.14:26 - Mojsilović: Teška utakmica protiv RadničkogTrener Jagodine Stevan Mojsilović rekao je danas da njegove fudbalere čeka teška utakmica protiv Radničkog, ali da veruje u svoje igrače čija igra ide uzlaznom putanjom u poslednje vreme. "Dočekujemo Radnički u nimalo lakoj situaciji s obzirom na to da su nam u ponedeljak, utorak i sredu trenirala samo tri igrača od prvih 11 koji su igrali protiv Crvene zvezde. Igrači imaju povrede, bolesni su, a jedan nema pravo da igra zbog kartona, ali i on je povređen. Nadamo se da će do utakmice oni da se oporave i ozdrave. To je loše, a dobro je što, po mom mišljenu, iz utakmice u utakmicu, igramo sve bolje i napredujemo. To smo pokazali u prvom poluvremenu protiv Zvezde. Odigrali smo dobro", rekao je Mojsilović. Jagodina će dočekati niški Radnički u 26. kolu Super lige Srbije. Utakmica će biti odigrana u subotu u 14.00 na Gradskom stadionu u Jagodini.13:58 - Vitorija: Očekivao sam pobeduTrener Benfike Rui Vitorija tvrdi da je očekivao pobedu Benfike nad Zenitom i ocenio da je njegova ekipa zaslužila plasman u četvrtfinale Lige šampiona. "Očekivao sam da ćemo da pobedimo u Sankt Peterburgu. Igrali smo veoma dobro i potpuno zaslužili pobedu i plasman u narednu rundu", rekao je Vitorija. Benfika je i u revanšu pobedila Zenit, iako je ruski klub vodio golom Hulka. Trijumf gostima iz Portugala doneli su Nikolas Gaitan i Taliska u finišu susreta. Trener Zenita Andre Viljaš-Boaš bio je veoma nezadovoljan. "Ovo je velika šteta za tim koji je igrao tako dobro i stvarao odlične šanse. Mislim da nije fer šta se desilo na utakmici, nije bio naš dan", kazao je Viljaš-Boaš.13:21 - Golman Strumice odbranio samo jedan šut na celoj utakmiciGolman rukomentnog kluba "MAKS Strumica" na utakmici regionalne lige sa mađarskim "Vespremom", koju su Strumičani izgubili sa 37:23, imao je samo jednu odbranu. Prema portalu Gol.mk, golman makedonskog rukometnog vicešapiona Krste Kostevski se na utakmici Seha lige sa Vespremom, na domaćem terenu, pošteno obrukao i navodi da je, prema zvaničnoj statistici, od 38 šuteva na gol Kostevskog ušlo čak 37. "Može bukvalno da se kaže da su Strumičani sinoć igrali bez golmana, s obzirom na to da su Mađari sve što su šutnuli to i pogodili. Da ironija bude veća trener (Vančo) Trendafilov, iako je bilo očigledno da prvom golmanu ne ide, nijednom ga nije nije zamenio rezervnim golmanom Vasom Dimitrovim", ocenjuje portal.12:55 - Barselona najbliža StonsuMladi defanzivac Evertona Džon Stons, koji se već duže vreme nalazi na meti Čelsija, Mančester Junajteda i Sitija, napustiće Ostrvo i pojačati Barselonu. Kako se navodi, Katalonci su na pol poziciji, pre svega zbog želje Evertona da ne pojačava konkurente, a ni Stons nema ništa protiv, jer takva ponuda ne stiže svaki dan. Stons ima 21 godinu, ponikao je u Barnsliju, prošao je sve selekcije Engleske, a za A tim već je odigrao sedam utakmica.

12:35 - Antić među kandidatima za menadžera NjukaslaNekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić nalazi se među kandidatima da na klupi Njukasla nasledi Stiva Meklarena. Kako prenose španski mediji, favorit da nasledi Meklarena, kome je otkaz već napisan, je Rafa Benitez, a Antićeve šanse su u istoj ravni sa Dejvidom Mojesom, Brendanom Rodžersom i Harijem Rednapom. Devet kola pre kraja Premijer lige Njukasl je pretposlednji na tabeli sa 24 boda i predstoji mu grčevita borba za opstanak.

12:20 - Udovičić: Uskoro Fond za razvoj sportaMinistar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je da će uskoro biti formiran Fond za razvoj sporta, koji će omogućiti izgradnju objekata za besplatno bavljenje sportom. U Srbiji ima 327 nezavršenih sportskih objekata, tako da će sredstva iz Fonda moći da se koriste i za zavrsetak izgradnje, naveo je Udovičić. "Mi smo kao Ministarstvo već pokrenuli projekat 'Završi započeto'. Prošle godine smo završili dva objekta, ove godine ćemo raditi još dva", rekao je Udovičić. Prema njegovim rečima, Zakonom o sportu koji je nedavno usvojen, dobijena je mogućnost da se napravi nacionalni Fond za razvoj sporta i posebno je naglasio da će finansiranje biti transparentno. Govoreći o tome šta bi trebalo da se gradi, Udovičić je naveo da se pokazalo da je najisplativiji sportski objekat biciklistička i pešačka staza na Adi Ciganliji, jer je koristi veliki broj ljudi.

12:00 - Ruski bijatlonac pao zbog meldonijumaRuski biatlonac Eduard Latipov pao je na doping testu pošto je koristio meldonijum, isti lek zbog kojeg će njegova sunarodnica teniserka Marija Šarapova biti suspendovana, saopšteno je danas. Biatlon savez Rusije saopštio je da je Latipov, prošlogodišnji juniorski svetski šampion, bio pozitivan na doping testu na IBU kupu. Latipov je treći biatlonac koji je pao na doping testu zbog korišćenja meldonijuma, zabranjene supstance od 1. januara ove godine. Pre njega na doping testu pozitivni na meldonijum su bili ukrajinski takmičari Olga Abramova i Artem Tiščenko. Medjunarodna biatlon federacija (IBU) je privremeno suspendovala svih troje takmičara. 11:38 - Nadal: Potpuno sam čist, nikada se nisam dopingovaoŠpanski teniser Rafael Nadal rekao je da nikada nije koristio nedozvoljene susptance kako bi se brže oporavio od povrede ili kako bi poboljšao svoje sposobnosti. "Nikada nisam bio ni u iskušenju da uradim nešto pogrešno. Verujem u sport i sportske vrednosti. Sport je primer deci, primer društvu... ;Kada bih radio nešto što nije u skladu sa pravilima, lagao bih sebe, a ne svoje protivnike", rekao je Nadal. Novinari su u Indijan Velsu pitali Nadala za komentar povodom priznanja Ruskinje Marije Šarapove da je pala na doping testu tokom Otvorenog prvenstva Australije. Nadal nikada tokom karijere nije bio pozitivan na testiranju, ali ga tokom cele karijere prate glasine o dopingovanju. "Čuo sam to nekoliko puta i malo sam umoran od svega toga. Vidim sebe kao ambasadora tenisa i ne bih na taj način narušio imidž uzora za mlade igrače. Veoma sam daleko od dopinga. Potpuno sam čist, vredno sam radio tokom cele karijere i kada sam povređen, ne uzimam ništa zabranjeno kako bih se brže vratio na teren", rekao je Nadal i dodao da je tokom karijere koristio inovativne terapije za oporavak od povreda.11:20 - Zbog zabrane maldonijuma sportisti će umirati na terenuIzumitelj maldonijuma ili mildronata Ivars Kalvins, leka zbog kojeg je ruska teniserka Marija Šarapova bila pozitivna na doping testu, izjavio je da će njegova zabrana u budućnosti prouzrokavati smrtne slučajeve na terenu. Maldonijum se na listi zabranjenih supstanci nalazi od 1. januara 2016. godine, a Šarapova ga je koristila, kako je izjavila, zbog straha od dijabetesa, a koriste ga i ljudi sa srčanim problemima. Međutim, Svetska antidoping agencija (WADA) stavila ga je na listu zabranjenih jer omogućava bolji protok kiseonika i širi krvne sudove, a svi oni koji ga koriste imaju veću izdržljivost pri povećanim fizičkim naporima. "Ovaj lek je na tržištu već 32 godine i ođednom je zabranjen. Zbog toga bismo mogli da budemo svedoci iznenadnih smrtnih slučajeva na sportskim terenima", izjavio je Kalvins. Od početka 2016. godine nekoliko sportista "palo" je zbog korišćenja maldonijuma, a pored Šarapove najpoznatije su svetska šampionka na 1.500 metara Etiopljanka Abeba Aregavi i ruska klizačica Jekaterina Bobrova.11:01 - Paund: Rusija odugovlači, a vreme prolazi...Nekadašnji predsednik Svetske antidoping agencije (WADA) Dik Paund rekao je da Rusija odugovlači s reformama testiranja na zabranjene supstance, a da vreme prolazi. "Ne mogu sa sigurnošću da kažem da li oni ovaj problem uzimaju zaista ozbiljno ili misle da će se on rešiti sam od sebe", rekao je Paund. On je rekao da je video malo dokaza da Rusija radi dovoljno kako bi se njeni sportisti našli na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Prema njegovim rečima, Rusija "okleva i odugovlači" reforme u testiranju na doping, a vremena je sve manje da se atletičari ove zemlje nađu na OI.

10:38 - Miler: Ne vidim gde je Barselona bolja od nasNapadač Bajerna Tomas Miler kaže da njegov tim ne zaostaje za Barselonom. Prošle godine na putu do triple krune Barsa je eliminisala Bavarce u polufinalu Lige šampiona. "Vidim Bajern kao jedan od najjačih timova u Evropi, uz Barselonu naravno. Oni su u sjajnoj formi i osvojili su triplu krunu prošle sezone", rekao je Miler i nastavio: "Ipak, ne vidim gde su bolji od nas – Bajern je prvi u Bundesligi, na meč je od finala Kupa i ostvarili smo dobar rezultat u prvom meču osmine finala Lige šampiona (2:2 sa Juventusom u Torinu). Može svake nedelje da se vidi koliko je Barsa dobra, ali može da se vidi i koliko smo mi dobri. Ako ponovo budemo igrali s Barselonom, bićemo spremni".10:20 - PSŽ nudi bogastvo za PjanićaŠampion Francuske Pari Sen Žermen poslao je ponudu Romi za Miralema Pjanića u kojoj bi dobili levog beka Lukasa Dinjea (već na pozajmici u Rimu), vezistu Adrijana Rabioa i plus 15 miliona evra. Kako prenosi Gazeta delo sport, Parižani žele da "upare" Pjanića i Marka Veratija na sredini terena i vrate reprezentativca Bosne i Hercegovine u Francusku, gde je već igrao za Mec i Lion. Pjanić ima ugovor sa Romom do leta 2018. godine, a za njega je zainteresovan i Čelsi.09:50 - Blan srećan, Hidink nezadovoljanTrener Pari Sen Žermena Loran Blan izjavio je da je srećan posle plasmana svog tima u četvrtfinale LŠ. Pari Sen Žermen je sinoć u Londonu pobedio Čelsi sa 2:1 i tako izborio plasman u četvrtfinale Lige šampiona, pošto je slavio ukupnim rezultatom 4:2. "Jednostavno je... Videli smo dva sjajna tima s različitim filozofijama. Čelsi ima brze napadače, koji u svakom trenutku mogu da urade nešto ako dobiju malo prostora... Oni ne žele uvek loptu u svom posedu, dok mi s druge strane volimo polako da gradimo napade. Mislim da si u manjoj opasnosti ukoliko imaš konstatno posed. Ne bih želeo da me shvatitie pogrešno, odnosno da timovi koji uvek imaju veliki posed lopte stalno pobedjuju, ali vam daje mogućnost da nametnete svoj ritam tokom meča", rekao je trener PSŽ-a Loran Blan. S druge strane, trener Čelsija Gus Hidink ocenio je da je njegova ekipa utakmicu počela s prevelikim poštovanjem protivnika. "Videla se jasna razlika izmedju timova kada smo mi morali da uvedemo mlade igrače, a oni Edinsona Kavanija. To pokazuje kvalitet ekipe. Ušli smo u utakmicu sa previše poštovanja prema njima i u prvih deset minuta su oni dominirali, jer su odličan tim, ali čim smo se trgli, imali smo nekoliko šansi... Ipak, to nam nije bilo dovoljno", rekao je Hidink.

09:30 - Nova pobeda Golden StejtaKošarkaši Golden Stejta nastavili su sa pobedama u NBA ligi, u noći između srede i četvrtka savladali su Jutu 115:94, pa sada imaju skor 57-6. Klej Tompson postigao je 23 poena, a Stef Kari "samo" 12, uključujući i trojku sa pola terena na kraju druge četvrtine. Zvezda večeri bio je Rasel Vestbruk, koji je u pobedi Oklahome protiv LA Klipersa 120:108 zabeležio tripl dabl - 25 poena, 11 skokova i 20 asistencija. Rezultati: Golden Stejt - Juta 115:94, Oklahoma - LA Klipersi 120:108, Boston - Memfis 116:96, Šarlot - Nju Orleans 122:113, Filadelfija - Hjuston 104:118, Milvoki - Majami 114:108, Dalas - Detroit 96:102, Feniks - Njjujork 97:128, Sakramento - Klivlend 111:120.09:13 - Karembe: Ronaldo s pravom kritikovao igračeNekadašnji fudbaler Real Madrida Kristijan Karembe ocenio je da je Kristijano Ronaldo imao sva prava da kritikuje svoje saigrače. "Mislim da je Ronaldova kritika njegovog tima dobra stvar, sjajna stvar", rekao je Karembe i dodao: "Ronaldo je to rekao zato što je radoholik. On je to rekao jer bi voleo da svi njegovi saigrači imaju isti odnos prema igri. On hoće da svi budu perfekcionisti i da igraju na njegovom nivou. Treba mu da bude okružen najboljim igračima da bi ostvario ciljeve koje želi i nastavio da obara rekorde. Može više ako zna da je okružen velikim igračima".

08:44 - Džikić: Moram da budem zadovoljanTrener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić ocenio je mora da bude zadovoljan uradjenim od kada je došao u klub, kao i da ga raduje što je ekipa nastavila da radi i trenira na isti način i posle ispunjenja osnovnog cilja - opstanka u ligi."Mislim da se mora biti zadovoljan. Osvojili smo peto mesto u Jadranskoj ligi i igrali smo finale kupa, prethodno izbacivši prošlogodišnjeg osvajača (Crvenu zvezdu)", rekao je Džikić agenciji Beta. Džikić je početkom januara preuzeo Partizan, koji se tada borio za opstanak i u poslednjih osam kola ostvario je učinak od šest pobeda i dva poraza, od čega je jedan bio od lidera Budućnosti, a drugi od Olimpije posle četiri produžetka, u poslednjem kolu takmičenja i u utakmici koja nije imala takmičarski značaj. Crno-beli su kolo pre kraja takmičenja pobedili i evroligaša Cedevitu, iako im taj meč nije ništa donosio u rezultatskom mestu, a zagrebačkoj ekipi je eventualna pobeda donosila prednost domaćeg terena u plej-ofu.

08:20 - Ibrahimović: Mi igramo dobro, a dokle ćemo stići, ne znamNajbolji fudbaler Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović rekao je da je još nije zadovoljan, iako se pariski klub plasirao u četvrtfinale Lige šampiona. PSŽ je dva puta po 2:1 pobedio Čelsi u četvrtfinalu LŠ. "Odlično smo odigrali, veoma stabilno. Bili smo strpljivi u posedu i kada smo imali prilike da napadnemo, postigli smo dva gola. To je bilo dovoljno za pobedu. Sve u svemu, odigrali smo kako smo želeli, nije bilo lako i zato moramo da se pazimo. Napadači Čelsija mogu da urade sve što požele. Mi igramo dobro, a dokle ćemo stići, ne znam. Još nismo zadovoljni", rekao je Ibrahimović.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja