BLOG UŽIVO, VIDEO Radonjić: Početak meča s Mornarom ne sme da se ponovi
Foto: Saša Pavlić

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Radonjić: Početak meča s Mornarom ne sme da se ponovi

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:04 - Las Palmas slavio protiv ValensijeFudbaleri Las Palmasa pobedili su večeras na svom terenu ekipu Valensije sa 3:1, u poslednjoj utakmici 20. kola španske Primere.Las Palmas je, posle sedme pobede od početka šampionata, 11. na tabeli sa 28 bodova. Valensija je prekinula seriju od dve pobede i ostala na 15. poziciji sa 19 bodova.Valensija je na večerašnjem meču povela u 21. minutu golom Santija Mine, ali je domaća ekipa u od tog trenutka preuzela inicijativu i u nastavku preokrenula rezultat.Honatan Vijera je 42. minutu izjednačio rezultat, a preokretu Las Palmasa pomogao je i Munir El Hadadi koji je 51. minutu zaradio drugi žuti karton.Prednost Las Palmasu doneo je Maurisio Lemos u 58. minutu, a tri minuta kasnije konačan rezultat postavio je Kevin-Prins Boateng.Las Palmas u narednom kolu gostuje Granadi, dok Valensija dočekuje Eibar.

22:09 - Arsenal protiv petoligaša u osmini finala FA kupaFudbaleri Arsenala igraće protiv petoligaša Satona u osmini finala FA kupa, odlučeno je danas žrebom.Saton će dočekati Arsenal na svom stadionu kapaciteta 5.000 mesta sledećeg meseca.Linkoln, takodje petoligaš, takodje će igrati protiv ekipe iz Premijer lige, Barnlija.To je prvi put da su se u peti krug takmičenja plasirala dva kluba koja ne igraju ni u jednoj nacionalnoj ligi.Fudbaleri Vulverhemptona, koji su eliminisali Liverpul, čeka novi težak zadatak pošto će im protivnik biti Čelsi.Protivnik Totenhema u osmini finala će biti Fulam, Mančester junajted će putovati u Blekburn, a Mančester siti ide u Hadersfild.Fudbaleri Milvola će igrati protiv pobednika meča Lester-Derbi, a poslednji par čine Midlsbro i Oksford.Utakmice osmine finala FA kupa igraće se od 17. do 20. februara.

21:16 - Pavićević: O Zvezdi ne treba trošiti rečiMornar je večeras upisao 13. poraz u regionalnom takmičenju i trenutno je na 11. mestu na tabeli.Crvena zvezda je pobedila Mornar 82:71 u meču 20. kola ABA lige.Trener crnogorske ekipe Đorđije Pavićević rekao je da je njegova ekipa pokušala da iznenadi Zvezdu, da je u tome delimično i uspela, ali da nije imala snage da dodje do pobede."Pokušali smo da iskoristimo pad igre i nedostatak snage Zvezde, da ih iznenadimo. Mislim da smo u tome delimično uspeli, ali nismo imali snage za svih 40 minuta. Na igru Zvezde ne treba trošiti reči, oni su ove sezone i poslednjih godina najbolji u regionu, ali i u Evropi", rekao je Pavićević."Poželeo bih im mnogo sreće i uspeha i nadam se da će nastaviti sa ovakvih rezultatima u Jadranskoj i Evroligi. Nadam se da će imati dovoljno snage i moći da dodju do željenih rezultata", dodao je trener Mornara.On je naveo da bi, da je ovaj sastav njegove ekipe formiran ranije, bio konkurentan za plej-of Jadranske lige, kao i da bi u Ligi šampiona sigurno prošao u drugi krug.

20:56 - Radonjić: Početak meča s Mornarom ne sme da se ponoviTrener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da se nada da se više neće ponavljati loša igra njegove ekipa od početka utakmice kao u večerašnjem meču protiv Mornara, ali je dodao da je sasvim normalno da crveno-beli u nastavku sezone pretrpe i neki poraz."Onako loš period i loša igra na početku utakmice ne sme da nam se ponovi. S druge strane, sasvim je prirodno i normalno da zbog ovolikog broja utakmica imamo loš dan, kada nam šut neće ići, skokovi, kada ćemo gubiti mnoštvo lopti. Sasvim je prirodna stvar i da nekad izgubimo. Međutim, to nas neće poremetiti kao što nisu ni ove pobede", rekao je Radonjić novinarima u Beogradu.Košarkaši Crvene zvezde upisali su i maksimalnu 20. pobedu u Jadranskoj ligi pošto su danas u Beogradu pobedili Mornar iz Bara sa 82:71."Loše smo počeli meč, Mornar je bio bolji od nas. Mi smo u prvih 10 minuta imali osam izgubljenih lopti, a do kraja smo zabeležili još samo četiri. Dugo smo se tražili i pokušavali da ih sustignemo, da dodjemo do neke igre, do bolje odbrane, ali pre svega napadačkog ritma i u povezanosti u napadu", rekao je Radonjić."Oni su u trećoj četvrtini imali zavidnu prednost, mi smo stigli do preokreta pre svega pronalaskom tog ritma i nekim izmenama", dodao je on.Crveno-beli su na današnjem meču igrali bez povređenih Stefana Jovića, Nemanje Dangubića i Ognjena Kuzmića, a Marko Gudurić je posle jednog pada napustio igru."Moramo da vidimo šta je s njim, u prvom trenutku je delovalo da je povreda, ali je posle izgledalo malo bolje. Više ćemo znati kada se obave pregledi, nadam se da nije ništa ozbiljnije, bilo bi previše za ovako kratak period", rekao je Radonjić.Situacija s Ognjenom Kuzmićem koji se povredio tokom meča s Panatinaikosom je "još pod znakom pitanja", rekao je trener Zvezde."On i dalje ne može da pomera desnu šaku. Kod Jovića je svaki dan nova analiza i tu ćemo tek videti šta će biti. Dangubić sutra ide na pregled posle čega ćemo tačno znati kada će biti sposoban da igra, ali mislim da neće biti spreman za Efes i Partizan", rekao je Radonjić.

20:22 - Volfsburg vratio iranskog fudbaleraIranski fudbaler Aškan Dežagah vratio se danas u Volfsburg, pošto je sa tim nemačkim klubom potpisao ugovor do kraja sezone.Dežagah je za Volfsburg igrao od 2007. do 2012. godine, a sa tim klubom ; je 2009. osvojio i titulu u Bundesligi."Volfsburg se nalazi u teškoj siruaciji u ovom trenutku i želim da pomognem kako bismo iz te situacije izašli što je pre moguće", rekao je Dežagah, koji je Volfsburg u prvom mandatu odigrao 165 utakmica.Volfsburg je na 14. mestu na tabeli Bundeslige sa samo 19 osvojenih bodova iz 18 utakmica. Samo četiri boda dele taj klub od zone ispadanja.Iranac je posle odlaska iz Volfsburga igrao za Fulam, a u Nemačku se vraća iz katarskog tima Al Arabi u koji je prešao 2014.Za reprezentaciju Irana je odigrao 37 utakmica.

20:01 - Neven Plantak više nije trener ZadraKošarkaški klub Zadar saopštio je danas da Neven Plantak više nije trener tog hrvatskog kluba.Kako se navodi, s njim je danas dogovoren sporazumni raskid ugovora."Zadar zahvaljuje Plantaku na velikoj volji i energiji koje je pokazao preuzevši klupu Zadra. Nažalost, rezultati nisu bili na nivou očekivanih, pa je obostrano zaključeno da je potrebna promena na klupi", navodi se u saopštenju.Zadar je dodao da je klub u potrazi za novim trenerom i da će njegovo ime biće poznato u narednih nekoliko dana.Zadar je poslednji na tabeli Jadranske lige sa skorom od šest pobeda i 14 poraza.

19:19 - Milan: Bonaventura mora na operacijuFudbalski klub Milan saopštio je danas da povreda igrača tog kluba Djakoma Bonaventure zavteva operaciju.Bonaventura je se povredio na nedeljnoj utakmici protiv Udinezea, a današnji pregledi su potvrdili da mora na operaciju.Milan je naveo da će italijanski fudbaler biti operisan u narednih nekoliko dana. Prema navodima italijanskih medija, Bonaventura će najmanje mesec dana biti van terena.

18:19 - Uljoa: Nikad više neću igrati za LesterFudbaler Lestera Leonardo Uljoa rekao je danas da je razočaran što mu klub nije dao dozvolu za odlazak i dodao da više nikada neće igrati za šampiona Premijer lige."Uz dužno poštovanje prema navijačima Lestera. Osećam se izdano od strane (trenera Klaudija) Ranijerija i izneverenim od kluba. Neću ponovo igrati za njih", napisao je Uljoa na svom tviter nalogu.Ranijeri je ranije rekao da Uljoa nije na prodaju, da razume njegovo nezadovoljstvo, ali da nema nameru da ga pusti u drugi klub jer mu je potreban.Za argentinskog napadača su, prema navodima britanskih medija, bili zainteresovani Alaves, Sanderlend i Galatasaraj.Uljoa je u Lester došao 2014. godine iz Brajtona.

17:52 - Šahtjor se ponovo seli, ide u HarkovFudbalski klub Šahtjor saopštio je danas da će svoje utakmice ove godine igrati na stadionu Metalista u Harkovu, gradu udaljenom 240 kilometara od Donjecka.Posle gotovo tri godine u izgnanstvu zbog sukoba na istoku Ukrajine, Šahtjor iz Donjecka se ponovo seli. Klub je saopštio da će utakmice igrati na stadionu u Harkovu kapaciteta 40.000 mesta.Šahtjor je povremeno igrao utakmice u Harkovu, a veliki broj navijača kluba u tom regionu ubedio je čelnike da potpišu dugoročni ugovor. I pored toga, igrači će nastaviti da žive u Kijevu.Na stadionu u Harkovu igrani su mečevi Evropskog prvenstva 2012. godine, a taj objekat je ranije bio dom ekipi Metalista pre prošlogodišnjeg finansijskog propasta te ekipe.Prvi protivnik Šahtjora u Harkovu biće Selta iz Viga u Ligi Evropa 23. februara. Ukrajinsko fudbalsko prvenstvo se, nakon zimske pauze, nastavlja krajem februara.Šahtjor nije igrao utakmice u Donjecku od 2014. godine. Dombas arena je pretrepela veliku štetu u sukobima ukrajinske vojske i proruskih pobunjenika.Nekadašnji pobednik Kupa UEFA i devetostruki šampion Ukrajine je protekle tri godine svoje mečeve igrao u nekoliko različitih gradove, dok je utakmice Lige Evropa igrao u Lavovu.

17:06 - Konte: Biće mi žao da vidim odlazak Ivanovića iz ČelzijaMenadžer Čelsija Antonio Konte potvrdio je da je srpski fudbaler Branislav Ivanović u pregovorima sa drugim klubovima i da bi čak mogao da ode do kraja zimskog prelaznog roka. Kako su preneli britanski i ruski mediji, Ivanović je blizu odluke da postane fudbaler Zenita sa godišnjom platom od pet miliona evra, ali na kraju sezone, kada mu istekne ugovor sa londonskim klubom. "Iskreno, ne pričam sa igračima oko njihovih odluka. Znamo da Ivanović priča sa ostalim klubovima i za sada ništa više od toga, sačekaćemo. Dao je mnogo Čelziju, osvojio pregršt trofeja, ali i u 32. godini želi da igra stalno na vrhunskom nivou, to moramo da poštujemo", rekao je Konte na konferenciji za medije. Italijanski stručnjak izostavio je Ivanovića iz starne postave posle promene formacije u 3-4-3 u oktobru, što se poklopilo sa sjajnom serijom pobeda 'plavaca'. "Ako ne igraš mnogo, uvek postoji opcija da pređeš u drugi tim. Biće mi žao da vidim Ivanovića kako napušta Čelzi", zaključio je Konte. Ivanović je 2008. godine stigao iz moskovske Lokomotive u Čelzi i dao veliki doprinos u osvajanju dve titule Premijer lige, Lige šampiona i Lige Evrope.

16:11 - Kuzmić MVP Evrolige u januaruCentar Crvene zvezde Ognjen Kuzmić najkorisniji je košarkaš Evrolige u mesecu januaru. Kuzmić je bio jedan od najzaslužnijih za sjajan niz crveno-belih u januaru i pobeda nad Žalgirisom, Fenerbahčeom, Makabijem, Baskonijom i Panatinaikosom, zbog čega je prvi igrač Zvezde kome je ove sezone dodeljeno priznanje. Potencijalni reprezentativac Srbije u januaru je odigrao i partiju karijere, protiv Fenerbahčea, kada je postigao 21 poen i dodao osam skokova, ali i blokirao Ekpea Juda u poslednjem napadu za veliko slavlje Crvene zvezde. Ukupno gledajući, Kuzmić je na isteku ovog meseca prosečno beležio 11,6 poena i osam skokova za ukupa indeks 17,8, a veliku ulogu imao je i u defanzivi pošto je Crvena zvezda primala samo 67,2 poena po meču.

Ognjen Kuzmić, foto: Saša Pavlić
Ognjen Kuzmić, foto: Saša Pavlić

15:59 - Davor Štefanek promoter Božićne škole sporta u PirotuOlimpijski i svetski šampion u rvanju Davor Štefanek otvorio je 11. Božićnu školu sporta u Pirotu. Pirotskim osnovcima i srednjoškolcima tokom zimskog raspusta biće ponudjeno 57 besplatnih sportskih i zabavnih sadržaja.Štefanek je rekao da je iznenađen velikim brojem dece na ovoj manifestaciji. "Pirot može da bude primer mnogo većim gradovima u Srbiji kako treba da se radi sa decom kad je u pitanju sport. Moja poruka je da budu uporni, vredni i istrajni. Rad i upornost se uvek isplate, a ja sam to na svojoj koži osetio. Deca treba da se bave sportom jer je to zdravo", rekao je Štefanek. Manifestaciju je u hali Kej organizovao je Sportski centar Pirot, pod pokroviteljstvom Grada Pirota. Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić rekao je da u ovaj dogadjaj najbolji projekat lokalne samouprave u +prethodnih 10 godina. "Najveću zahvalnost dugujemo direktoru Sportskog centra koji je inicijator ove škole. Izgradili smo mnogo sportskih objekata, halu, bazen, klizalište i skijalište, obnovili sportske sale i terene, ali sve su to objekti. Kad vidite da ih deca koriste to je život. Kad vidite njihovu radost i masovne sportske klubove, sigurni ste da ste uradili veliku stvar", rekao je Vasić. On se zahvalio Štefaneku, ali i ranijim promoterima, što je prihvatili poziv Pirota da promovišu Božićnu školu sporta. "Pre deset godina imali smo 12, a sada oko 60 besplatnih programa. Ima puno sportskih ali i drugih programa. Klubovi su omasovljeni i nastali su mnogi novi klubovi", dodao je Vasić. Direktor Sportskog centra Pirot Nenad Đorđević rekao je da je izuzetno zadovoljan interesovanjem za Božićnu školu sporta. "Jedinstveni smo u Srbiji po ovoj Školi. Ovakva manifestacija ne bi uspela da nije ovoliko dece. Ponudili smo im oko 60 besplatnih programa i raspust mogu da provedu na kvalitetan i zabavan način. Deca ujutru idu na skijanje, posle podne mogu bespatno da plivaju na zatvorenom bazenu, a potom da odu na klizalište. Uz to imaju i druge sadržaje. Očekujem oko 4.000 dece", rekao je Đorđević. Na svečanosti su proglašeni i najbolji sportisti i sportski kolektivi u 2016. godini. Najbolja juniorka za 2016. godinu je gimnastičarka Gimnastičkog kluba Soko 2011 Nađa Panić, najbolji junior je atletičar AK Pirot Jovan Delčev. Za ekipu godine proglašen je Fudbalski klub Radnički, a za sportistu godine proglašena je ;učesnica Paraolimpijskih igara u Rio De Žaneiru ;atletičarka Saška Sokolov. "Zahvaljujem se lokalnoj samoupravi na ovoj nagradi. Prošla godna je bila veoma uspešna za mene. Na Paraoliompijskim igrama u Riju u bacanju koplja osvojila sam šesto mesto. To je za mene veliki uspeh. Potrudiću se da ove godine budem još bolja. Predstoji Svetsko prvenstvo u Londonu koja se održava u junu", rekla je Sokolova.

Davor Štefanek, foto: Dragan Kadić
Davor Štefanek, foto: Dragan Kadić

15:47 - Velika potražnja za ulaznicama za teniske mečeve Srbije u NišuNajava dolaska Novaka Đokovića na meč teniske reprezentacije Srbije protiv Rusije, u prvom kolu Dejvis kupa, izazvala je veliku potražnju za ulaznicama u Nišu, zbog čega su kod preprodavaca dostigle cenu od 1.500 dinara i to za samo jedan takmičarski dan. Za nešto više od sat vremena jutros su rasprodate preostale ulaznice za meč, a ljubitelji tenisa koji ih nisu nabavili, nisu žalili novac i kupovali su ih od preprodavaca po dvostruko većoj ceni od regularne. Pojedinačne ulaznice za prvi i treći dan takmičenja, kada su na programu singl mečevi, prodavane su na biletarnici hale Čair za 700 dinara, a pojedinačna ulaznica za drugi dan takmičenja, kada je meč dublova, koštala je 400 dinara. Paket ulaznica za sva tri dana takmičenja koštao je 1.650 dinara, ali za razliku od pojedinačnih karata, paketi se ne mogu naći ni kod preprodavaca. Teniseri Srbije i Rusije danas su u hali Čair održali prvi trening, a žreb je zakazan za četvrtak, 2. februar u Oficirskom domu u Nišu. Prvog dana takmičenja 3. februara igraju se dva singl meča. Prvi meč počinje u 15 časova, a posle njega na programu je drugi. Meč dublova zakazan je za subotu u 16 časova, dok su u nedelju od 14 časova na programu uzvratni mečevi u singlu.

NENAD ZIMONJIĆ: Zaigraću u dublu protiv Rusije ako to bude bilo potrebno timu

(FOTO) NOLE SLETEO U NIŠ: Pogledajte kako je dočekan najbolji srpski teniser

15:20 - Vital i Biomelem novi sponzori Vaterpolo saveza SrbijeVaterpolo savez Srbije (VSS) potpisao je jednogodišnje sponzorske ugovore sa kompanijama Vital i Biomelem. Kako se navodi u saopštenju na sajtu VSS, kompanija Vital biće zvanični sponzor, a kompanija Biomelem partner Saveza."Veoma mi je drago što su vodeći ljudi kompanija Vital i Biomelem prepoznali sve što godinama radimo u Savezu i kakve rezultate pravi naša reprezentacija, na radost čitave nacije. Ove godine nas očekuju novi izazovi, završnica Svetske lige kao i Svetsko prvenstvo u Budimpešti i podrška i pomoć ovako jakih kompanija nam je značajna u našim namerama da nastavimo sa osvajanjem trofeja na najvećim takmičenjima", rekao je predsednik VSS Milorad Krivokapić.Kompanija Biomelem je povodom saradnje sa Vaterpolo savezom Srbije pripremila novu liniju proizvoda za negu muške kose posvećenu upravo srpskim vaterpolistima. "Impresionirani rezultatima naše vaterpolo reprezentacije prvi put smo se odlučili da u čast tih velikih uspeha proizvedemo potpuno novu kolekciju šampona i muške kozmetike, kako bismo prodajom tih proizvoda dugoročno podržali razvoj vaterpolo sporta i dalje uspehe svih naših vaterpolo selekcija. Kolekcija će se zvati 'Šampion' zbog jedinstvenog uspeha naših vaterpolista u istoriji sporta, vrednog svakog divljenja i poštovanja", rekao je direktor kompanije Biomelem Zoran Ilić. Direktor Vitala Marko Abramović rekao je da mu je drago što je ta kompanija dobila priliku da sarađuje sa velikim šampionima i da uspešan sport kakav je vaterpolo zaslužuje podršku.

15:01 - Bunjevčević: Ostavili smo dobar utisak u San DijeguSportski direktor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Goran Bunjevčević rekao je da je ekipa ostavila dobar utisak u San Dijegu i da Savez radi pravu stvar za srpski fudbal organizacijom prijateljskih utakmica u kojima za državni tim nastupaju igrači iz domaće Super lige. "Prezadovoljni smo kompletnom pričom, organizacijom i epilogom meča sa SAD. Rekli smo posle Katara da će biti još mečeva ovog tipa i sada je jasno da radimo pravu stvar za srpski fudbal. Mnogo mi je drago što smo ostavili dobar utisak i što nismo izgubili, s obzirom na sve okolnosti, iskustvo i kvalitet domaćina i činjenicu da je za naše igrače ovo novi momenat", rekao je Bunjevčević, preneo je sajt FSS.Fudbalska reprezentacija Srbije, sastavljena od igrača iz domaće Super lige, odigrala je sinoć bez golova sa SAD, u prijateljskoj utakmici u San Dijegu. "Igrali su protiv velikog protivnika na dobrom terenu, sjajnom stadionu i mislim da mogu biti ponosni na sebe. Mi koji vodimo računa o razvoju srpskog fudbala možemo biti zadovoljni", dodao je Bunjevčević. On je naveo da je dobijeno 'mnogo stvari iz američke priče'. "Pre svega jedno lepo prijateljstvo sa američkim savezom sa kojim ćemo saradjivati i na nekim novim projektima, a našim igračima smo pružili dobru priliku da se izmere protiv onih koji imaju 50 i više nastupa u reprezentaciji svoje zemlje", rekao je sportski direktor FSS. "Mislim da smo na jako dobrom putu da pozitivnu energiju koju naši momci imaju posle dobre utakmice sa Amerikom, odnesu u svoje klubove, da saigračima prenesu utiske i da srpski fudbal zajedno podižemo na novi nivo. Drago mi je da je direktan prenos omogućio mnogima u Srbiji da vide sliku iz San Dijega, a sve to može samo da motiviše igrače iz naše lige da se ubuduće nadju na spisku za buduće akcije ovog tipa", dodao je on. Bunjevčević je zahvalio selektoru Slavoljubu Muslinu što je prihvatio neku vrstu rizika da vodi selekciju koja nema takmičarskog, reprezentativnog iskustva. "Vidim da svaki njegov savet momcima mnogo znači. Hvala i klubovima koji su savezu izašli u susret i omogućili igračima da steknu novo, veliko iskustvo. Drago mi je da su prepoznali trenutak i značaj ovakvih utakmica za srpski fudbal", rekao je Bunjevčević. Kako je naveo FSS, predsednik Fudbalskog saveza SAD Sunil Gulati bio je domaćin generalnom sekretaru FSS Jovanu Šurbatoviću, koji mu je uručio plaketu u znak sećanja na gostovanje Srbije u San Dijegu. Šurbatović je zahvalio Gulatiju na dobroj organizaciji, a razgovarali su i o nekim modelima buduće saradnje dva Saveza.

(VIDEO) SRBI PRVI GOSTI TRAMPOVOJ AMERICI: Orlovi remizirali sa reprezentacijom SAD u San Dijegu

MUSLIN HVALI SUPERLIGAŠE: Pokazali su koliko vrede!

(VIDEO) ARKANOV SIN BODRIO ORLOVE: Evo šta su mu srpski fudbaleri poklonili posle meča

14:45 - Širer kritikovao klubove zbog izmena u sastavima u FA kupuBivši engleski reprezentativac Alan Širer rekao je da klubovi "varaju navijače" kada naprave mnogo izmena u sastavima prvog tima za utakmice u FA kupu. Tokom vikenda u Engleskoj su se igrale utakmice četvrtog kola FA kupa. Ukupno 13 premijerligaških klubova napravilo je 98 izmena u svojim prvim postavama, prosečno 7,5 izmena po ekipi.Takodje, i drugoligaški klubovi su menjali sastave prvog tima, Lids je napravio 10, a Brajton i Njukasl po devet."Klubove zanima novac, a navijače zanimaju trofeji. To je velika šteta", rekao je Širer, koji radi kao stručni komentator na televiziji Bi-Bi-Si (BBC). "To je ludo, ja to ne razumem. Zalažem se za uvodjenje mladih igrača u ekipu, ali ne sedmoricu ili osmoricu", dodao je bivši fudbaler Njukasla. Liverpul je napravio devet izmena i izgubio je od Vulverhemptona na Enfildu sa 1:2. Hal i Votford su napravili izmene, a iz FA kupa izbacili su ih drugoligaš Fulam, odnosno trećeligaš Milvol. Međutim, sedam prvoligaških ekipa, u kojima je bilo pet ili više izmena u prvoj postavi, prošli su u osminu finala. Bivši engleski reprezentativac Gari Lineker napisao je na Tviteru da je trener Liverpula Jiren Klop tim izmenama pokazao "nedostatak poznavanja engleskog fudbala i poštovanja". Sa njim se nije složio bivši reprezentativac Fil Nevil, koji je rekao da izmene u ekipama čine FA kup boljim. "Fantastično je videti iznenadjujuće rezultate u dosadašnjem delu takmičenja. Klop mora da vidi kakvi su mladi igrači. On ima veliku akademiju fudbala u klubu. Ako ne igraju, ne može da vidi kakvi su", rekao je bivši fudbaler Mančester junajteda.

Alan Širer, foto: Reuters
Alan Širer, foto: Reuters

14:20 - Srpski vojnici posetili fudbalere Zvezde na KipruFudbalere Crvene zvezde posetila su na pripremama četvorica sprskih vojnika, članova mirovne misije Ujedinjenih nacija na Kipru. Oni su stacionirani u Larnaki i Famagusti, a prešli su put od oko 150 kilometara da bi pozdravili fudbalere crveno-belih u Pafosu i slikali se sa ekipom uz zastave Srbije i Zvezde. Ako budu mogli, ponovo će doći u utorak kada će Zvezda u Pafosu igrati prvu prijateljsku utakmicu protiv madjarskog drugoligaša Šoprona. Utakmica između Zvezde i Šoprona igraće se u 14.00 po srednjoevropskom vremenu. Oni koji ne budu bili u sastavu za taj duel, imaće ujutro trening. Fudbaleri Zvezde biće od utorka jači i za reprezentativce, pošto će im se na Kipru pridružiti Filip Manojlović i Srdjan Plavšić koje je selektor Slavoljub Muslin vodio u SAD na prijateljsku utakmicu. Takođe, u utorak će doći i Gelor Kanga posle eliminacije Gabona na Kupu afričkih nacija, a očekuje se dolazak i Džona Ruisa, koji je bio sa reprezentacijom Kostarike. Postoji mogućnost da se Zvezdi u utorak pridruži i napadač iz Gane Ričmond Boakje, koji je na lekarskim pregledima u Beogradu i očekuje se da potpiše ugovor.

13.51 - Vest Hem optužio Pajea za nepoštovanje klubaFudbalski klub Vest Hem optužio je svog bivšeg igrača Dimitrija Pajea za 'nedostatak posvećenosti i poštovanja', nakon što je francuski reprezentativac prešao u Olimpik iz Marseja. Paje je potpisao ugovor na četiri i po godine sa Olimpikom, nekoliko nedelja pošto je obavestio trenera Vest Hema Slavena Bilića da želi da napusti londonski klub. Uprava Vest Hema je u saopštenju navela da nije morala da proda Pajea, a kopredsednik Dejvid Saliven rekao je da je želeo da fudbaler ostane, kako bi od njega napravio primer. Saliven je dodao da je Bilić odobrio prodaju Pajea, 'u interesu jedinstva u ekipi'. "Klub izražava razočaranje što Dimitri Paje nije pokazao posvećenost i poštovanje Vest Hemu, koje su mu klub i navijači pokazali, posebno prošle godine, kada je sa njim potpisan unosan novi ugovor. Želim da bude jasno da nismo imali finansijske potrebe da prodajemo naše najbolje igrače i da je odluka o njegovom odlasku u skladu sa željama trenera", naveo je Saliven u saopštenju. "Da budem iskren, članovi uprave i ja smo želeli da Paje ostane, kako bismo napravili primer od njega, da nijedan igrač nije veći od kluba. Uveren sam da smo kvalitetnim igračima koje smo doveli u januaru pojačali ekipu", dodao je on. Paje je u junu 2015. godine iz Olimpika za 10,7 miliona funti prešao u Vest Hem, sa kojim je prošlog februara potpisao novi ugovor na pet i po godina. On je u prvoj sezoni postigao 12 golova i bio je nominovan za najboljeg igrača godine. Tokom prošle sezone Vest Hem je pobedio u 50 odsto utakmica kada je Paje bio u sastavu, a propustio je osam utakmica.Paje je prikazao dobre partije na Evropskom prvenstvu prošlog leta, kada je sa Francuskom izgubio u finalu od Portugala. On je ove sezone postigao tri gola, a početkom meseca rekao je da ne želi više da igra za klub. Pre nego što ga je prodao, Vest Hem je odbio dve ponude Olimpika. Tokom januarskog prelaznog roka Vest Hem je doveo Roberta Snodgrasa iz Hala i Žozea Fontea iz Sautemptona.

13:25 - Babunski se pridružio Vijeiri u JokohamiDosadašnji fudbaler Crvene zvezde David Babunski zvanično je postao novi igrač japanskog drugoligaša Jokohame. "Od trenutka kada sam čuo da je Jokohama zainteresovana za mene, odmah sam počeo da učim japanski jezik. Veoma sam srećan što mogu da budem deo ovog kluba i što ću se upoznati sa japanskim fudbalom", rekao je Babunski. Mladi reprezentativac Makedonije na taj način krenuo je putem Uga Vijeire, koji je takođe ove zime prešao u Jokohamu iz Zvezde. Babunski je samo godinu dana bio član crveno-belih, ali kod trenera Miodraga Božovića nije uspeo da se izbori za veliku minutažu. On je pre prvaka Srbije igrao u drugom timu Barselone.

David Babunski, foto: Saša Pavlić
David Babunski, foto: Saša Pavlić

12:38 - Paje, konačno, završio u MarseljuFrancuski fudbalski reprezentativac Dimitri Paje kompletirao je transfer iz Vest Hema u Marselj, objavio je klub sa Velodroma. Paje se u Marselj vraća posle samo godinu i po dana, odakle je prešao u Vest Hem i kasnije bio jedan od najboljih igrača Premijer lige. Ipak, uprkos tome što je postao najplaćeniji fudbaler u istoriji "čekićara" prošlog januara, Paje i njegova porodica nisu bili srećni u Londonu, zbog čega je 30-godišnji vezista nedavno podneo zahtev klubu da se vrati u domovinu. On je čak odbio da trenira sa ostatkom tima insistirajući na transferu u Marselj, pa je Vest Hem morao da pristane na četvrtu ponudu u iznosu od 30 miliona evra. Paje je sa nekadašnjim prvakom Evrope potpisao ugovor na četiri i po godine, a predstavljen je kao lider u ambicioznom projektu "Marselj šampion".

12:07 - Pjulis: Nismo zainteresovani za IvanovićaTrener Vest Bromvič Albiona Toni Pjulis rekao je da taj klub nije zainteresovan za dovođenje fudbalera Čelzija Branislava Ivanovića. Kako je preneo sajt Gol, očekuje se da će srpski reprezentativac napustiti Stamford Bridž pre nego što se završi januarski prelazni rok, pošto nije u planovima trenera Čelzija Antonija Kontea. Britanski mediji spekulisali su da je za 32-godišnjeg defanzivca zainteresovan Zenit iz Sankt Peterburga, kao i Vest Bromvič. "Ivanović? Definitivno ne. On je dobar igrač, ali nikada nije bio na našem radaru", rekao je Pjulis sa Bi-Bi-Si (BBC). Pjulis je dodao da u klub neće ovesti ni Kaluma Vilsona iz Bornmuta, ali da bi možda mogao da dovede nekog igrača na pozajmicu. "On nije bio slobodan, pa ništa od toga. Ako neko dodje to će biti pozajmica, nećemo trošiti novac", naveo je on. Do sada je u Vest Bromvič došao Džejk Livermor iz Hala za 10 miliona funti, dok je Saido Berahino otišao u Stouk za 12 miliona.

Branislav Ivanović, foto: Reuters
Branislav Ivanović, foto: Reuters

11:14 - Serena Vilijams ponovo broj 1, Janković u Top 50Američka teniserka Serena Vilijams nakon osvajanja Australijan opena, rekordnog 23. gren slem trofeja u karijeri, vratila se na prvo mesto na WTA listi. Mlađa sestra Vilijams sada ima 7.780 bodova i preskocila je dosadašnju broj 1 Nemicu Angelik Kerber sa 7.115 bodova. Potom slede Karolina Pliškova, Simona Halep, Dominika Cibulkova, Agnješka Radvanska, Garbine Muguruza, Svetlana Kuznjecova, Medison Kiz i Džoana Konta. Najbolje rangirana Srpkinja je Jelena Janković koja je napredovala za pet pozicija i sada je 49. na svetu. Nina Stojanović nalazi se 124. mestu, Aleksandra Krunić je 135, a Ivana Jorović 147. teniserka na svetu.

10:10 - Atlanta posle četiri produžetka pobedila NjujorkKošarkaši Atlante pobedili su posle četiri produžetka Njujork sa 142:139 i ostvarili 28. pobedu u NBA ligi. Pol Milsap predvodio je Hokse do pobede sa 37 poena, 19 skokova i sedam asistencija. On je igrao 60 minuta, a 27 sekundi pre kraja četvrtog produžetka postigao je koš kojim je obezbedio pobedu. Kenet Bejzmor postigao je 24 poena, a Denis Šroder 23 poena i 15 asistencija. U ekipi Njujorka najefikasniji je bio Karmelo Entoni sa 45 poena. On je postigao koševe za produžetak i za izjednačenje na kraju prvog produžetka, a 12,9 sekundi pre kraja drugog dobio je petu ličnu grešku. Brendon Dženings dodao je 18 poena i 11 asistencija, a Kortni Li 17 poena i devet skokova. To je bio prvi put u poslednjih 66 godina da su Niksi igrali utakmicu sa četiri produžetka, dok je Atlanta poslednji put četiri produžetka igrala 2012. godine kada je pobedila Jutu. Klivlend je pobedio Oklahomu sa 107:91 i ostvario drugu uzastopnu pobedu. Aktuelne šampione do pobede su predvodili Kajri Irving sa 29 poena i 10 asistencija i Lebron Džejms sa 25 poena i 14 skokova. Kevin Lav nije igrao u drugom poluvremenu zbog problema sa ledjima i propustiće utakmicu u Dalasu. U ekipi Oklahome najbolji je bio Rasel Vestbruk, koji je ostvario 24. "tripl dabl" u sezoni. On je utakmicu završio sa 20 poena, 12 skokova i 10 asistencija. Viktor Oladipo dodao je 17 poena, sedam skokova i četiri asistencije. Golden Stejt pobedio je Portland sa 113:111 i ostvario 10. pobedu u poslednjih 11 utakmica. Kevin Durent predvodio je Voriorse do pobede sa 33 poena i 10 skokova, a Klej Tompson dodao je 27 poena. Stefen Kari nije igrao zbog stomačnog gripa i propustio je prvu utakmicu u sezoni. U ekipi Portlanda, koja je prekinula niz od tri pobede, najefikasniji je bio Si Džej Mekalom sa 28 poena i sedam skokova. Dalas je pobedio San Antonio sa 105:101 i prekinuo niz od 12 poraza u tom gradu. Set Kari bio je najbolji u pobedničkom timu sa 24 poena, 10 skokova i pet asistencija, dok je medju Spursima najbolji bio Kavaj Leonard sa 24 poena. Čikago je pobedio Filadelfiju sa 121:108, a Indijana je predvodjena Polom Džordžom (33 poena) pobedila Hjuston sa 120:101 i ostvarila treću vezanu pobedu. Orlando je pobedio Toronto sa 114:113 i prekinuo niz od tri poraza, a Vašington je pobedio Nju Orleans sa 107:94 i ostvario četvrtu uzastopnu pobedu.

09:28 - Ivana Španović u jeku priprema za Evropsko prvenstvo u dvorani

08:01 - Egipat u polufinalu Kupa afričkih nacijaFudbalska reprezentacija Egipta plasirala se u polufinale Kupa afričkih nacija u Gabonu, pošto su u u četvrtfinalu pobedili Maroko sa 1:0. Egipat je do pobede u Port Žentilu došao tek u 87. minutu, a strelac je bio Kahraba koji se dobro snašao u šesnaestercu posle kornera s leve strane.Utakmica je od početka bila vrlo neizvesna i "tvrda", ekipu su uglavnom bile koncentrisane na odbranu, a čak je Maroko bio bliži trijumfu, ali i pored inicijative nije uspeo da dodje do gola.Egipat će se u polufinalu sastati sa Burkinom Faso, koja je u četvrtfinalu bila bolja od Tunisa sa 2:0.U drugom polufinalu sastaju se Kamerun i Gana, koja je ranije danas sa 2:1 pobedila Demokratsku Repbuliku Kongo.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track