BLOG UŽIVO, VIDEO Ćorić: Đoković mi pomaže
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Ćorić: Đoković mi pomaže

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:00 - Čelsi osvojio tituluFudbaleri Čelsija osvojili su svoju šestu titulu prvaka Engleske, pošto su večeras na gostovanju pobedili Vest Bromvič Albion sa 1:0, i tako stekli nedostižnu prednost dva kola pre kraja Premijer lige. Čelsi dve utakmice pre završetka takmičenja u Premijer ligi ima 87 bodova, 10 više od drugoplasiranog Totenhema, koji ima i utakmicu manje. Jedini gol za trijumf Čelsija postigao je Miši Batšuaji u 82. minutu posle centaršuta Sesara Aspilikuete sa desnog boka. Ovo je prvi trofej Čelsija od kada je na klupu londonskog tima došao Italijan Antonio Konte, a peti u Premijer ligi od dolaska vlasnika Romana Abramoviča. Čelsi je od početka utakmice imao inicijativu, ali sve do 82. minuta nije uspeo da zatrese mrežu VBA koji je takodje imao nekoliko dobrih prilika pred golom Tiba Kurtoe. Srpski reprezentativac Nemanja Matić odigrao je ceo meč za ekipu Čelsija. U drugoj utakmici 36. kola Premijer lige, Everton je večeras na svom stadionu pobedio Votford sa 1:0, a strelac jedinog gola bio je Ros Barkli u 56. minutu.

22:30 - Reli šampionat Srbije startuje u Vrnjačkoj BanjiVrnjačka Banja će 13. i 14. maja biti domaćin uvodnog relija za šampionat Srbije. Organizator relija je domaći klub Verba sport, uz podršku opštine Vrnjačka Banja. Ceremonijalni start relija održan je večeras u centru Vrnjačke Banje. Čelni ljudi opštine i predstavnici Sportskog auto i karting saveza Srbije svečano su otvorili takmičenje i najavili najbolje posade koje Srbije. Staniša Lazarc, predsednik Sportsko auto i karting saveza Srbije rekao je večeras za Tanjug, nakon najave trke i predstavljanja vozača, da se posle dve decenije reli trke ponovo vraćaju u Vrnjačku Banju. Na startu sezone imamo ukupno četrnaest takmičara, jer večina vozila još nije spremna, ali zadovoljni smo odazivom takmičara. Staza na Goču je dobro poznata svima u Srbiji ali i bivšoj Jugoslaviji. A sada imamo prednost što je opština Vrnjačka Banja presvukla kompletan asfalt i sada je staza ravna onima u Evropi , rekao je Lazarac.22:00 - Kristina Mladenović u finalu turnira u MadriduFrancuska teniserka Kristina Mladenović plasirala se u finale WTA turnira u Madridu. Mladenovićeva je u polufinalu pobedila Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu 2:0, po setovima 6:4, 7:6. Francuskinja će u finalu igrati protiv Rumunke Simone Halep, koja je nadigrala Letonku Sevastovu 6:2, 6:3.21:00 - Zvezda lako do pobede protiv Dinamika Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu Dinamik sa 87:68 (24:16, 17:13, 29:8, 17:31), u sedmom kolu Super lige Srbije i tako zadržali maksimalan učinak. Zvezda je u dvorani "Aleksandar Nikolić" očekivano trijumfovala, a najzaslužniji je bio Čarls DženkinS sa 18 poena, dok je Nejtan Volters dodao 16. U ekipi Dinamika istakao se Devin Bruks sa 18 poena i pet skokova, dok je Marko Čakaravić dodao 11. Crvena zvezda je prva na tabeli Super lige Srbije sa maksimalnim učinkom, dok je Dinamik četvrti sa tri trijumfa iz sedam utakmica.

20:18 - Vršac protiv Spartaka do prve pobede u SuperligiKošarakšai Vršca pobedili su danas na svom terenu Spartak sa 76:72 (20:24, 21:23, 18:9, 17:16), u sedmom kolu Super lige Srbije.Vršac je tako ostvario prvi trijumf u Super ligi, a Spartak je s druge strane zabeležio šesti poraz, pa se tako oba tima nalaze na deobi sedmog mesta.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Mirko Djerić sa 12 poena, dok je 10 dodao Stefan Fundić.U ekipi Spartaka Ivan Jelenić postigao je 24 poena, a Predrag Prlja ubacio je 16, a imao je i 10 skokova.Spartak je tokom celog prvog poluvremena bio u prednosti, ali je Vršac u drugom delu zatvorio prilaze košu, na šta subotički tim nije imao odgovor, što je domaćin iskoristio, stigao do preokreta i prve pobede u najjačem rangu srpske košarke.19:55 - Mažić četvrti sudija u finalu Lige šampionaNajbolji srpski arbitar Milorad Mažić biće četevrti sudija u finalu Lige šampiona između Real Madrida i Juventusa, objavila je danas UEFA. Mažić, koji je bio u užem krugu kandidata, ipak će biti rezervni sudija, a poverenje ispred njega dobio je Nemac Feliks Brih. Mažić je ove sezone delio pravdu na nekoliko veoma važnih mečeva Lige šampiona i Lige Evrope, a sada će biti učesnik i utakmice koja 3. juna u Kardifu odlučuje o tituli prvaka Evrope. Finale Lige Evrope između Mančester Junajteda i Ajaksa sudiće Slovenac Damir Skomina 24. maja u Stokholmu.19:30 - Son i Poketino najbolji u aprilu u Premijer ligiFudbaler Totenhema Hjon-Min Son i menadžer tog tima Maurisio Poketino proglašeni su za najbolje u Premijer ligi u aprilu. Napadač iz Južne Koreje je prošlog meseca čak pet puta pogodio mrežu protivnika u pobedama nad Barnlijem (2:0), Svonsijem (3:1), Bornmutom (4:0) i dva protiv Votforda (4:0). Totenhem je u tom periodu ostvario svih šest pobeda u Premijer ligi, račcunajući još Kristal Palas (1:0) i Arsenal (2:0), uz samo jedan primljen gol, pa je logičan potez da se nagrada dodeli menadžeru Poketinu. Fudbaleri Totenhema nalaze se na drugom mestu na tabeli engleskog prvenstva tri kola pre kraja, sa sedam bodova zaostatka za liderom Čelsijem.18:40 - Nadal u polufinalu MadridaŠpanski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale masters turnira u Madridu, pošto je danas u četvrtfinalu pobedio Belgijanca Davida Gofana u dva seta, 7:6 (3) i 6:2. Nadal će u polufinalu igrati protiv drugog tenisera sveta Novaka Djokovića, kome je ranije danas meč četvrtfinala predao Japanac Kei Nišikori. To će biti 50. duel izmedju Djokovića i Nadala. Španac je do drugog trijumfa u isto toliko medjusobnih duela s Gofanom došao posle 120 minuta igre. Prvi set okončan je tek posle taj-brejka, iako su obojica tenisera imali po nekoliko prilika za brejk. U odlučujućem gemu prvog seta Nadal je napravio četiri mini-brejka, dok je Gofanu to dvaput pošlo za rukom. Nadal je u drugom setu nadigrao Belgijanca i s dva brejka izborio plasman u polufinale masters turnira u Madridu.

18:04 - FMP lako do pobede protiv BorcaKošarkaši FMP-a pobedili su danas u Železniku Borac iz Čačka sa 83:61 (22:11, 20:13, 20:23, 21:14) u prvoj utakmici sedmog kola Super lige Srbije.FMP je već na samom startu utakmice uspostavio kontrolu, kako u odbrani tako i u napadu. Tim iz Železnika posle pet mintua igre stigao je do dvocifrene prednosti, da bi na kraju prve deonice vodio sa 22:11.Borac je na početku druge četvrtine krenuo nešto bolje, došao je na jednocifreni zaostatak, ali je FMP uzvratio i ponovo došao do dvocifrene prednosti, koju gosti iz Čačka više nijednog trenutka nisu uspeli da sustignu.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dragan Apić sa 21 poenom, dok je Dejan Davidovac dodao 12, uz šest skokova.U ekipi Borca istakao se Milan Milovanović sa 13 poena, jedan manje postigao je Marko Marinović, dok je 11 dodao Nemanja Todorović.FMP-u je ovo bila peta pobeda u Super ligi Srbije i trenutno se nalazi na drugom mestu, dok je Borac nakon petog poraza na šestom mestu.17:25 - Simona Halep u finalu turnira u MadriduRumunska teniserka Simona Halep plasirala se u finale WTA turnira u Madridu. Rumunka je u polufinalu pobedila Letonku Anastasiju Sevastovu 6:2, 6:3. Halep će u finalu igrati sa pobednicom meča Svetlana Kuznjecova - Kristina Mladenović.17:00 - Ćorić: Đoković mi pomažeHrvatski teniser Borna Ćorić izjavio je da mu Novak Đoković pomaže svojim savetima. Ćorić je napravio iznenađenje u Madridu pobedivši u osmini finala Endija Marija 6:3, 6:3. On je govorio o prijateljstvu sa Novakom Đokovićem. "Vrlo smo bliski prijatelji. Mnogo mi pomaže savetima od kada sam došao na ATP tur. Dosta smo trenirali zajedno i uvek pričamo kada se vidimo", rekao je Ćorić.

16:21 - Makron u razgovoru sa Bahom potvrdio zalaganje da Pariz bude domaćin OINovoizabrani francuski predsednik Emanuel Makron potvrdio je danas predsedniku Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomasu Bahu svoje zalaganje za kandidaturu Pariza za domaćina Olimpijskih igara 2024. Makron je telefonom razgovarao sa Bahom dva dana pre dolaska u Pariz Komisije MOK za procenu planova za organizaciju Olimpijskih igara, kao i stupanja na dužnost novog predsednika. "Novoizabrani predsednik je potvrdio privrženost Francuske kandidaturi za Pariz 2024, podsećajući na veze Francuske i olimpijskog pokreta", navodi se u saopštenju Komisije MOK. Datum sastanka Makrona i članova Komisije MOK nije utvrđen. Pored Pariza kandidati za domaćina Olimpijskih igara 2024. su Budimpešta i Los Anđeles. Međunarodni olimpijski komitet će odluku o domaćinu doneti u septembru.16:00 - Nišikori: Nisam želeo da rizikujemJapanski teniser Kei Nišikori rekao je danas da se sa turnira masters serije u Madridu povukao jer nije želeo da rizikuje težu povredu. "Moj zglob nije 100 odsto, nisam želeo da rizikujem i još teže se povredim. Ne želim da previše opterećujem ruku... Želim da se vratim 100 odsto spreman. Želim da se ponovo borim u svakom meču", rekao je Nišikiri. Nišikori je danas trebalo da igra meč četvrtfinala turnira u Madridu protiv Novaka Đokovića, ali je pre početka duela predao meč srpskom teniseru. "Uzeću nekoliko dana odmora i pokušaću da se spremim za turnir u Rimu sledeće nedelje, a posle i za Otvoreno prvenstvo Francuske. Planirao sam da igram u Rimu, ali videćemo... Rolan Garos je važniji", rekao je Nišikori. Đoković će se za plasman u finale boriti sa pobednikom četvrfinala u kojem se sastaju Španac Rafael Nadal i David Gofan iz Belgije.

15:34 - Marković: Utakmica protiv Borca možda i odlučujućaFudbaler Novog Pazara Ivan Marković rekao je danas da je utakmica protiv čačanskog Borca u petom kolu plej-auta za opstanak možda i nabitnija u ovoj sezoni, kao i da će njegova ekipa učiniti sve da osvoji važne bodove."Nadam se će nas publika podržati i da ćemo udruženim snagama doći do pobede. Ti bodovi mogli bi da budu odlučujući, a očekuju nas još Čukarički u sredu kod nas i Metalac u Gornjem Milanovcu. Daćemo 100 odsto mogućnosti da izborimo opstanak", rekao je Marković. Uoči 35. kola, Borac je peti u plej-aut grupi, odnosno 13. u Super ligi Srbije sa 18 bodova, dok je Novi Pazar poslednji i ima četiri boda manje. "Borac je veliki klub, ima tim koji igra na rezultat. Nedavno ih je preuzeo trener Milorad Kosanović, veliko fudbalsko ime. Biće nam teško, oni imaju malo više bodova i manji imperativ od nas, ali razmišljamo samo o sebi i svojoj sutrašnjoj igri", naveo je Marković. Pazarci će biti oslabljeni neigranjem Milana Savića i Dejana Babića, koji su isključeni na prošloj utakmici sa Radnikom, kao i nedovoljno oporavljenog Lazara Pajovića. S druge strane, u odnosu na meč u Surdulici za tim će konkurisati kapiten Jovica Vasilić i Luka Sinđić. Utakmica između Novog Pazara i Borca igraće se u subotu od časova na Gradskom stadionu.

15:23 - Bartra se oporavio, sa gipsom igra protiv AugzburgaFudbaler Borusije iz Dortmunda Mark Bartra oporavio se od povrede ruke posle bombaškog napada na klupski autobus i biće spreman za sutrašnji duel sa Augzburgom u Bundesligi. Bartra je prošlog meseca slomio ruku u trenutku tri eksplozije na autobus "milionera" baš na putu ka utakmici Lige šampiona protiv Monaka u Dortmundu, zbog čega je morao da bude operisan. "Batra može da igra protiv Augzburga, to su baš lepe vesti. Preostalo je još da razgovaram sa doktorima da se vidi da li može da igra sa gipsom. Ukoliko sve bude u redu, biće u timu", rekao je trener Borusije Tomas Tuhel. Španski defanzivac je ove sezone, od dolaska iz Barselone, odigrao ukupno 24 utakmice i dao jedan gol. Borusija je trenutno treća na tabeli nemačke Bundeslige, sa dva boda više od Hofenhajma i želi da ostane na toj poziciji kako bi direktno obezbedila plasman u Ligu šampiona.

14:16 - Batak: Osvežićemo ekipu na preostala tri mečaTrener fudbalera Vojvodine Radoslav Batak rekao je da su njegovi igrači dosta istrošeni posle napornih utakmica protiv Crvene zvezde i Partizana i dodao da će ekipa do kraja sezone biti osvežena sa fudbalerima koji su do sada imali manju minutažu. "U protekle dve i po nedelje odigrali smo četiri jako teške utakmice: dva puta protiv Partizana u Kupu, zatim protiv Crvene zvezde i protiv Mladosti iz Lučana. Na svakom od tih mečeva, imali smo imperativ pobede. Igrači su fizički i emotivno istrošeni, s obzirom na to da Vojvodina nikada u svojoj istoriji nije odigrala više utakmica u toku jedne sezone", rekao je Batak "Na poslednja tri meča pokušaćemo da osvežimo ekipu i probamo neke igrače koji su imali manju minutažu jer nas već 29. juna očekuju kvalifikacije za Ligu Evrope, a Vojvodina mora da zna na koje fudbalere može da računa u predstojećoj sezoni", dodao je trener Vojvodine. Vojvodina u petom kolu plej-ofa Super lige Srbije sutra dočekuje ekipu Radničkog iz Niša. Novosadska ekipa bi pobedom na tom meču i teoretski obezbedila plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.Ekipa Vojvodine je treća na tabeli sa 36 bodova, dok je Radnički peti sa pet bodova manje. "Radnički je predvodjen mladim trenerom koji je ponikao u našem gradu i taktički igraju jako zrelo, kvalitetno i uvek na rezultat. Medjutim, Vojvodina uvek gleda sebe i u svaku utakmicu ulazi maksimalno i sa željom da pobedi, pa će tako biti i u preostala tri meča do kraja", rekao je Batak. Iako je nagovestio da će protiv Radničkog šansu dobiti igrači koji su ove sezone imali manju minutažu, Batak je naveo to ne znači da rezultat neće biti važan. "To nikad ne možemo da kažemo. Ja na prvom mestu gledam sebe kao trenera i svaki rezultatski neuspeh je prvenstveno moj neuspeh. Igrači koji će dobiti šansu rade izuzetno kvalitetno na treninzima", rekao je Batak.

13:49 - Partizan: Deleon je u službi jedne interesne straneKošarkaški klub Partizan saopštio je danas da se direktor Košarkaške lige Srbije Leon Deleon "odavno stavio u službu jedne interesne strane" i dodao da više nije dobrodošao na utakmicama crno-belih.Deleon je juče demantovao navode Partizana da liga selektivno kažnjava klubove i da nije kažnjeno uvredljivo skandiranje kapitenu crno-belih Novici Veličkoviću. Na to saopštenje Deleona danas je odgovorio Partizan novim, oštrim saopštenjem.Crno-beli su ocenili da je izjava Deleona o neistinitosti tvrdnje da selektivno primenjuje pravila predstavlja uvredu za inteligenciju svakog ljubitelja košarke koji je gledao mečeve Super lige Srbije."Gospodine Deleon, ako ste izdali preporuku da se nakon skandiranja kojima se neko vredja na ličnoj osnovi mečevi prekidaju, publika opomene a potom i preti pražnjenjem hale, zbog čega se ta preporuka primenjuje u nekim slučajevima, a u nekim slučajevima ne", upitao je Partizan."Da li je ikada u situacijama kada se horski, po nekoliko minuta, na ličnoj osnovi vredjaju članovi Partizana, meč prekinut? Da li je traženo od trenera ili kapitena protivničke ekipe da zamole navijače za fer i sportsko navijanje? Da li je izrečena opomena pred pražnjenje hale? Nije! I to znate i Vi", navodi se u saopštenju Partizan.Partizan je naveo da se Deleon "svojim (ne)činjenjem sa pozicije prvog čoveka KLS odavno stavio u službu jedne interesne strane"."Zbog toga predstavnik Partizana već više od godinu dana ne dolazi na sednice predsedništva Lige. A i zbog čega bi? Kada su sve odluke unapred donešene na nekom drugom mestu", naveo je Partizan.Partizan je istakao da ne podržava vredjanje bilo koga na ličnoj ili nekoj drugoj osnovi."Partizan upravo zbog toga svojim ponašanjem i apelima koje upućuje navijačima daje maksimalan doprinos u promovisanju sportskog navijanja u našim halama. Tako će biti i u budućnosti. Ipak, javno napominjemo da selektivno sprovodjenje pravila ne predstavlja ništa drugo nego provokaciju tih istih navijača koji u dosadašnjem ponašanju prema Partizanu prepoznaju nepravdu, a sada, nakon poslednjeg obraćanja javnosti od strane Deleona, počinju da prepoznaju i poprilično veliku dozu bezobrazluka", navodi se u saopštenju.Klub je, kako se dodaje, nakon odluke o kažnjavanju posle utakmice protiv FMP-a primio veliki broj poruka i poziva od strane rezigniranih navijača koji su "na tu nepravdu veoma burno reagovali"."Nakon ovoga, Partizan ne može da garantuje bezbednost Leonu Deleonu, stoga ga obaveštavamo da na mečevima Super lige u kojima je Partizan domaćin, on nije dobrodošao", ističe se u saopštenju Partizana.Deleon je u juče naveo da će sa rukovodstvom Partizana interno razjasniti nesporazume."Poziv gospodina Deleona da interno razjasnimo nesporazume smatrano neprihvatljivim jer se on, kako smo i naveli, odavno nalazi u službi jedne interesne strane i sa njim nemamo o čemu da polemišemo. Umesto toga, gospodo rukovodioci KLS, javno vas pozivamo da se dozovete pameti i ako nam već ne pomažete u stišavanju tenzija, nemojte nam ni odmagati", naveo je Partizan."Savetujemo gospodina Deleona da ne rasipa energiju na rasprave sa nama, već da pokuša da adekvatno radi svoj posao, pa i da pronadje sponzore za Ligu kako bi rasteretio klubove makar pokrivanja troškova takmičenja", zaključuje se u saopštenju Partizana.

13:24 - Kosanović: Pritisak je na PazaruTrener fudbalera Borca Milorad Kosanović izjavio je da je njegova ekipa pokazala karakter u plej-autu Super lige Srbije i da će što pre želeti da teoretski izbori opstanak u elitnom rangu takmičenja.On je pred gostovanje Novom Pazaru u 35. kolu ocenio da je domaćin pod pritiskom jer mora da pobedi i da je uveren da će njegovi igrači to pretvoriti u prednost. "Prvi put otkako sam se vratio u Borac ulazimo u utakmicu sa pozicije koja ne vodi u niži rang takmičenja. To naravno ne menja ništa u samoj pripremi jer sve utakmice do kraja, pa i ovu u Novom Pazaru, moramo odigrati jako kako bismo nastavili u dobrom ritmu. Svesni smo važnosti predstojećeg meča i uveren sam da će ova grupa igrača još jednom potvrditi superligaški kvalitet", poručio je Kosanović.Borac je na 15. mestu na tabeli sa 18 bodova, a u četiri kola plej-auta ostvario je tri pobede. S druge strane, Novi Pazar je poslednji sa 14 bodova, jednim manje od Bačke i Metalca. Utakmica 35. kola Super lige Srbije izmedju Novog Pazara i Borca igraće se u subotu od 17.00 na Gradskom stadionu.

13:04 - Lalatović: Rasterećeno protiv SpartakaTrener fudbalera Čukaričkog Nenad Lalatović rekao je danas da očekuje da će njegova ekipa odigrati rasterećeno protiv Spartaka, ali je istakao da su i u tom meču cilj nova tri boda."Sastaju se dve najbolje ekipe po bodovnom saldu iz plej-auta, pa ćemo igrati rasterećeno. Naš cilj je uvek pobeda i osvajanje nova tri boda. Ekipu Spartaka veoma respektujemo i utisak je da bolje igraju na strani nego kod kuće - u prolećnom delu sezone uzeli su više bodova na strani", rekao je Lalatović. Fudbaleri Čukaričkog sutra dočekuju Spartak u 35. kolu Super lige Srbije.Ekipa s Banovog brada je deveta na tabeli sa 29 bodova, dok je Spartak deseti sa tri boda manje.Po rečima Lalatovića, na toj utakmici će šansu dobiti mladji igrači, a zbog povreda nisu mu na raspolaganju Djordje Djurić, Dušan Lagator i Darko Zorić. Utakmica se igra sutra od 19.00.

12:15 - Voždovac: Ni jedan jedini dinar nismo uzeli ni od kogaSportski direktor fudbalskog kluba Voždovac Goran Grkinić demantovao je danas navode iz Crvene zvezde da je Partizan "premirao" njegovu ekipu i istakao da "zmajevi" ne žele da budu meta prepucavanja dva najveća kluba."Voždovac je ozbiljan klub i privatan klub, koji se ponaša domaćinski i koji svakog rivala ugosti pošteno na svom stadionu, pa smo tako i gospodina iz Crvene zvezde pre nedelju dana domaćinski ugostili, ali tada nije tako pričao, kako sada priča. Nije u redu da odlazeći direktor aktuelnog šampiona tako priča o nama i treba da ga je sramota. Notorna je laž da smo premirani od strane Partizana", naveo je Grkinić u izjavi objavljenoj na sajtu kluba.Sportski direktor Crvene zvezde Blažo Raosavljević juče je rekao da "svi znaju" da je Voždovac premiran. "Svi znaju da je premiran, bilo je i u medijima, kažu 30.000 evra. Sad ja pitam, kako će oni igrati ovog vikenda ako su prošlog dobili novac od Partizana? U redu je premiranje, ali da se premiraju klubovi sa kojima igrate naredno kolo je skoro pa nameštanje", rekao je Raosavljević. Grkinić je naveo da se Voždovac do sada nije oglašavao, ali da je morao da reaguje jer se priča danima provlači po medijima. "Umesto da se piše o dobroj igri Voždovca, igračima koji su odigrali odlično, o lepoj fudbalskoj predstavi, opet se pišu neistine. Nijedan jedini dinar nismo uzeli ni od koga, a igrači će biti premirani po pravilniku kluba", rekao je Grkinić. "Ne želimo da gospodin uzima Voždovac u svoja izlaganja i ne želimo da budemo meta prepucavanja Crvene zvezde i Partizana. Neka gospodin svoja opravdanja za uspehe i neuspehe traži u svom dvorištu, a da nas pusti da igramo fudbal", zaključio je sportski direktor Voždovca.

12:01 - Jelena Milovanović: Divno je biti kapiten SrbijeKošarkašica Srbije Jelena Milovanović rekla je da joj je čast što je kapiten nacionalnog tima i dodala da se trudi da se devojke dobro osećaju. "Divan je osećaj biti kapiten. Biti kapiten ekipe kao što je Srbija je ogromna čast. Uživam u tome i trudim se, pre svega, da se i devojke maksimalno dobro osećaju. Nadam se da je tako", rekla je Milovanović. Ženska košarkaška reprezentacija Srbije već nekoliko dana se nalazi na Zlatiboru na pripremama za Evropsko prvenstvo, koje se od 16. do 25. juna održava u Češkoj. "Lepo treniramo, polako ulazimo u novi sistem… Dugo poznajem selektora, radila sam sa njim u par navrata… Svi se postepeno upoznaju sa njegovim zahtevima i, ponavljam, za sada sve ide po planu i programu. Barem sa moje tačke gledišta", rekla je Milovanović. Ona je navela da je atmosfera na pripremama sjajna. "Sve devojke su tu, osim Nevene Jovanović, koja će nam se priključiti za par dana, što je jako važno jer je sve novo. Najbitnije je da su sve devojke raspoložene za rad i usvajanje novih informacija i da se uvek trudimo da sve uradimo na maksimalnom nivou", rekla je Milovanović. U reprezentaciji ima i novih igračica, a Milovanović je navela da one nemaju problem sa uklapanjem u nacionalni tim. "Kada je zdrava atmosfera, devojke nemaju problem da se nešto preterano uklapaju, sve to ide lagano. Samo da se poštuju dogovori, kao i plan i program priprema, pa se osećaju kao da su oduvek bile tu", rekla je ona.

Jelena Milovanović, foto: Fonet AP
Jelena Milovanović, foto: Fonet AP

11:55 - Rednap ostaje na klupi BirmingemaFudbalski klub Birmingem saopštio je da će trener Hari Rednap i naredne sezone predvoditi taj klub. Rednap je potpisao jednogodišnji ugovor. Nekadašnji trener Vest Hema i Totenhema je na klupi Birmingema zamenio Djanfranka Zolu i vodio je klub u poslednja tri kola u Čempionšipu. Ekipa Birmingema je u te poslednje tri utakmice upisala dve pobede i izbegla ispadanje iz lige. Rednap je, kako se navodi u saopštenju Birmingema, razgovarao sa vlasnicima kluba i članovima Upravnog odbora ranije ove nedelje, a da su detalji ugovora dogovoreni sinoć. Sastav stručnog štaba biće objavljen u "dogledno vreme", dodaje se. Hari Rednap (70) je bio bez kluba još od 2015. godine, kada je napustio Kvins Park Rendžers.

11:45 - Petković i trener i direktor u brazilskoj ViktorijiNekadašnji srpski fudbaler Dejan Petković, koji se proslavio u Brazilu, postavljen je za menadžera tamošnjeg prvoligaša Viktorije iz Baije. Petković je početkom meseca u Viktoriji preuzeo funkciju sportskog direktora, a sada će je objediniti sa trenerskom i biti tim menadžer kluba. On je na mesto trenera imenovan dva dana pred start brazilske Serije A kada Viktorija gostuje Avaiju. Petković je tokom igračke karijere nastupao za Viktoriju u periodu od 1997. do 1999. godine i tada je postigao čak 59 golova na 90 utakmica. Sa velikim uspehom igrao je širom Brazila i najpoznatijim timovima - Flamengu, Santosu, Fluminenseu i Vasko da Gami, nakon što je ranije nosio dresove Crvene zvezde, Real Madrida i Sevilje. Trenersku karijeru započeo je u Brazilu i do sada vodio mladi tim Atletiko Paranensea i niželigaše Krisijumu i Sampajo Koreju.

11:01 - Partizan protiv Voždovca, Zvezda dočekuje MladostUtakmicama 35. kola predstojećeg vikenda nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Super ligi Srbije, Partizan dočekuje Voždovac, dok Crvena zvezda na svom terenu igra protiv Mladosti. Sve utakmice 35. kola domaćeg šampionata na programu su sutra od 17.00, odnosno 19.00. Fudbaleri Partizana od 17.00 dočekuju ekipu Voždovca, koja je u prošlom kolu napravila iznenadjenje i slavila protiv Zvezde i tako pomogla crno-belima da preuzmu prvo mesto na tabeli. Izabranici Marka Nikolića će u taj meč ući posle plasmana u finale Kupa Srbije i sa velikom željom da produže niz nepobedivosti i zadrže tri boda prednost u odnosu na najvećeg rivala.Iz Voždovca, na drugoj strani, najavljuju da će i protiv Partizana pokušati da naprave iznena]enje i vežu dve pobede u nizu. Partizan je prvi na tabeli sa 49 bodova, odnosno ima tri boda više od drugoplasirane Zvezde, dok je Voždovac na sedmom mestu sa 26 bodova. Utakmica u Humskoj igraće se pred praznim tribinama zbog kazne izrečene Partizanu. Crvena zvezda od 19.00 dočekuje Mladost i pokušaće da se pred svojim navijačima iskupi za dva uzastopna poraza, od Voždovca u prvenstvu i Čukaričkog u polufinalu Kupa. Fudbaleri Mladosti u Beograd stižu posle poraza od Vojvodine u prošlom kolu, četvrti su na tabeli sa 33 boda. Trećeplasirana Vojvodina od 19.00 dočekuje niški Radnički. Novosadska ekipa ima 36 bodova, dok Radnički na petom mestu ima pet bodova manje. Radnički se bori za plasman u evropska takmičenja, a do kraja prvenstva tu ekipu čekaju tri velika derbija - sa Vojvodinom, Partizanom i Crvenom zvezdom. Velika borba vodiće se i u plej-autu. Poslednje plasirani Novi Pazar dočekuje Borac i pobedom nad direktnim konkurentom sačuvao bi nadu za opstanak u Super ligi, Rad na svom terenu igra protiv Bačke i pokušaće da prekine seriju loših rezultata, dok važan meč odigraće i Metalac i Radnik.

Parovi 35. kola Super lige Srbije: Subota: Novi Pazar - Borac (17.00) Rad - Bačka (17.00) Partizan - Voždovac (17.00) Čukarički - Spartak (19.00) Metalac - Radnik (19.00) Napredak - Javor (19.00) Vojvodina - Radnički Niš (19.00) Crvena zvezda - Mladost (19.00)

10:52 - Uskoro film o Piksiju, legendarnom igraču Crvene zvezde

Produkcijska kuća Hit and Run, reditelj Miloš Pušić, te producent i glumac Branislav Trifunović, upustili su se u veliki poduhvat i počeli snimanje dokumentarca o jednoj od najvećih legendi fudbala, Draganu Stojkoviću Piksiju. Ostatak pročitajte OVDE.

10:08 - Murinjo: Trofej u LE bio bi savršen kraj sezoneTrener fudbalera Mančester junajteda Žoze Murinjo rekao je da bi osvajanje trofeja u Ligi Evropa bio savršen kraj sezone za njegovu ekipu. Junajted i Selta su sinoć na Old Trafordu odigrali nerešeno 1:1 u revanš meču polufinala Lige Evropa, pa se tako engleski tim ukupnim rezultatom 2:1 plasirao u svoje prvo finale drugog po jačini takmičenja u Evropi. Junajted će se za trofej boriti protiv Ajaksa. Finale Lige Evropa je na programu 24. maja u Stokholmu. "Ova sezona je bila jako teška i bilo bi neverovatno ako osvojimo Ligu Evropa. Imamo šansu da osvojimo trofej, ali i priliku da se vratimo u Ligu šampiona", rekao je Morinjo posle meča. Portugalac je pohvalio svoje igrače, koji su se protiv Selte, kako je naveo, borili do kraja. "Na kraju, kada je bilo teško, kada su bili bolji od nas, kada smo bili u nevolji i kada nismo igrali dobro pokazali smo svoj mentalitet, želju i zajedništvo. Borili smo se do kraja", rekao je Murinjo.

09:33 - San Antonio u finalu ZapadaKošarkaši San Antonija plasirali su se u finale Zapadne konferencije NBA lige pošto su prošle noći pobedili Hjuston sa 114:75 u šestoj, odlučujućoj utakmici polufinalne serije. San Antonio je već do poluvremena imao prednost od 19 poena i nije propustio priliku da se prvi put od osvajanja titule 2014. godine plasira u finale Zapada. Sparsi će igrati svoje 13. finale Zapada gde ih čeka Golden stejt. Lamarkus Oldridž je predvodio San Antonio sa 34 poena i 12 skokova. On je postao prvi košarkaš Sparsa koji je imao takav učinak u plej-ofu još od Tima Dankana u duelu protiv Finiksa 2008. Džonatan Simons je dodao 18, a Pati Mils 14 poena. U pobedničkom timu nije bilo Kavaja Lenarda koji se povredio na prethodnoj utakmici. U redovima Hjustona najbolji je bio Trevor Ariza sa 20 poena, Klint Kapela je postigao 15. Džejms Harden je odigrao vrlo slab meč koji je završio sa samo deset postignutih poena. "Sve je na mojim plećima, preuzimam odgovornost za poraz, za igru na obe strane terena. Teško je, pogotovo zbog načina na koji smo izgubili šesti meč i to na domaćem terenu", rekao je Harden posle meča. Stvari su po Hjuston u ovom meču krenule naopako već na samom početku, pošto je posle prve deonice gubio sa 31:24. Oldridž je u prvoj četvrtini postigao 10 poena. Domaća ekipa je gubila sa 50:29 kada je Harden postigao svoje prve poene na meču sredinom druge četvrtine, a nakon treće San Antonio je imao prednost od 23 poena što je mnoge navijače Hjustona već tada poslalo ka izlazima. Prva utakmica finala Zapada igra se u noći izmedju nedelje i ponedeljka, a domaćin će biti Golden stejt.

08:11 - Junajted i Ajaks za trofej Lige EvropeFudbaleri Mančester Junajteda i Ajaksa boriće se u finalu za pehar Lige Evrope i direktan plasman u Ligu šampiona.Junajted je u revanšu na Old Trafordu protiv Selte remizirao 1:1, nakon minimalne pobede u Vigu, dok je Ajaks posle drame prošao u finale uprkos porazu u Lionu 3:1, zbog pobede u prvom meču 4:1. Činilo se da će klub iz Amsterdama lako eliminisati Lion, poveo je na Žerlanu u 27. minutu preko Kaspera Dolberga, ali se Lion u finišu prvog poluvremena vratio u igru sa dva gola Aleksandera Lakazeta. Francuzi su u 81. minutu golom Rašida Gezala uneli neizvesnost, ali nisu mogli do velikog preokreta vrednog plasmana u finale Lige Evrope. U Mančesteru domaći tim vodio je golom Maruana Felainija iz 17. sve do pet minuta pre kraja kada je Fakundo Ronkalja izjednačio, ali Selta nije imala snage za još jedan gol i prolaz dalje. Finale Lige Evrope igra se 24. maja u Stokholmu.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track