(VIDEO) SPEKTAKULARNI FINIŠ: Škotska i Engleska odigrale neverovatan meč u kvalifikacijama za SP
Foto: Reuters

3 gola za 6 minuta

(VIDEO) SPEKTAKULARNI FINIŠ: Škotska i Engleska odigrale neverovatan meč u kvalifikacijama za SP

Fudbal -

Fudbalske reprezentacije Škotske i Engleske igrali su danas 2:2 (0:0) u utakmici Grupe F kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Meč je odigran na "Hempden parku" u Glazgovu pred 50.000 gledalaca i imao je šokantnu završnicu. Od 87. do 93. minuta postignuta su čak tri gola!

Englezi su poveli u 70. minutu preko Okslejd-Čembrlena, a onda je Grifits u 87. i 90. minutu napravio preokret golovima iz slobodnog udarca. Grifits je postigao prve golove za reprezentaciju u karijeri i do delirijuma doveo domaće navijače.

Međutim, domaćin je bio neoprezan u poslednjim trenucima i dozvolio Kejnu da se u 93. minutu "izvuče" sam, izjednači i donese Engleskoj bod. Ujedno, napadač Totenhema je sprečio prvi poraz svoje reprezentacije od ljutog rivala još od 1999.

"Gordi Albion" je napravio veliki korak ka Mundijalu u Rusiji, dok su se Škoti udaljili od cilja, a to je drugo mesto i plasman u baraž.

U preostalim utakmicama Grupe F Slovenija je savladala Maltu 2:0, dok Litvanija i Slovačka igraju od 20.45.

Tabela: Engleska (6 mečeva) 14 bodova, Slovenija (6) 11, Slovačka (5) 9, Škotska (6) 8, Litvanija (5) 5 i Malta (6) 0.

U Grupi E Danska je kao gost pobedila Kazahstan sa 3:1. Danci su poveli preko Nikolaja Jorgensena u 27. minutu, a vodjstvo je udvostručio Kristijan Eriksen iz penala u 50. minutu. Gol za domaće postigao je Islabek Kuat u 67. minutu, a konačan rezultat postavio je Kasper Dolberg u 82. minutu. Danska je druga na tabeli Grupe E sa 10 bodova, a Kazahstan je poslednji sa dva boda.

U Grupi C Severna Irska je kao gost pobedila Azerbejdžan sa 1:0 golom Stjuarta Dalasa u drugom minutu nadoknade vremena.

Severna Irska se učvrstila na drugom mestu na tabeli sa 13 bodova, a Azerbejdžan je četvrti sa sedam bodova.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Tadić+Mitrović=Goleada! Tandem od kojeg drhte golmani, a budi nadu kod srpskih navijača

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track