(VIDEO) RAMZI O GOLMANU SRBIJE: Stojković me provocirao, pa sam šutnuo panenku
Foto: Foto: Reuters

Velšanin sve objasnio

(VIDEO) RAMZI O GOLMANU SRBIJE: Stojković me provocirao, pa sam šutnuo panenku

Fudbal -

Reprezentativac Velsa Aron Ramzi otkrio je da ga je golman Srbije Vladimir Stojković provocirao uoči izvođenje penala na meču 6. kola kvalifikacija za SP 2018.

Ramzi tvrdi da mu je Stojković uoči izvođenja penala poručio da će ostati na sredini. Velšanin je Panenkom pogodio sa penala za vođstvo svog tima.

"Tražio mi je loptu i dao sam mu je. Rekao mi je da će ostati u sredini i da ću i ja šutirati po sredini. Zato sam odlučio da pošaljem takvu loptu u desnu stranu", rekao je Ramzi.

Penal je na ovaj način prvi put izveo čuveni češki fudbaler Antonjin Panenka, koji je zatresao mrežu Zapadne Nemačke 1976. godine.

"Tek posle su mi rekli da je Panenka ovde dao gol, to je lep detalj. Što se mene tiče, jednostavno sam hteo da postignem gol, bio sam smiren i siguran u sebe", rekao je Ramzi.

On je priznao da nikada nije šutnuo penal na ovaj način.

"Znao sam šta radim pre nego što sam šutnuo i zadovoljan sam što je tako prošlo. Uvek postoji rizik kod takvih udaraca, ali ja izlazim na teren da uživam. Bila je to velika utakmica, veliki trenutak u ovoj kampanji za tim i bio sam potpuno smiren. Jedino mi je žao što nismo uspeli da zadržimo vođstvo", zaključio je Ramzi.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Srbija : Vels - puno fraza , malo fudbala

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track