(KURIR TV) ZVEZDA JE ŠAMPION: Crveno-beli savladali Napredak za 28. titulu
Foto: Dado Đilas

SUPERLIGa Srbije

(KURIR TV) ZVEZDA JE ŠAMPION: Crveno-beli savladali Napredak za 28. titulu

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Napredak u Kruševcu 2:0 (0:0) i osvojili dvadesetosmu šampionsku titulu u istoriji kluba.

Golove su postigli Nenad Krstičić u 78. minutu i Aleksandar Pešić iz jedanaesterca u 90. minutu meča.

Kosanović: Ndijajea namerno povređuju

Do 80. minuta smo imali kontrolu. Kasda se povredio Ndijaje imali smo mnogo problema po desnoj strani. Nama plej-of dolazi dobro da vidimo koliko možemo. Problem je i ružno što Ndajea namerno povređuju. I ovo danas je bilo namerno. To mi se ne sviđa jer, je je jako loše

Milojević: Vreme uživanja

"Ovo su najbitnija tri boda. Ponosan sam na momke i navijače. Zasdluženo smo uzeli titulu i jako sam ponosan. Priča se završila na lep način i sada je vreme uživanja. Svi znaju šta smo prošli, a ljudi iz stručnog štaba znaju kakav sam i da sa mnom nije lako raditi."

Izjave

Od početka meča igralo se oprezno, da bi crveno-beli potpuno preuzeli inicijativu i napadali sa svih strana. Ipak, Napredak je uspeo da se odbrani i barem do kraja prvih 45. minuta sačuva svoju mrežu.

Žestoki dueli viđeni su na obe strane terena; Foto: MN Press

Drugi deo igre počeo je baš kao što se prvi i završio. Zvezda je napadala dok su se Kruševljani grčevito branili i pokušavali da iz povremenih kontri ugroze gol Borjana.

Ipak, jedan momenat nepažnje odbrane Kruševljana bio je dovoljan za slavlje Crvene zvezde. Nenad Krstičić naleteo je na loptu posle centaršuta Gobeljića i postigao gol vredan titule za delirijum crveno-belog dela tribina!

Do kraja posle pada Bena u šesnaestercu, u 90. minutu, sudija je pokazao na belu tačku, a Pešić je bio siguran i postigao svoj 25. gol u prvenstvu.

Drugo poluvreme

90+5. minut - Kraj meča

90. minut - GOOOOL 2:0 - Pešić je pogodio

89. minut - Penal za Zvezdu! Posle pada Srnića i Bena, nejasno je zbog kog kontakta je sudija Đorđić dosudio penal. Odgovornost preuzima Pešić.

84 minut - Pokušao je Ben da dođe do gola, ali je pao u kaznenom prostoru. Diskutabilna situacija, sudija nije pokazao na belu tačku posle Benovog pada

79. minut - GOOOOOL 0:1 Krstičić! Sjajan prodor Gobeljića, koji je zavrnuo loptu ka penalu, natrčao je Krstičić i zatresao mrežu!

72. minut - Šansa za Napredak. Umalo domaćin da dođe do vođstva, sjajno je šutirao Vukanović, ali je Borjan još bolje odbranio

64. minut - Opsada gola Napretka trajala je nekoliko desetina sekundi, ali gola nema

60. minut - Stigla je lopta posle kornera do Veškovca, ali je on iz vrlo izgledne situacije poslao preko gola

55.minut - Traže penal domaći! Stojković je srušio Vukanovića, ali je prethodno loptu izbacio u korner

54. minut - Adžić je centrirao,, ali Ben nije uspeo da zahvati loptu kako je želeo

Navijači Zvezde zasuli su teren petardama i topovskim udarima.

46. minut - Jovičić ne može da nastavi utakmicu, pa će umesto njega drugih 45 minuta igrati Donald.

Drugo poluvreme

45+2. minut - Kraj prvog poluvremena

38. minut - Još jedan solidan pokušaj Napretka po desnoj strani, ali je Ndijaje bio u ofsajdu

31. minut - Zec je pobegao čuvarima, centrira, ali Ndijaje pada na oko sedam metara od gola

29. minut - Nema mnogo tempa na meču u Kruševcu

19 minut - Sjajna šansa za Napredak. Sekidika je centrirao, Vukanović je spustio za Zeca, Borjan je odlično odbranio, ali je bio ofsajd.

15. minut - Sekidika je poslao sjajnu loptu sa Ndijajea, ali je njemu pobegla lopta i ništa od ove prilike Napretka

13. minut - Prvi udarac domaćina, ali Vulić nije uspeo da iznenadi Borjana. Koncentrisan čuvar mreže Crvene zvezde

12. minut - Slobodan udarac za Zvezdu. Adžić je šutirao ali samo do živog zida

6. minut - Posle kornera Luka Ilić je centrirao, ali Pešić nije uspeo da zahvati loptu kako je želeo

1. minut - Adžić je dobro prošao po levoj strani, ali je njegov pokušaj osujetio golman Petrović

1. minut - Počela je utakmica

Sastavi

Sudija: Miloš Đorđić

Stadion: Mladosti

NAPREDAK: Ni.Petrović - Boranijašević, Veškovac, Ostojić, Kostić - Šljivić, Sekidika, Ndijaje, Vulić, Zec - Vukanović.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković, Le Talek, Babić, Gobeljić - Jovičić, Krstičić - Luka Ilić, Ben, Adžić - Pešić.

Tok meča

Prva prilika da se ona i ostvari je u Kruševcu, gde domaći Napredak dočekuje najtrofejniji srpski klub. Početak meča je u 16 časova.

Kruševljani su ove sezone nepremostiva prepreka za beogradske ’’večite’’, sa oba tima imaju pozitivan skor, a sticajem okolnosti ovaj susret može odlučiti njihovu veliku borbu za titulu ili je dodatno produžiti.

Ekipa Napretka trenutno zauzima 7.mesto na tabeli sa 26 bodova na svom kontu. U prethodnom kolu ’’čarapani’’ su na gostovanju u Subotici pretrpeli poraz od ekipe Spartak Ždrepčeva krv rezultatom 2:1. Ekipa Crvene zvezde trenutno zauzima 1.mesto na tabeli sa 48 bodova na svom kontu. U prethodnom kolu crveno-beli su na svom stadionu savladali ekipu Čukaričkog rezultatom 3:0.

Dva tima su tokom aktuelne sezone već odigrala dva međusobna susreta, a Kruševljani su bili uspešniji. Prvi meč odigran je u Kruševcu, a domaći tim slavio je rezultatom 1:0(0:0), nakon pogotka Nikole Mitrovića u poslednjim trenucima zaustavnog vremena.

Drugi meč odigran u Beogradu završen je nerešenim rezultatom 1:1 (0:0). Crveno-beli su poveli pogotkom Nenada Krstičića, a izjednačenje je Kruševljanima doneo Nikola Eskić, takođe u nadoknadi vremena.

Ako posmatramo rezultate prethodna 22 međusobna susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2000-2018) Crvena zvezda je bila mnogo uspešnija sa 14 pobeda, uz 6 remija i samo 2 poraza. Oba dosadašnja trijumfa ekipa Napretka je ostvarila na svom stadionu.

Domaćini u ovaj meč ulaze sa namerom da još jednom pokušaju da namuče lidera šampionata. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba kruševačkog tima, iskusni Milorad Kosanović, koji je istakao da od svojih igrača očekuje da pokažu karakter:

’’Sve utakmice u ovoj fazi takmičenja su zahtevne i interesantne. Mi nismo imali sreće u Subotici, tako da su nam šanse sada male za ozbiljniju bitku za izlazak u Evropu, ali o tome nismo ni razmišljali. Zvezda je u situaciji da slavi titulu. Ona je odavno titulu osvojila i vidimo da se spremaju da je u Kruševcu proslave. Nemam ništa protiv, neka slave gde hoće, ali mislim da je normalnije da je proslave u Beogradu. Na nama je odigramo utakmicu, pre svega za sebe i za klub. Da kroz tu utakmicu pokažemo svoj karakter, šta je to što mi u ovom momentu kao tim možemo i da dostojanstveno izađemo sa terena, ne samo posle ove utakmice, nego do kraja prvenstva.’’

foto: Saša Pavlić

Prvotimac ’’čarapana’’ Nenad Šljivić istakao je da će njegov tim pokušati da odloži slavlje lidera šampionata za neku drugu priliku:

’’Spremamo se kao i za svaku drugu utakmicu. Igrači su svesni da smo ove sezone pokazali da možemo da se nosimo rame uz rame sa svim klubovima u Super ligi, a pokušaćemo da u nedelju odložimo slavlje Crvene zvezde za neku drugu priliku.’’

Gosti u ovaj meč ulaze sa željom da ostvare još jednu pobedu, čime bi i matematički obezbedili osvajanje nove titule. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević koji je pozvao navijače da dođu u što većem broju i pomognu ekipi u ostvarenju cilja:

’’Pozvao bih navijače da u što većem broju dođu u Kruševac i da podrže ove momke, jer su oni to zaslužili. Nastavljamo plej-of, igramo protiv ekipe koja je dobro odigrala kompletno takmičenje do sada i jedine ekipe sa kojom mi imamo negativan skor. U Kruševcu smo izgubili, a na Marakani smo osvojili po bod i probaćemo da to sutra ispravimo. Što se nas tiče pripremamo se kao i za sve utakmice do sada. Ambijent u Kruševcu je uvek jako lep, Kruševljani vole svoj klub i svoj grad i oni i zaslužuju Napredak ovakav kakav jeste. Oni su iskusna ekipa, iskusno vođena, jedni su od retkih koji imaju stabilnog finansijera i to se odražava i na njihovu igru.’’

Strateg crveno-belih se potom osvrnuo i na trenutnu kadrovsku situaciju istakavši da stručni štab neće moći da računa na dvojicu prvotimaca:

’’Neće moći da nastupi Rodić zbog crvenog, kao ni Milijaš zbog parnih žutih kartona. Posle treninga videću na koje igrače ću moći da računam za utakmicu u Kruševcu.’’

foto: FK Crvena Zvezda

On se nakon pitanja novinara osvrnuo i na izjavu kolege Milorada Kosanovića da je normalnije da Crvena zvezda titulu proslavi u Beogradu:

’’On je zaista iskusan trener, njegove izjave su uvek igra reči. Prošli put je akcenat bacio na pošteno suđenje, ovog puta na to slavlje titule u Beogradu. U svakom slučaju respektujem gospodina Kosanovića i ne bih dalje komentarisao. Nama matematički nedostaje još jedna pobeda, ali ekipa kao što je Crvena zvezda u svakoj utakmici mora da ide na pobedu, da igra dobro, pa čak i u prijateljskom susretu. Daćemo sve od sebe i sutra u Kruševcu, ovo je sport i videćemo kako će se završiti utakmica.’’

Okršaj na izvesno punom "stadionu Mladosti" počinje u 16 časova, a pobedom bi Crvena zvezda i matematički obezbedila 28. titulu šamiona.

Kurir sport

Foto: Crvena zvezda, Saša Pavlić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track