DESETORICA NAJSKUPLJIH SRPSKIH FUDBALERA VREDE UKUPNO 329 MILIONA EVRA: Sergej i dalje bez premca, skok Jovića, pad Mitrovića (FOTO)
Foto: Profimedia, AP/Michael Probst, EPA/Sascha Steinbach

PREMA SAJTU TRANSFERMARKT

DESETORICA NAJSKUPLJIH SRPSKIH FUDBALERA VREDE UKUPNO 329 MILIONA EVRA: Sergej i dalje bez premca, skok Jovića, pad Mitrovića (FOTO)

Fudbal -

Ukupna vrednost desetorice najskupljih srpskih fudbalera trenutno iznosi 329 miliona evra!

Specijalizovani sajt "Transfermarkt" se uzima kao relevantan, a prema njegovim podacima najvredniji naš igrač je Sergej Milinković-Savić. Trenutna cena veziste Lacija je 75 miliona evra.

Najveći skok zabeležio je Luka Jović. Napadač Ajntrahta je vredeo 40, a sada 55 miliona evra.

Treći na listi je štoper Fiorentine Nikola Milenković - 50 miliona, a četvrti je Nemanja Matić iz Mančester junajteda - 35 miliona.

Vrednost Aleksandra Mitrovića (Fulam) je u padu i sada se procenjuje na 25 miliona, a slede ga Luka Milivojević iz Kristal Palasa i Dušan Tadić iz Ajaksa sa po 20 miliona, zatim Marko Grujić, koji kao pozajmljen igrač Liverpula igra za Hertu, sa 18 miliona, Andrija Živković iz Benfike sa 16 miliona i njegov saigrač Ljubomir Fejsa sa 15 miliona.

Naravno, u realnosti ove cifre su podložne promenama.

Primera radi, Ajntraht sada za Jovića traži 70 miliona, onda teško da bi Lacio pustio Milinković-Savića za manje od 100 miliona...

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track