VELIKA ČAST ZA SRPSKU FUDBALSKU LEGENDU! Dejan Stanković ulazi u Interovu kuću slavnih!
Foto: Starsport©

BRAVO

VELIKA ČAST ZA SRPSKU FUDBALSKU LEGENDU! Dejan Stanković ulazi u Interovu kuću slavnih!

Fudbal -

Bivši srpski reprezentativac i legenda srpskog fudbala Dejan Stanković u ponedeljak će biti primljen u Interovu kuću slavnih.

Stanković je tokom karijere nosio dres Intera, Lacija i Crvene zvezde.

Za neroazure Stanković je odigrao 231 utakmicu i postigao čak 29 golova, za jednog defanzivnog veznjaka i više nego odlično. Delije bio deo čuvene generacije Intera koja je sa Murinjom na klupi sovjila Ligu šampiona. Sa milanskim klubom osim toga osvojio je četiri titule u Serija A, kao i po četiri trofeja u Kupu i Superkupu Italije.

U Kuću slavnih Intera će zvanično ući u ponedeljak, pre meča milanskog giganta protiv Kjeva.

- To je jedno od najvećih priznanja u životu i karijeri. Već razmišljam o tome šta ću da kažem tokom ceremonije. Moram da se zahvalim pre svega porodici Morati koja mi je omogućila da obučem dres jednog od najvećih klubova na svetu. Zahvaliću se saigračima i trenerima sa kojima sam sarađivao i proveo nezaboravne godine na "Đuzepe Meaci". Imao sam njihovu podršku čak i u trenucima kada nije sve išlo kako treba. Pre mene je veliki Lotar Mateus ušao u Kuću slavnih i znam koliko je to značajan trenutak u karijeri svakog igrača. Nije mala stvar biti u Kući slavnih bilo čega, a kamoli kluba sa takvom tradicijom. Jedva čekam ponedeljak, iskreno imam i malu tremu, ali znam da ću taj dan pamtiti do kraja života. Naravno, zahvaliću se svojoj porodici, bez njih bi sve ovo što sam postigao u karijeri bilo praktično nemoguće, a sa njima je dobilo jednu posebnu dimenziju - rekao je Dejan Stanković.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track