PARTIZANOV JAPANAC U BEOGRAD DOVEO LIČNOG KUVARA: Takuma Asano nigde ne mrda bez četvorice saradnika koje sam finansira! (FOTO)
Foto: Pritnscreen/Instagram

SARADNICI NISU NA TERETU KLUBA

PARTIZANOV JAPANAC U BEOGRAD DOVEO LIČNOG KUVARA: Takuma Asano nigde ne mrda bez četvorice saradnika koje sam finansira! (FOTO)

Fudbal -

Novo pojačanje Partizana Takuma Asano u Beograd nije došao sam, već je sa njim i odabrana ekipa od četiri člana koji će tokom boravka Japanca u glavnom gradu Srbije biti na raspolaganju 24 sata dnevno.

To je inače praksa talentovanog japanskog fudbalera koji bez četvorice najvernijih saradnika nigde ne mrda.

Jedan od te četvorice je kuvar čija su zaduženja ista bez obzira na sredinu koju u karijeri izabere 24-godišnji Asano.

Ono što je za Partizan važno je činjenica da trogodišnji ugovor sa japanskim napadačem ne podrazumeva plaćanje nijednog Asanovog saradnika, već njihova primanja reguliše lično igrač kroz ranije postignuti dogovor.

U Japanu se dokazao u dresu Hirošime, pa ga je 2016. kupio Arsenal. Tadašnji trener "tobdžija" Arsen Venger imao je izuzetno visoko mišljenje o njemu i govorio da je "izuzetno talentovan", kao i da je predstavlja "investiciju za budućnost".

Međutim, Asano nikada nije debitovao za Arsenal, ni dok je Venger bio trener, a ni kasnije pod Unajem Emerijem, ali ne zbog nedostatka kvaliteta, već zato što nije mogao da dobije radnu dozvolu.

紫の広い島へ! サンフレッチェ広島。

A post shared by Takuma Asano (@asatakugram) on

Zato je iskustvo "skupljao" u Bundesligi, na pozajmicama u Štutgartu i Hanoveru.

Za reprezentaciju "zemlje izlazećeg sunca" odigrao je 18 utakmica i postigao tri gola.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track