SRBIN ISPISUJE ISTORIJU AJAKSA: Dušan Tadić ruši čuvenog Johana Krojfa!
Foto: AP/Thanassis Stavrakis, Profimedia

Samo napred

SRBIN ISPISUJE ISTORIJU AJAKSA: Dušan Tadić ruši čuvenog Johana Krojfa!

Fudbal -

Gol-mašina Kapiten Ajaksa bio strelac na 11. meču zaredom u Amsterdamu i postao treći fudbaler u istoriji holandske lige kome je to uspelo

On je Tadić. Dušan Tadić. On je srpski reprezentativac. On je kapiten Ajaksa. On je čovek koji ispisuje istoriju holandskog fudbala. Čovek koji bi vrlo brzo mogao da sruši i rekord čuvenog Johana Krojfa!

On je Dušan Tadić, tridesetogodišnjak iz Bačke Topole, koji je prošle godine stigao u slavni klub uz Amsterdama i već postao njegov kapiten. Čovek koji je na 11 utakmica zaredom u kojima je njegov tim bio domaćin uspeo da se upiše u strelce.

foto: Profimedia, Printscreen

Ispred njega su samo pomenuti, i za navijače „kopljanika“ neprikosnoveni Krojf sa 13 utakmica i Jari Litmanen sa 12. E sad, zanimljivo je da je Krojfove dostignuće staro već 52 godine, a da je Finac do svog rekorda stigao pre tačno četvrt veka.

foto: Profimedia, Printscreen

Poslednji pogodak u sjajnom nizu, koji će verujemo biti nastavljen, Dušan Tadić postigao je u trijumfu nad Emenom od 5:0. Bio je treći gol njegovog tima, koji je u vođstvo došao baš posle asistencije našeg asa.

foto: AP/Thanassis Stavrakis, Printscreen

Kurir / Gojko Filipović

Foto: Profimedia, AP/Thanassis Stavrakis, Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track