SUKOBIO SE SA DŽERARDOM, VOLI SKUPE AUTOMOBILE, IŠAO U MEKU NA HODOČAŠĆE: Sve što niste znali o Partizanovom špicu i heroju crno-belih Umaru Sadiku (FOTO)
Foto: Pritnscreen/Instagram

kralj!

SUKOBIO SE SA DŽERARDOM, VOLI SKUPE AUTOMOBILE, IŠAO U MEKU NA HODOČAŠĆE: Sve što niste znali o Partizanovom špicu i heroju crno-belih Umaru Sadiku (FOTO)

Fudbal -

Napadač Partizana Umar Sadik, sa dva gola bio je junak pobede nad Astanom (2:1). Osim toga izabran je u idealni tim 2. kola Lige Evrope, a evo ko je špic crno-belih.

Umar Sadik je potpuno atipičan fudbaler - visok je 192 centimetara, a veoma brz!

foto: Starsport©

Partizanov napadač po dolasku u Humsku nije mogao da se pohvali ko zna kakvom biografijom, niti golovima u serijama, a nije bio ni velika zvezda u klubovima za koje je igrao pre crno-belih.

„Svi na svetu znaju da je Partizan vrhunski klub u srpskim okvirima. Da budem iskren do kraja, kad sam se vratio sa pozajmice iz Peruđe, želeo sam da ostanem u Romi, ali kad sam čuo kakvu su mi opciju crno-beli ponudili nisam mogao da ih odbijem", otkrio je Sadik Mozzartsportu.

foto: Starsport©

Umar Sadik je rođen u Kaduni, u Nigeriji, gde je i počeo da se bavi fudbalom, u Akademiji "Budućnost Afrike", a nastavio je i na "Abuja akademiji fudbala". Skauti iz Italije su ga primerili na turniru "Kvarnerska rivijera" u Hrvatskoj, 2013. godine, gde je njegova akademija pobedila, a Sadik je bio ubedljivo najbolji strelac takmičenja.

Usledio je ubrzo poziv iz člana Serije B – Specije, koja je potpisala ugovor sa napadačem i poslala da na pozajmicu u Lavanjeze (Serija D). U toj sezoni Sadik je na 26 utakmica postigao čak 24 gola i postao najbolji strelac u Italiji u omladinskoj selekciji.

Leta 2015. godine italijanski velikan Roma je angažovala Sadika i to isprva kao pozajmljenog igrača Specije. U prve četiri utakmice u Primaveri za "vučicu" postigao osam golova i upisao tri asistencije.

To ga je i preporučilo u najjaču selekciju, gde je u novembru iste godine i debitovao u Seriji A, zamenivši Huana Iturbea u 88. minutu gostovanja Bolonji. Na kraju pomenute sezone Roma je otkupila Sadika za 2.000.000 evra.

foto: Kurir sport/Nemanja Ilić

ROMA, PA POZAJMICE

Naravno, kako u rimskom klubu po pravilu igraju vrhunski napadači, iskusni i veoma skupo plaćeni, Roma je odmah prosledila Sadika na novu pozajmicu.

Prvo u Bolonju, zatim Torino, pa u holandsku Bredu, škotski Glazgov Rendžers, na posletku i u Peruđu, gde je proveo proteklih šest meseci (11 mečeva, tri gola, tri asistencije).

Trener Savo Milošević veruje u njega, dok se Škoti čude i pišu ovih dana novinske članke kako je "onaj" Umar Sadik iz Rendžersa uspeo da postigne osam golova na 16 utakmica od kada je prvi put obukao crno-beli dres.

Da je u formi i da koristi sve svoje fizičke predispozicije, ta brojka bi bila bar za šest, sedam golova veća, jer Sadik u zaleđini ima opasnog pakera u Bibrasu Nathu i brza krila pa mu u ligi kakva je srpska, ali i Ligi Evrope to za sada "prolazi".

Pre samo godinu dana, to nije bilo baš tako dok je igrao na pozajmici iz Rome u Rendžersu. Škoti su Nigerijca vrlo brzo označili kao igrača koji se "švercuje" samo na ime matičnog kluba kluba koji ga je kupio, pa onda shvatio da je pogrešio u proceni njegovih sposobnosti.

"Ne moraš da budeš raketni naučnik da bi shvatio da će morati da se popravi", rekao je svojevremeno Stiven Džerard tokom Sadikovog boravka na Ajbroksu.

AROGANTNI BRITANCI

Ostrvski mediji pisali su da je Sadik konfliktna osoba. Sve zbog navodnog sukoba sa trenerom Stivenom Džerardom za vreme pozajmice u Rendžersu. „Znate da su argonantan narod ti Britanci. Bio sam u Glazgovu, nisam uspeo, tamošnjim novinarima je lakše bilo da stanu na stranu kluba, a mene predstave kao negativca. Pisali su svašta, mada ne znam zbog čega, kad ni sa kim nisam imao problem. Uvek se smejem“.

foto: Starsport©

OTAC MU USADIO LJUBAV PREMA AUTOMOBILIMA

Ljubav prema fudbalu mu je usadio otac Umar Abubakar, a ljubav prema lepim automobilima mu se stvarala kako je napredovao. Otud ne čudi što je sebi pazario džip Mercedes G klase kojim se više puta pohvalio putem svog Instagram naloga.

1 / 3 Foto: Pritnscreen/Instagram

MOJI PRIJATELJI RADŽA I KOLAROV

Iako je za Romu odigrao samo šest prvenstvenih mečeva, nekoliko puta je prošao pripreme sa rimskim klubom i tu zaključio prijateljstva za ceo život. „Radža Najnogolan mi je baš dobar prijatelj. Sjajna je osoba Belgijanac, verujte mi, samo što uvek traži nevolje. Što se tiče Aleksandra Kolarova - vrhunski profesionalac. Uvek me je pravilno savetovao, volim ga“.

Manje je poznato da je Sadik islamski vernik koji je išao u Meku na hodočašće. I ovo je delio sa svojim pratiocima na mrežama.

Best place in life ? #alhamdulillah ??

A post shared by Sadiq Umar MEGA ?? (@sadiq.umar19) on

kurir.rs / kurir sport, Mozzartsport, Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track