DA SLAVIM U BEOGRADU, A TAMO DA SE IZVINJAVAM Tošić pred Junajted:  Imali smo prilike da vidimo da jači ne pobeđuje uvek, u fudbalu je sve moguće! (FOTO)
Foto: Starsport©

Sprema se spektakl za pamćenje na stadionu Partizana

DA SLAVIM U BEOGRADU, A TAMO DA SE IZVINJAVAM Tošić pred Junajted: Imali smo prilike da vidimo da jači ne pobeđuje uvek, u fudbalu je sve moguće! (FOTO)

Fudbal -

Zoran Tošić nestrpljivo čeka sutrašnji duel sa Mančester junajtedom, klubom za koji je igrao pre deset godina

Ostala su još samo dva dana do najveće utakmice Partizana u Beogradu, kada je reč o grupnoj fazi takmičenja u Ligi Evrope.

U Humsku stiže veliki Mančester junajted, a crno-belu “familiju” dobrano trese fudbalska groznica. Za mnoge fudbalere ovo je utakmica dosadašnjeg dela karijere, a za Zorana Tošića ima i dodatnu težinu, jer je svojevremeno bio član kluba sa Old Traforda. Popularni Bambi neće se prvi put sudariti sa svojim bivšim klubom.

foto: Starsport©

- Imao sam priliku već da igram protiv njih u dresu CSKA u Ligi šampiona i bilo je interesantno i emotivno za mene. Drago mi je što ponovo imam priliku da odmerim snage sa Mančesterom igrajući za klub, za koji svi znamo šta mi znači, i ne samo meni nego svakom od nas ko je ovde. Veoma sam srećan što imamo priliku da igru protiv jednog tako velikog kluba, a ja posebno jer imam priliku da pokažem šta mogu i koliko mogu.

Šansu za crno-bele Tošić vidi i u činjenici da je rival u nedelju imao najveću utakmicu Engleske, derbi sa Liverpulom i da sigurno nije mnogo razmišljao o Partizanu.

- Imali su derbi sa Liveprulom i sigurno nisu mislili na nas sve dok nisu završili tu utakmicu. Partizan im je sigurno bio u drugom planu i to je neka naša šansa. Ne smemo da zaboravimo da imaju ozbiljan kvalitet pogotovo za naše uslove i za nas su ozbiljan protivnik čak iako izađe ta “druga” ekipa. Moramo da budemo oprezni, ali prvenstveno da želimo pobedu i verujemo u nju. Moramo da verujemo u sebe i onda mislim da možemo da je ostvarimo.

foto: Dado Đilas

Logično pitanje za kraj razgovora sa Tošićem je hoće li proslaviti gol ako ga bude dao Mančesteru.

- Iskreno se nadam da ću imati priliku da postignem gol i da ću je ikoristiti da pomognem Partizanu i da ulepšam spektakl. Ne znam šta bih uradio, ali je Partizan meni mnogo više dao neko Mančester i to je klub koji je broj jedan za mene i nema sumnje da ću proslaviti kako treba - kaže Bambi, a na predlog da u Beogradu slavi, a na Old Trafordu se “izvinjava” navijačima posle gola, uz osmeh kaže:

- Slažem se, može. Bilo bi lepo.

Sve je moguće

Moramo da ih srušimo željom

Zoran Tošić ima jednostavan recept za igru protiv slavnog rivala.

- U ovim veliki utakmicama, a imao sam priliku da ih igram, je veoma važno da uđemo sa verom da mi to možemo, jer ako ih budemo previše respektovali i čekali da nam se ukaže neka šansa, biće nam jako teško. Moramo do prvog minuta da uđemo u brobu za posed, za agresiju, za sve... da želimo pobedu više od njih i jedino tako možemo da dođemo do rezultata. Imali smo prilike da vidimo da jači ne pobeđuje uvek, u fudbalu je sve moguće.

foto: Starsport©

Vremenska mašina

Bolje bih prošao u ovom Junajtedu

Prisetio se Tošić svog boravka u Junajtedu u sezoni 2009/10 i ocenio da bi danas imao veće šanse da pokaže šta zna.

- Mančester u koji sam otišao je možda najjači u istoriji i bilo je teško da se izborim mesto pored Ronalda, Gigsa, Nanija, Velbeka... Bio sam i tada svestan toga, ali kada zove Junajted ne možeš da kažeš ne. Jedino mi je krivo što se sa pozajmice iz Kelna nisam vratio nego sam prešao u CSKA. Ali opet, imao sam fenomenalniih sedam godina tamo i ne mogu da kažem da sam pogrešio. U ovom Junajtedu bih kao mlad igrač imao više šanse da se dokažem, ali nemamo tu vremensku mašinu da vratimo vreme unazad.

Poseban meč

Znamo da možemosa svima

Posle dva kola Partizan je na prvom mestu u Ligi Evrope sa pobedom i remijem, iako je igrom zaslužio trijumf i nad Alkmarom u prvom kolu.

- Pobedom nad Astanom smo sebi dokazali da smo odlična ekipa i da moćemo da igramo sa svima u Ligi Evrope. To nam daje dodatni motiv i da budemo pozitivni. Sigurno je da je Junajted posebna motivacija, poseban događaj za sve nas i moramo da budemo na većem nivou nego što smo bili u Astani.

kurir.rs / G.Filipović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track