RADOMIR ANTIĆ ZA KURIR O REPREZENTACIJI I SRPSKOM FUDBALU: Tumba, problemi se ne rešavaju preko medija!
Foto: Starsport@

ekskluzivno!

RADOMIR ANTIĆ ZA KURIR O REPREZENTACIJI I SRPSKOM FUDBALU: Tumba, problemi se ne rešavaju preko medija!

Fudbal -

Pogrešan put! Bez dobre atmosfere ne možemo na velika takmičenja, kaže bivši selektor Srbije, koji ne krije da ga bole učestali sukobi trenera i igrača u nacionalnom timu

Dobra atmosfera uvek daje dobar rezultat, smatra Radomir Antić, nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Srbije. Poslednjih godina stalne svađe i nesuglasice između selektora i fudbalera razjedaju nacionalni fudbalski tim, a Srbija ne ostvaruje rezultate kakvi se od nje očekuju, shodno kvalitetu igrača koje ima.

foto: Beta/Branislav Božić

Pre i posle Antića nismo imali selektora koji se nije sukobio s nekim igračem, pa je u tom negativnom stilu nastavio i Ljubiša Tumbaković precrtavši Luku Jovića iz nacionalnog tima.

- Tumbaković bi kao čovek fudbala trebalo da više vodi računa o tome kako se rešavaju problemi u reprezentaciji. Ne radi se to preko medija... Po ko zna koji put bavimo se sporednim, a ne konkretnim problemima. Neverovatno je da se kod nas neke stvari ponavljaju. Znam o čemu se radi i kuda sve to vodi, ali ne želim da učestvujem u tome - rekao je Radomir Antić za Kurir.

Popularni Antara ostao je u narodu poznat kao selektor koji je ujedinio mnoge različite karaktere srpskih fudbalera, napravio skladnu celinu i plasirao se na Mundijal u Južnoj Africi. Posle je došlo do sukoba s Tomislavom Karadžićem, bio je smenjen, a reprezentacija je ostala bez velikih takmičenja osam godina.

foto: Profimedia

- Pokazao sam da se kod nas nešto može napraviti, iako je bilo mnogo gore nego što je sada. Pitate se kako je meni uspelo, a drugima nije. Zato što sam pravio ambijent na bazi povratne komunikacije. Dobri igrači ne podrazumevaju dobar tim. Opet, dobra atmosfera uvek pravi i daje dobar rezultat. Kvalitetna analiza problema je pola rešenja istog. Krajnje jednostavno - istakao je za Kurir cenjeni srpski trener Radomir Antić.

foto: Kurir

Srpski biseri na ledu MADRID VIŠE OČEKIVAO OD JOVIĆA I ŠAPONJIĆA

Mladi srpski fudbaleri, pravi biseri Luka Jović i Ivan Šaponjić nisu u prvom planu u Realu i Atletiku.

- Luka je tek nedavno dao prvi gol. Slabo igra i stalno se pominju neki vanfudbalski izgovori. Što se tiče Šaponjića, ne znam šta da kažem - rekao je Antić.

Veliki problem Partizana ZAŠTO SE PREKIDAJU UTAKMICE

Radomir Antić za sebe kaže da je Partizanov čovek.

- Svaka Partizanova utakmica bila je do sada prekinuta. To nije u skladu s velikom istorijom takvog kluba. Kako se ti problemi rešavaju - ne znam, ali to je naša realnost. To nije dobro - ocenio je Antić.

Klupski fudbal u Srbiji GLEDAM PENALE I NE VERUJEM

Radomiru Antiću smeta i negativna atmosfera u srpskom klupskom fudbalu, iz nedelje u nedelju.

- Gledam šta se dešava u Superligi Srbije, gledam te penale, suđenje, celokupan ambijent na utakmicama... Mene to mnogo boli - istakao je Radomir Antić.

Kao na traci Selektor promenio 28 igrača u četiri meča Tumba voli da tumba

U samo četiri meča na klupi Srbije selektor je pružio priliku velikom broju fudbalera. Naime, njih čak 28 je igralo u tim utakmicama za naš državni tim.

(Kurir.rs / Aleksandar Radonić / Foto: Starsport@)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track