SELEKTOR O NORVEŠKOM ČUDU: Halandu kapa dole, biće nam zaista veliki problem u Oslu
Foto: Starsport, Profimedia

U susret baražu

SELEKTOR O NORVEŠKOM ČUDU: Halandu kapa dole, biće nam zaista veliki problem u Oslu

Fudbal -

Kako se približava 26. mart i meč u Oslu, ključan za plasman na EP 2020, Ljubiša Tumbaković sve jasnije vidi da će pažnja njegovih igrača morati da se usmeri na centarfora Borusije Dortmund

Otkako se saznalo da će Srbija do EP 2020. morati da ide u baražu prvo preko Norveške, jasno je bilo svakom navijaču „orlova“ da će selektor Ljubiša Tumbaković biti prinuđen da odbranu organizuje tako da u centru njene pažnje bude norveško čudo od deteta, 19-godišnji Erling Haland.

Novi centarfor Borusije Dortmund već na debiju u Bundesligi postigao je tri gola i dao još jedan jak razlog da popularni Tumba već sada razmišlja kako da ga zaustavi u Oslu 26. marta.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Beta / Branislav Božić

- Onako na prvi pogled, sa visinom od 194 cm, stiče se utisak da je snažan i korpulentan igrač, ali je tehnički i taktički na izuzetno visokom nivou. Obično ta pozicija zahteva mnogo iskustva, jer što je igrač stariji, to se bolje snalazi, bolje procenjuje situaciju i lakše postiže golove. Biće nam zaista veliki problem u Oslu. Pratim ga, kapa dole - rekao je Tumbaković za agenciju Anadolu.

O trenutnoj formi srpskih reprezentativaca Tumbaković nije hteo previše da priča kako ne bi pomogao skautima druge strane.

- Mislim da smo prisutniji u Evropi i da imamo bolji status od Norveške. Ne kažem da je to neka prednost, u fudbalu su merodavni samo teren, lopta, protivnik i sudija. Sergej igra dobro, Tadić takođe. Možda Dušan u ovom momentu i nije na nivou iz prošle sezone, ali opet je dominantan u jednoj ligi koja nije jednostavna za igranje, i to mora da me raduje. Ima tu još momaka koji se nameću i na koje ozbiljno računam, ali ne želim da im spominjem imena da norveškim skautima ne bih olakšao posao - kaže Tumbaković.

Srbija osvežava Ljajića

Turski mediji su svojevremeno došli do zaključka da se Adem Ljajić posle utakmica s reprezentacijom Srbije vraćao u Bešiktaš u boljem raspoloženju, što se odražavalo i na kvalitet njegovih nastupa.

- Ljajića znam iz njegove prve selekcije, kada je došao u Partizan zahvaljujući Dušanu Trbojeviću. Uvek mi je privlačio pažnju jer je taj njegov način igre kompatibilan s mojim fudbalski ubeđenjem. Uvek sam voleo takav profil igrača. Drago mi je što čujem da ga nastupi za Srbiju osveže i učine još jačim - smatra Tumbaković.

Andra nam treba

Ubuduće će o fizičkoj pripremi „orlova“ brinuti Andreja Milutinović.

- Andra je samo ozvaničio saradnju koja traje već nekoliko godina, jer je reč o čoveku koji je u bliskom kontaktu sa preko 20 naših igrača. On vodi računa o njihovoj kondiciji, treningu, ishrani, oporavku... Šalje im programe na dnevnom, nedeljnom i mesečnom ciklusu. Bukvalno zna kako dišu i koliko ko može u datom trenutku - objasnio je Tumbaković.

Dejan Petković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track