VELIKO SRCE I PATRIOTSKI ČIN: Petrić Srbiji donirao 50.000 evra (FOTO)
Foto: Starsport@ / Srđan Stevanović

bravo

VELIKO SRCE I PATRIOTSKI ČIN: Petrić Srbiji donirao 50.000 evra (FOTO)

Fudbal -

Stop koroni! Bivši fudbaler sve oduševio kada je uplatio državi veliku svotu novca da bi kupila potrebnu medicinsku opremu.

Gordan Petrić donirao je državi, odnosno Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, 50.000 evra kako bi našem narodu pomogao u najtežoj situaciji u borbi s koronavirusom!

Ovim velikodušnim činom bivši srpski fudbaler zadao je zadatak mnogim kolegama, bivšim i sadašnjim sportistima. Petrić je ovim želeo da pomogne Srbiji u teškoj situaciji, pa se uključio u akciju u kojoj učestvuju brojne poznate ličnosti, ali i velike kompanije.

Kako saznajemo, on je izdvojio veliki novac i poklonio ga državi, a sve za kupovinu respiratora, potrebnih materijala i sredstava namenjenih za medicinske radnike koji se brinu o zaraženima koronavirusom. Ovim činom Gordan je dao primer svim javnim ličnostima i ukazao na to da, ukoliko su u situaciji, treba da postupe kao on.

foto: Saša Pavlić

Kontaktirali smo sa Petrićem, koji nije želeo mnogo da priča na tu temu, ali je pozvao ljude da se pridržavaju apela države.

- Srećan sam što sam u mogućnosti da pomognem. Jedino što mogu da vam kažem jeste da sledimo instrukcije i savete jer će i ovo proći - rekao nam je skromno fudbaler i dodaje da mu karantin ne pada teško:

- Mi sportisti smo navikli na karantin. Jedne godine je Miljan Miljanić bio u karantinu čak 260 dana sa igračima. Posle treninga i utakmice pravo u karantin. Kada se nešto mora, mora se - rekao je Gordan.

Petrić je debitovao za OFK Beograd 1985, a prešao je u Partizan 1989. U narednih pet godina osvojio je jednu titulu prvaka države i dva nacionalna kupa. Igrao je i za Dandi junajted, Glazgov rendžers, Kristal palas, AEK, Harts, a u Partizan se vratio 2001. godine. Bio je generalni sekretar Partizana. Posle je imenovan za potpredsednika kluba u oktobru 2008. godine.

Pridružio se

I PEŠIĆ DAO 50.000

Aleksandar Pešić, bivši fudbaler Crvene zvezde, sada u korejskom Seulu, donirao je 50.000 evra za kupovinu dva imunohemijska aparata, koji će hitno biti prosleđeni u KBC „Dragiša Mišović“ i Klinički centar Srbije! Takođe, deo medicinske opreme ide, po njegovoj želji, u Niš.

foto: Dado Đilas

- Rođeni sam Nišlija i obaveza mi je da pomognem svima kojima je potrebna pomoć - rekao je Pešić.

(Kurir.rs / Jelena Stuparušić / Foto:Dado Đilas)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track