PARTIZANU JOŠ UVEK BELGIJA I ISPADANJE IZ EVROPE U MISLIMA: Crno-beli teškom mukom savladali Bačku (VIDEO)
Foto: Starsport©

SUPERLIGA SRBIJE

PARTIZANU JOŠ UVEK BELGIJA I ISPADANJE IZ EVROPE U MISLIMA: Crno-beli teškom mukom savladali Bačku (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Partizana savladali su OFK Bačku 2:1 (0:0) u meču 9. kola Superlige Srbije.

1 / 22 Foto: FK Partizan/ Miroslav Todorović

Izabranici trenera Aleksandra Stanojevića su se mučili posebno u prvih 45 minuta, kada su najzreliju i zapravo jedinu stopostotonu šansu za gol, imali gosti kada je u 35. minutu Luka Ratković krenuo sam ka golu Partizana, ali je Banjak stigao i izbio loptu u polje.

Pitanje pobednika rešeno je u prvih četvrt časa drugog poluvremena. Partizan je poveo u 50. minutu nakon što je Sadik bio najbrži i najspretniji pred golom Bačke, a pitanje pobednika je rešeno deset minuta kasnije, kada je Tomović umesto u korner loptu poslao u mrežu svog tima, dupliravši prednost crno-belih.

U 78. minutu Đorđević je fantastičnim udarcem vratio koliko toliko neizvesnosti u meč u Humskoj, ali do kraja meča, Partizan je imao prilike da uveća prednost, ali pre svega Sadik nije bio dovoljno koncentrisan u završnici.

Partizan se ovom pobedom vratio na drugom mesto sa 21 podom šest manje od Crvene zvezde, a Bačka je sa šest bodova trenutno u zoni ispadanja iz Superlige.

Drugo poluvreme

90+3. minut - Kraj utakmice

90+1. minut - Bačka traži penal! Tomović je šutirao lopta je pogodila Vitasa, sudija se nije oglasio

86. minut - Bačka je u poslednjih minut -dva, dva puta šutirala ka golu Partizana, ali lopta nije išla u okvir, pa Popović nije morao da interveniše

80. minut - Dve odlične šanse je propustio Umar Sadik u periodu kraćem od jednog minuta. Prvo je gađao preko gola, a već u sledećem napadu je odbranio Milojević.

78. minut - GOOOOOOOL 2:1, Đorđević! Sjajna akcija fudbalera Bačke. Prevario je Vitasa krenuo ka golu i sa 17 metara pogodio

64. minut - Odličan napad Bačke, ali Vitas blokira šut Stojanovića

60. minut - GOOOOL 2:0, autogol Tomovića! Marković je centrirao, a ispred Sume igrač Bačke nije uspeo da izbije loptu u korner.

58. minut - Velika prilika za sadika, ali on nije želeo da šutira levom nogom, pa nije bilo opasnosti po gol

55. minut - Snažno je šutirao Zdjelar, ali izuzetno neprecizno

50. minut - GOOOOOOOOOL 1:0, Sadik! Suma je centrirao, a Sadik je brži od Klisure i šalje loptu u mrežu

46. minut - Utakmica je nastavljena

Drugo poluvreme

45+1. minut - Kraj prvog poluvremena

44. minut - Slobodan udarac za Partizan sa 22-23 metra šutirao je Natho, ali preko gola

35. minut - Zicer za Bačku! Luka Ratković je izašao sam pred Aleksandra Popovića, pokušao da ga prebaci ali nije uspeo.

32. minut - Partizan kruži oko zone Bačke, ali za sada odbrana tima iz Bačke Palanke deluje sigurno i organizovano

27. minut - Popović na mukama! Pantić je posle kontre gostiju šutirao sa tridesetak metara, a Popović je loptu odbio

24. minut - Lepa akcija gostiju, lopta je išla do noge, ali je udarac Pamtića bio neprecizan

20. minut - Prvi naapad Bačke i solo akcija Stojanovića, koji je šutirao sa dvadesetak metara. Nije pogodio okvir gola

19. minut - Pokušao je Suma, ali lopta ide preko gola

16. minut - Dobra solo akcija Lazara Markovića, ali lopta pošto je zakačio golman Bačke odlazi u korner

13. minut - Dobar centaršut Miljkovića, ali je Suma šutira u golmana gostiju

9. minut - Dobar napad Partizana, ali je suđena opasna igra Stojkovića

7. minut - Fudbaleri Bačke su izgubili loptu pred kaznenim prostorom zagradio se Sadik u kaznenom prostoru, nakon čega je pao, signalizirajući da je lopta pogodila u ruku fudbalera gostiju. Sudija se nije oglasio

5. minut - Prva opasnost po gol Bačke. Pokušao je Lazar Marković, ali je Milojević odbio loptu u polje, da bi nešto kasnije uspeo da je uhvati kada je šutirao Stojković

1. minut - Dobar napad Bačke i faul na dvadesetak metara od gola. Posle prekida nije bilo opasnosti po gol domaćih

1. minut - Utakmica je počela

Prvo poluvreme

PARTIZAN: Popović – Miljković, Vitas, Banjak, Urošević – Zdjelar, Natho – Marković, Suma, D. Stojković – Sadik. Trener: Aleksandar Stanojević.

OFK BAČKA: Milojević – Veselinović, Klisura, Zdravković, Jovanović – Eskić, Škorić – Pantić, S. Stojanović, Njamculović – Ratković. Trener: Dejan Rađenović.

Sastavi

Šef stručnog štaba crno-belih Aleksandar Stanojević ističe da bi i bez ispadanja iz Evrope fokus svakako bio na domaćem šampionatu, kao i da misli da će igrači biti maksimalno spremni:

’’Nemamo vremena za neke normalne treninge, ali prilagođavamo se situaciji. Znači nam dodatni dan, to što su se Bačka i Zajednica saglasili da dobijemo taj dan odmora. Što se tiče zdravstvenog stanja tima, Sadik je zamolio da ne trenira punim intenzitetom da bi mogao da igra meč. Vitas se vraća, Lutovac se vraća, za Stevanovića ćemo videti, on već duže ima tu povredu, još od pre Vojvodine je vuče i videćemo. Posle ovakvih utakmica je teško vraćati se u normalno stanje, ali ne vidim razlog da bude problema. Mislim da će igrači biti maksimalno spremni. I da nismo ispali iz Evrope, mi moramo da imamo fokus na našem prvenstvu, to nam je baza. Ne poznajem sve igrače dovoljno dobro, nisam tako dugo tu i ne bih kalkulisao, igraće najbolji i najspremniji.’’

Šef stručnog štaba gostiju Dejan Rađenović ističe da ispadanje crno-belih iz Lige Evrope može dodatno da oteža posao, jer će fokus biti na domaćem takmičenju, ali će pokušati da iskoristi umor rivala koji je neizbežan:

’’Partizan je Partizan, i bez dileme veliki favorit. Bez obzira gde se nalaze na tabeli, da li su u formi ili ne, uvek idu na pobedu. Nesrećno su ispali iz Lige Evrope i sada mogu da se posvete isključivo domaćem šampionatu. Biće to za nas veliko iskušenje, probaćemo da iskoristimo umor domaćina i psihološku situaciju u kojoj se nalaze posle Šarloa. Partizan je klub sa vrhunskom organizacijom, gladni su trofeja i uvek idu na pobedu. Da li treba ponavljati da imaju sjajne pojedince i dobre strance. Moramo da odigramo muški, čvrsto, ne mekano, i da uđemo u susret bez respekta. Ostaje da se spremimo do ponedeljka, analiziramo rivala i pokušamo da pronađemo protivtežu za igru crno-belih. Da li će to biti dovoljno ostaje da se vidi. Svaka utakmica je bitna, fudbal je živa stvar i ne mora uvek da pobedi bolji rival.’’

Meč 9.kola između Partizana i OFK Bačka igra se sa početkom u 18 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track