PARTIZAN NASTAVIO POBEDNIČKI NIZ: Crno-beli slavili na ''krovu'' i upisali 7. pobedu zaredom u svim takmičenjima! VIDEO
Foto: Starsport

Superliga Srbije

PARTIZAN NASTAVIO POBEDNIČKI NIZ: Crno-beli slavili na ''krovu'' i upisali 7. pobedu zaredom u svim takmičenjima! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su danas u gostima ekipu Voždovca sa 2:0, u utakmici 18. kola Super lige Srbije.

Strelci za crno-bele na ovom meču bili su Takuma Asano u 50. i Lazar Marković u 79. minutu.

Partizan je upisao šestu uzastopnu pobedu u šampionatu, 13. ukupno, i drugi je na tabeli sa 41 bodom, dok je Voždovac sada osmi sa 27 osvojenih bodova.

Voždovac je u prvom poluvremenu imao dve prilike, prvo preko Miloša Pantovića čiji je udarac završio tik pored stative, a potom i u finišu tog dela igre kada je Luka Cvetićanin pobegao odbrani Partizana, ali je njegov udarac zaustavio Aleksandar Popović.

U finišu prvog poluvremena šansu je imao i Partizan kada je pokušao Filip Holender, posle akcije Banjaka i Asana, ali je pogodio samo spoljni deo mreže.

Crno-beli su poveli na početku drugog poluvremena, u 50. minutu, a strelac je bio Asano. Japanac je dobio sjajnu loptu u prostor, pobegao je odbrani Voždovca, sam izašao ispred golmana domaćih Miloja Prekovića i lako ga savladao.

Pitanje pobednika na ovom meču rešeno je u 79. minutu. Bibras Natho je lepo proigrao Markovića na ivici kaznenog prostora, "povukao" i preciznim udarcem pogodio za 2:0.

Partizan će u narednom kolu dočekati Mladost, dok će Voždovac gostovati Javoru.

1 / 13 Foto: Starsport

Tok meča:

Kraj!

90. minut - Utakmica je produžena za 3 minuta.

80. minut - Na terenu su Štulić i Stevanović umesto Holendera i Asana.

78. minut - GOOOOOOOL! Lazar Marković duplira prednost Partizana. Marković je preuzeo kapitensku traku od Zdjelara kada je ušao u igru.

77. minut - Urošević dobija žuti karton zbog protesta, a nakon igranja rukom.

72. minut - Probao je Natho iz daljine po zemlji, ali je to bilo dosta slabog intenziteta i golman domaćih lako je reagovao.

71. minut - Umesto Jojića na terenu je Lazar Marković.

69. minut - Posle kornera proboa je glavom Banjak, ali lopta ide daleko preko prečke domaćih.

foto: Starsport

68. minut - Prvi žuti karton za domaće dobio je Milović zbog faula nad Asanom.

64. minut - Drugi šut u okvir gola imao je Partizan, tačnije Jojić, ali je to bilo dosta traljavo sa njegove strane. Ipak, piše se pokušaj u statistiku...

63. minut - Prvi korner na meču imali su domaći.

61. minut - Umesto Sume na terenu je Bibras Natho.

50. minut - GOOOOOOL - Asano donosi prednost Partizanu na ''krovu'' posle sjajne asistencije Šćekića. Crno-beli su poveli iz prvog šuta u okvir gola domaćih.

49. minut - Žuti karton za Banjaka.

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

Okončan je prvi deo igre.

foto: Starsport

47. minut - Izbio je Cvetićanin sam ispred Popovića sa desne strane, probao šut, ali sjajna odbra golmana Partizana koji je desnom nogom spasao svoju mrežu.

45. minut - Prvo poluvreme produženo je za 2 minuta.

45. minut - Najbolja prilika za Partizan na meču. Probio je Asano po levoj strani, dodao Holenderu koji je probao šut, lopta je pogodila mrežu, ali samo sa spoljne strane.

40. minut - Prava rovovksa borba, bez prave prilike i lepog fudbala. Očekivao se težak meč sa malo golova, ali niko nije očekivao ovako neorganizovan fudbal sa dosta nepreciznih pasova i prekida.

32. minut - Loša predstava Partizana na ''krovu''. Bez prave prilike čitavih pola sata, definitivno će Stanojević morati nešto da menja.

24. minut - Nova opasnost pred golom Partizana, Lasickas je bio u dobroj poziciji za centaršut, ali je Litvanac pogodio Jojića. Bolja igra Voždovca u dosadašnjem delu meča.

foto: Starsport

18. minut - Žuti karton za Zdjelara zbog grubog starta nad Putničaninom.

11. minut - Najbolja šansa na meču. Posle loše intervencije Markovića do lopte je došao Pantović, gađao nebranjeni deo gola, ali lopta je prošla par milimetara od aleve stative gola Partizana.

8. minut - Bez prave prilike na obe strane.

1. minut - Utakmica na Voždovcu je počela

VOŽDOVAC: Preković – Živković, Gajić, Milović, Lasickas – Ajdinović, Putinčanin – Cvetićanin, Milosavljević, Pantović – Vujnović. Trener: Jovan Damjanović.

PARTIZAN: Popović – Banjak, S. Marković, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Asano, Suma, Jojić – Holender. Trener: Aleksandar Stanojević.

Sastavi

Šef stručnog štaba crno-belih Aleksandar Stanojević ističe da rival igra napadački fudbal, kao i da očekuje težak meč zbog toga što ekipa nije naviknuta na veštačku podlogu:

’’Voždovac je klub koji forsira trenere koji igraju napadački fudbal, kroz posed žele da dođu do rezultata. To u nekom periodu nije nama odgovaralo, ne bih se vraćao, svaka utakmica je drugačija. Ovo će biti izuzetna teška utakmica zbog specifičnosti trave i načina na koji igraju, kroz posed, dominirali su tokom sezone i biće teška utakmica za nas. Sigurno da nije isto, nisam imao mnogo iskustva sa takvom podlogom u seniorskoj konkurenciji, samo u Finskoj protiv Helsinkija i nije nam prijala. Kažu da je dobra, nova generacija trave, dobar teren, to je nešto što je drugačije, nije normalna situacija.’’

Šef stručnog štaba ’’zmajeva’’ Jovan Damjanović ističe da je kvalitet rivala neosporan, ali da njegov tim pruža dobre partije u kontinuitetu i da je zbog toga optimista:

’’Partizan je u jako dobroj formi i seriji, igraju agresivan i organizovan fudbal sa dosta snage i intenziteta. Kvalitet koji poseduju je neosporan, a mi ćemo probati da dostignemo taj intenzitet i da preuzmemo kontrolu, ukoliko to bude moguće. Kontinuitet dobrih igara je evidentan, dominantni smo na terenu i imamo razloga da budemo optimisti. Verujem da ćemo pre svega odigrati jednu kvalitetnu utakmicu. Momci su radili vredno i ovakve utakmice mogu da im donesu mnogo toga dobrog.’’

Meč između Voždovca i Partizana igra se u sa početkom u 17 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track