MINIMALAC ZVEZDE PROTIV METALCA ZA KRAJ POLUSEZONE: Milunović doneo tri boda crveno-belima na teškom gostovanju u Milanovcu! VIDEO
Foto: Starsport

Superliga Srbije

MINIMALAC ZVEZDE PROTIV METALCA ZA KRAJ POLUSEZONE: Milunović doneo tri boda crveno-belima na teškom gostovanju u Milanovcu! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipi Metalca u Gornjem Milanovci sa 1:0 (1:0), u utakmici 19. kola Superlge Srbije.

Strelac jedinog gola na meču bio je štoper crveno-belih Nemanja Milunović koji je u 36. minutu meča zatresao mrežu domaćih.

Imali je Zvezda još nekoliko šansi za uveća svoju prednost, pre svega preko Falćinelija, ali Italijan nije raalizovao sjajne šanse koje dobio. Ni domaći se nisu predavali. Imali su nekoliko prilika da zatresu mrežu branioca trofeja, pre svega preko Vlalukina i Prestiža, ali mreža gostiju je mirovala do kraja.

Ovom utakmicom crveno-beli su stavili tačku na ovu polusezonu i polovinu šampionata okončali su kao lideri na tabeli sa čak 9 bodova više od prvog ratioca i večitog rivala Partizana.

1 / 7 Foto: Starsport

TOK MEČA:

Kraj meča!

93. minut - CRVENI KARTON za Grbovića zbog incidenta sa Sanogom koji je takođe dobio žuti karton.

90. minut - Utakmica je produžena za tri minuta.

89. minut - Sjajan šut Petrovića sa 20 metara od gola domaćih, ali sjajna dobra Puletića.

83. minut - Probao je Boaći u prvom kontaktu sa loptom, ali neuspešno.

82. minut - Umesto Bena na terenu je Boaći.

73. minut - Zvezda u bunkeru, domaći ''pritisli'' šampiona.

72. minut - U igru ulaze Degenek i Gobljeljić, iz igre su izašli Vukanović i Rodić.

59. minut - Probao je Ivanić nakon jedne izbačene lopte iz šesnaesterca, ali nije je lepo zahvatio pa se samo propisno oburkao.

58. minut - Žuti karton za Prestiža zbog faula nad Vukanovićem.

51. minut - Spor ritam na startu drugog poluvremena, Rodić je "požuteo" nakon starta na Prestižom, ali Metalac nije iskoristio slobodan udarac.

Metalac, Crvena zvezda
foto: Starsport

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

45. minut - Završen je prvi deo igre.

44. minut - Sjajna šansa za domaće posle kornera. Zakačio je loptu jedan igrač Metalca i prosledio je do gola Borjana i to pod prečku, ali sjajno je reagovao golman domaćih i prosledio je u korner.

38. minut - Odmah nakon gola još jedna šansa za goste. Odličnu loptu dobio je Falićenili, izbio ispred Puletića koji je izašao kao pobednik iz ovog duela. Lopta je pogodila Puletića u glavu, pa je igra na kratko prekinuta.

36. minut - GOOOOOOOL! Sada je Milunović bio precizan. Posle kornera najviši bio je Milnović koji je loptu zakucao u mrežu Puletića.

35. minut - Posle kornera koji je izveo Ben, probao je glavom Milunović, lopta je pogodila mrežu ali sa gornje strane samo.

32. minut - Antonijević je probao levom nogom sa nekih 25 metara od gola Zvezde, ali ponovo sjajna odbrana Borjana koji čuva gol svoje ekipe.

29. minut - Posle sjajnog centaršuta Rodića sa leve strane probao je glavom Falćineli, ali lopta je prošla tik pored gola domaćih. Puletić se nije ni pomerio sa gol linije.

25. minut - Zvezda steže obruč oko gola domaćih, ekipa Žarka Lazetića orjentisala se samo na obranu gola.

16. minut - Probao je Falćineli, ali dosta je pozicija bila neizgleda, pa ni sam šut nije bio najkvalitetniji. Ipak, ovo je bila najbolja šansa za goste na meču koji intenzivno kruže oko gola domaćih.

Metalac, Crvena zvezda
foto: Starsport

13. minut - Sjajna konta domaćih. Dugom loptom izbio je Vlalukin ispred gola Zvezde, ali sjajna odbrana Milana Borjana. Ni šut Vlalukina nije bio tako jak, pa je golma Zvezde lako reagovao.

11. minut - Prva prilika na meču za Zvezdu. Probao je Gajić iskosa sa desne strane, sa ivice šesnaesterca, ali lopta ide tik preko prečke gola domaćih.

10. minut - Zvezda napada, ali ne stvara konkretne šanse.

1. minut - Utakmica je počela!

METALAC: Puletić - Milićević, Rogač, Vasiljević - Antonijević, Vlalukin, Zoćević, Jokić, Popović - Prestiž, Katanić.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić, Pankov, Milunović, Rodić - Nikolić, Petrović - Ben, Ivanić, Vukanović - Falčineli.

Sastavi

Šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković ističe da njegov tim ima i snage i volje da jesenju polusezonu završi novom pobedom, bez obzira na to što je Metalac kvalitetna ekipa u usponu forme:

’’Imamo i rotaciju i snagu i želju i volju da privedemo polusezonu kraju na pravi način. Prošli smo u šesnaestinu finala Lige Evrope, sutra završavamo prvenstvo za ovu godinu, u petak ćemo nadam se proći dalje i u Kupu Srbije. To su tri fronta na koja ciljamo ove godine i moramo imati snage za obe utakmice. Metalac je tim koji stalno želi da igra fudbal, na čelu sa trenerom Lazetićem. I kada su gubili kod kuće, uspevali su da preokrenu rezultat, ali i kada su imali prednost, protivnici su ih stizali. Ne odustaju od svog stila, ali mi ćemo probati da zabeležimo pobedu i osvojimo nova tri boda. Potrudićemo se da im oduzmemo sve kvalitete koji imaju, ali je primetno da oni igraju bolje iz meča u meč. Imaju vremena za treninge i uigravanje, i to je prednost svih ekipa koje igraju protiv Crvene zvezde. Mi nemamo vremena za to, kod nas je raspored četvrtak-nedelja i samo razmišljamo o utakmicama i oporavku. S druge strane, oni imaju po nedelju dana da se spremaju, međutim, navikli su igrači koje treniram na to i smatram, bez potcenjivanja, da nam je dovoljan i jedan dan da oduzmemo protivniku ono što rade najbolje, te da implementiramo našu igru. Što se tiče toga da li će momci koji su ponikli u Partizanu imati motiv više protiv nas u meču, ne znam, verovatno hoće, nevezano za to gde su fudbalski stasali, generalno, svako želi da se dokaže protiv Crvene zvezde. Ipak, mi Idemo po pobedu i o drugom rezultatu ne razmišljamo.’’

Šef stručnog štaba domaćeg tima Žarko Lazetić ističe da njegov tim neće biti opredeljen za odbranu svog gola, bez obzira što gostujući tim ima ulogu favorita u ovom susretu:

’’Zvezda je ekipa koja skoro nikad ne gubi, retko i primaju golove. Jasno je da nas čeka težak posao, ali mi to posmatramo kao svaku drugu utakmicu, dakle kao izazov i priliku da se izmerimo s jednim takvim protivnikom. Znamo apsolutno ko je favorit, međutim, očekujem da ćemo biti podjednako ambiciozni kao do sad, da ćemo biti hrabri. Što više budemo mogli, nametaćemo se. Neće nam biti opredeljenje da se branimo. Naravno, kad nas Zvezda bude na to naterala, bićemo spremni, kao i za ostale faze. Sve zavisi od toga koliko ćemo biti u mogućnosti da sprovedemo naš prepoznatljiv način igre, koji smo izgradili proteklih meseci. Mnogo toga zavisi od protivnika, ali i od našeg stava.’’

Meč između Metalca i Crvene zvezde igra se sa početkom u 16 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track