ŠTA SE KRIJE IZA GLASINA O ODLASKU BANJAKA IZ PARTIZANA? Da li je Kamerunac "žrtvovan" za novog napadača ili je nešto više od toga
Foto: Partizan. rs

javnost čeka odgovor

ŠTA SE KRIJE IZA GLASINA O ODLASKU BANJAKA IZ PARTIZANA? Da li je Kamerunac "žrtvovan" za novog napadača ili je nešto više od toga

Fudbal -

Danima unazad spekuliše se o odlasku nekolicine stranaca iz Partizana.

Nakon Sume, o čijem odlasku smo pisali već ranije, navodno novo ime na transfer listi crno-belih je štoper Maki Banjak koji je letos stigao u Humsku. Igrač koga su crno-beli ''jurili'' skoro godinu dana navodno bi trebalo da već ove zime napusti klub. Međutim, sve te medijske navode demantovao je danas trener crno-belih Aleksandar Stanojević.

- Nema zrna istine u tome. Stvara se nekakva slika, koja verovatno zbunjuje navijače Partizana i dovodi ih u zabludu da teram neke igrače iz ekipe, sa posebnim akcentom na strance – Sejdubu Sumu, Makija Banjaka, Bibrasa Natha, Bajbeka i Asana. To nema veze sa istinom, jasno i glasno sam rekao posle utakmice sa Mladošću iz Lučana da ne želim da bilo ko iz postojećeg tima ode, da su mi potrebni svi igrači, kad već moram da preciziram: i domaći i internacionalci - naglasio je Stanojević u razgovoru za " Telegraf"

Aleksandar Stanojević
foto: Starsport©

Jasno se može doći do zaključka da šef struke crno-belih u nastavku sezone ozbiljno računa na sve gore navedene igrače, međutim, postavlja se pitanje koliko ima istine u svemu tome?

Dobro je poznato da crno-beli od početka sezone imaju problem sa viškom stranaca zbog čega su se u pojedinim medijima pojavile spekulacije o odlasku Bibrasa Natha iz kluba. Vidimo, to se još nije dogodilo.

Ako na to dodamo činjenicu da Bajbek nije zadovoljio apetite uprave i da će verovatno zbog toga u narednom prelaznom roku napustiti Humsku, jasno je da u tom slučaju crno-beli neće imati problema sa strancima u ekipi. Međutim, ne treba zanemariti reči Aleksandra Stanojevića sa zum konferencije od pre nekoliko dana kada je u izjavi za medije rekao kako je klubu hitno potreban napadač koji nema srpski pasoš i desni bek iz Srbije.

Maki Banjak
foto: FK Partizan

- Svi problemi Partizana proizišli su iz te pozcicije. Ja sam očekivao od Bajbeka to, ali on nam to nije doneo. Morali smo da improvizujemo sa Holenderom i Asanom, a čim se improvizuje to ona nije dobro. Svuda smo imali rešenja osim u špicu. Treba nam napadač i ovi igrači što dugo nisu igrali. Oni treba da podignu formu na zavidan nivo (Jojić, Obradović, Marković) i ako dovedemo još nekog u napad pored Bajbeka, trebalo bi da to bude to - rekao je tada Stanojevića.

Šta to znači? Crno-beli će ponovo imati problema sa viškom inostranih igrača ili će zaista Banjak da pakuje kofere zajedno sa Bajbekom?

Da li to znači da je Banjak "žrtvovan" za potencijalnog novog stranca u Humskoj?

Igrač koji je u ovoj polusezoni uz Markovića i Asana bio možda i najbolji pojedinac?

Igrač za koga je klub ''iskeširao'' milion evra i koga su crno-beli čekali godinu dana?

Igrač koji je čak igrao na pozciji desnog beka kada je Miljković imao problema sa temperatuorom i pokazao da se odlično snalazi i na tom mestu?

Da li posle svega gore navedenog Banjak zaslužuje da bude ''pušten niz vodu'' ili se možda iza svega krije nešto o čemu javnost nije obaveštena?

Sve su to pitanja za sportski sektor crno-belih na koja u narednih nekoliko dana navijačaka javnost očekuje brz odgovor.

Autor: N. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track