MILAN PUKO, A ZVEZDA SE DIGLA IZ PEPELA: Crveno-beli posle preokreta pobedili Spartak u uvertiri za gostovanje na San Siru VIDEO
Foto: Starsport©

Super liga Srbije

MILAN PUKO, A ZVEZDA SE DIGLA IZ PEPELA: Crveno-beli posle preokreta pobedili Spartak u uvertiri za gostovanje na San Siru VIDEO

Fudbal -

Sa dva gola od 80. do 87. minuta fudbaleri Crvene zvezde savladali su Spartak 1:2 (1:0) u derbiju 23. kola Superlige Srbije.

Crvena zvezda je, kako se i očekivalo, imala inicijativu, a trener Stanković je pokušao da što pre dođe do gola izborom startne postave sa Pavkovom, Falćinelijem i Falkom u ofanzivnoj liniji tima, uz sjajnog Mirka Ivanića koji je delovao iz pozadine.

I pored prilika koje su imali Petrović, Ivanić, pa Falko i Falćineli u par navrata, Zvezda nije uspela da tokom prvog poluvremena nađe put do mreže domaćih.

Na drugoj strani, Subotičani su u 36. minutu izveli svoju najbolju akciju na utakmici koja je rezultirala vodećim golom. Šimura je poslao loptu kroz sredinu za Srećkovića, ovaj odmah prosledio za Furtulu u kaznenom prostoru, usledio je njegov udarac i Borjan je bio nemoćan - 1:0 za Spartak.

Do odlaska na odmor Falćineli je imao odličnu priliku posle kornera, ali je loptu poslao iznad prečke sa desetak metara.

Ponovo je Zvezda sve jače pritiskala, ali Subotičani su se ''zabarikadirali'' u kazneni prostor, odbijali jedan po jedan šut crveno-belih i kao zid stajali ispred Zvezdinih napadača.

Taj zid izdržao je do 80. minuta, a onda Zvezdino najjače oružje - korner. Izveo ga je Ben sa leve strane, Milunović je glavom sa prve prebacio loptu na drugu stativu, gde ju je sačekao Mirko Ivanić i udarcem glavom poslao u mrežu - 1:1.

Par minuta kasnije Ben pogađa prečku, a na drugoj strani Tufegdžić je bio u opasnoj kontri, imao je samo Pankova protiv sebe, ali je u kaznenom prostoru posrnuo, nije imao snage da uputi udarac.

I onda, trenutak odluke. Igrao se 88. minut meča, opet korner El Fardua Bena sa leve strane, a ovoga puta najviši u skoku bio je Seku Sanogo, koji pogađa levi ugao Dujmovićevog gola - 1:2.

Drugo poluvreme

90+5. minut - Kraj utakmice

90. minut - Igraće se još četiri minuta

88. minut - GOOOOOOOOL 1:2 Sanogo! Centrirao je Ben iz kornera, a Sanogo je bio najviši u skoku

83. minut - Prvo je Ben pogodio prečku, a u kontri je Pankov u poslednjem trenutku zaustavio Tufegdžića

80. minut - GOOOOOOOOL 1:1 Ivanić! Odbrana Spartaka kapiturila je posle prekida

75. minut - Fudbaleri Zvezde iz svih oružja tuku ka golu Spartaka, ali se domaći brane svim silama

71. minut - Ben je izveo slobodan udarac sa 17 metara od gola, ali nije uspeo da pogodi ni okvir gola

67. minut - Bem je bio u prilici, ali nije bio dovoljno precizan

65. minut - Kakva šansa za Zvezdu! Gajić je pogodio stativu,, a zatim je Dunđerski u poslednjem trenutku sprečio izjednačenje

64. minut - Tufegdžić je u kontri posle duela sa Sanogom pao u kaznenom prostoru, nema penala

64.minut - Pritisak Zvezde je sve jači! Lopta je uglavnom pred ili u kaznenom prostoru Spartaka

57. minut - Prva dobra prilika za Zvezdu, Ivanić pogađa spoljni deo mreže

51. minut - Pankov je pokušao, nova odbrana golmana Spartaka

Iznad stadiona je vatromet

46. minut - Utakmica je nastavljena

Drugo poluvreme

45+2. minut - Kraj prvog poluvremena

43. minut - Falčineli je probao iz voleja, lopta je otišla iznad prečke

39. minut - Opet je probao Falčineli, golman Spartaka Dujmović bio je siguran

36. minut - GOOOOOOOOL 1:0 - Furtula! Odlična akcija Spartaka, Srećković je uposlio Furtulu, koji je krenuo sam ka Borjanu i zatresao mrežu

32. minut - Zvezda preti, a Stanković je pre nekoliko minuta u igru uveo Bena, umesto Falka

25. minut - Šimura je praktično skinuo loptu sa noge Falčineliju Svemu je prethodio centaršut Nikolića.

19. minut - Morao je Dujmović da spašava domaćina. Rodić je odličnom loptom pronašao Falka. Italijan je primio loptu na grudi i dobro šutirao. Malo je nedostajalo da stigne do prvenca

16. minut - Prete i domaći, ali je Borjan siguran

14. minut - Dobar udarac Falčinelija, ptohujao kraj gola

10. minut - Prilično je oštro na startu meča u Subotici

8. minut - Lopta pogađa fudbalera Spartaka u ruku, nema penala

7. minut - Prvi šut u okvir gola, sodlidno je to izgledalo u režiji Njegoša Petrovića. Morao je da interveniše Dujmović i loptu pošalje u korner.

1. minut - Utakmica je počela

Veljko Nikolić je na teren izašao u dresu povređenog saigrača Strahinje Erakovića

Prvo poluvreme

Spartak Žk: Dujmović, Šimura, Ivančević, Tekijaški, Srećković, Milošević, Dunđerski, Savković, Tufegdžić, Marčić, Furtula.

Klupa: Vukanić, Jović, Šormaz, Vujanović, Vidaković, Branković, Vidović, Rajović, Đurasović, Bijelović, Jovanović.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Pankov, Milunović, Rodić, Petrović, Nikolić, Ivanić, Falko, Pavkov, Falćineli.

Klupa: Popović, Degenek, Gavrić, Ben, Sanogo, Srnić, Vukanović, Krstović.

Sastavi

Mečevi ovih rivala uvek su bili izuzetno kvalitetni i zanimljivi, bez obzira što je tradicija ubedljivo na strani lidera prvenstva, pa nema razloga da tako ne bude i ovog puta.

Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili jedanaest pobeda, uz četiri remija i sedam poraza, pa sa 37 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 5. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Metalca, a rezultat je bio 3:0. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili devetnaest pobeda i dva remija, pa sa 59 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 1. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su bili slobodni, jer je meč sa ekipom Mačve odložen, zbog nastupa u Ligi Evrope. Prethodni duel ovih rivala odigran u prvom delu sezone u Beogradu završen je pobedom ekipe Crvene zvezde, a rezultat je bio 3:2.

Šef stručnog štaba ’’golubova’’ Vladimir Buač ističe da su crveno-beli najkvalitetniji tim u zemlji, ali da veruje u svoje momke kojima je mladost jedini nedostatak da bi imali kontinuitet:

’’Prvo bih želeo da čestitam Crvenoj zvezdi na odlično odigranoj utakmici i ostvarenom rezultatu protiv jednog velikog Milana. Tom utakmicom su još jednom potvrdili da se radi o ozbiljnoj ekipi koja može da se nosi sa evropskim velikanima i da su trenutno najbolji u državi. Uprkos toj činjenici mi se nećemo predati, već ćemo ući u taj meč takmičarski nastrojeni, sa namerom da osvojimo sva tri boda. Verujem u moje momke , svaki dan sam sa njima i mislim da je samo mladost problem što nemamo kontinuitet, ali ubeđen sam da ako odigramo na našem najboljem nivou možemo do sva tri boda. Biće ovo veliki izazov za nas i veliki test. Drago mi je da su svi zdravi i da možemo da računamo na sve momke, čime će i naš kvalitet biti veći.’’

Šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković ističe da je meč sa Milanom u Ligi Evrope arhiviran, da je cilj nova pobeda i da zbog toga neće biti kalkulacija za sastavom u duelu sa Subotičanima:

’’Sećamo se svi utakmice protiv Spartaka iz prvog dela sezone, svi su uživali, bila je to otvorena, lepa, jaka utakmica. Hrabri Spartak je došao da se nadigrava sa Crvenom zvezdom i ja sam to pohvalio odmah posle meča. Očekujemo sličnu situaciju i u Subotici. Imamo samo jedan cilj, a to je da donesemo tri boda kući. Veljko Nikolić se vratio u trenažni proces, takođe tu su Gavrić, Krstović i Petrović, za sada nećemo priključivati nikoga više prvom timu. Momci treba da nastave da rade sa svojim trenerima i sigurno će neko od njih do kraja sezone dobiti pravu šansu. Svaka sledeća utakmica je najvažnija, sa tim za ovih godinu dana nisam imao problema i sumnjam da ću imati i u ovoj utakmici. Milan je arhiviran, sledeći meč je protiv Spartaka, pa ćemo onda opet da razmišljamo o Milanu. Već se povela priča kako ćemo igrati protiv Milana zbog dobijenih žutih kartona i povreda, ali u ovom trenutku zaista ne razmišljam o tome, nego o sutrašnjem meču protiv Spartaka. U Subotici će na teren izaći najbolji tim, ne kalkulišem u ovom trenutku, niti razmišljam o uigravanju za Milano.’’

Derbi susret 23. kola Super lige Srbije između Spartaka i Crvene zvezde igra se sa početkom u 17:05 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track