MARKO VAN BASTEN RASTUŽIO FUDBALSKI SVET: Bio sam u teškoj depresiji i stalno ležao u krevetu, više NIKADA NEĆU biti trener
Foto: AP/ Peter Dejong

gotovo je

MARKO VAN BASTEN RASTUŽIO FUDBALSKI SVET: Bio sam u teškoj depresiji i stalno ležao u krevetu, više NIKADA NEĆU biti trener

Fudbal -

Ko je čudesnog Holanđanina gledao kako barata loptom, ko je svedočio njegovom njuhu za gol, s pravom može da konstatuje da je imao sreće da uživa u majstorijama jednog od najboljih fudbalera.

Legendarni Holanđanin Marko van Basten platio je previsoku cenu za čarolije kojima nas je zadviljivao. Trostruki osvajač Zlatne lopte je zbog konstantnih napora i brojnih utakmica u karijeri, došao do faze u kojoj nije mogao da hoda.

Marko Van Basten
foto: Profimedia

- Mnogo sam povređivan, previše je bilo bolova, ni lekari mi nisu pomogli svojim tretmanima, pa je zglob bio u očajnom stanju. Dugo sam samo ležao u krevetu jer nisam mogao da hoda. Nisam želeo da me ljudi vide u takvom stanju. Uhvatila me teška depresija, bio je to baš crn period mog života - prisetio se Van Basten, koji je posle igračke imao i solidnu trenersku karijeru.

Rud Gulit, Marko Van Basten, Hplandija, EVRO 1988, fudbal
foto: Profimedia

Sedeo je na klupi Ajaksa, Herenvena, AZ Alkmara, pa čak i reprezentacije Holandije. Ali, Marko poručuje da je to sve stvar prošlosti:

- Nikada više neću biti trener!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track