MOJ PRVI AUTO (4) Milan Živadinović: Vozio sam "taunus 12M kupe", tata mi je kupio, tada sam imao pare samo za kikiriki!
Foto: Kurir

serijal kurira

MOJ PRVI AUTO (4) Milan Živadinović: Vozio sam "taunus 12M kupe", tata mi je kupio, tada sam imao pare samo za kikiriki!

Fudbal -

Milan Živadinović, čuveni jugoslovenski fudbaler i trener, od milja Bard, prisetio se svog voznog parka u serijalu Kurira "Moj prvi auto".

"Najpre sam vozio "taunus 12M kupe". Otac mi je dao pare za njega, jer sam ja tada imao para samo za kikiriki", nasmejao nas je Živa već na početku razgovora.

ford taunus 12M kupe
foto: Instagram

Koliko često ste vozili svoj prvenac?

"Kao vozač početnik nisam mnogo putovao njim, vozio sam ga uglavnom po Beogradu. Bio je perfektan, nikad se nije kvario. Žao mi je što ga nisam sačuvao i od njega sada napravio oldtajmer".

ford taunus 12M kupe
foto: Instagram

Šta danas vozite?

"Vozim "nisan" i BMW. Nisu to automobili za prestiž, od toga nikada nisam patio".

Šta vam je najbitnije kod automobila?

"Nije mi toliko bitna marka. Ali volim automobile za gradsku vožnju, pogotovo one manjeg obima, jer su lakši za upravljanje, a i manje koštaju. Pravo da vam kažem, kola su mi služila za ono za šta i treba da služe, da se prevezem do nekog mesta. Ne da se pokazujem drugima, da vozim opasna kola i da sam moćan i glavna faca, to je pogrešno".

Kako biste sebe ocenili kao vozača?

"Pre svega kao pristojnog. Ne bahatim se u vožnji. Umeren sam u tome uvek bio. Poštovao sam propise i dan-danas ih poštujem, naravno".

Milan Živadinović
foto: Fonet

VUK BRAJOVIĆ TENISKI ANALITIČAR: Rolan Garos 2021 - stvari (ni)su onakve kako izgledaju

LIČNA KARTA

Ime: Milan Živadinović

Rođen: 15.decembra 1944. u Beogradu

Igračka karijera: Crvena zvezda, Čelik, Vardar, Sloboda Užice, Rijeka, Crvenka, Sudvest

Trenerska karijera: Spartak Subotica, Novi Sad, Rad, Sutjeska Nikšić, Sakarjaspor, Budućnost, Radnički Niš, Al Šahab, OFK Beograd, Budućnost, Crvena zvezda, Jugoslavija U-23, Jugoslavija, Al Nasr, Irak, Obilić, Jemen, Gana, Sava Bateri, Čangša Đinde, Mjanmar

Kurir sport / D. L.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track